نجفقلي صالحي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در قالب طرح استمرار كاشت پياز و سيب زميني اين محصولات در استانهاي جنوبي در پاييز كاشته و در اوايل بهار برداشت مي شوند.
وي ادامه داد: با توجه به اين كه كشت پياز در خراسان رضوي در بهار انجام مي شود و برداشت آن در اوايل پاييز صورت مي گيرد پياز مورد نياز در خارج از فصل برداشت داخل استان از استانهاي جنوبي تامين مي شود.
سرپرست سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: به علت بارندگيهاي دو، سه روز گذشته در استانهاي جنوبي برداشت محصول پياز با وقفه موقت مواجه شده است و همين امر موجب كاهش پياز و افزايش قيمت آن در بازار استان و مشهد شده است.
صالحي افزود: امسال سطح زير كشت پياز خراسان رضوي دو هزار و 200 هكتار بود كه برداشت در فصل پاييز انجام شد و با ميانگين عملكرد 45 تن در هر هكتار در مجموع حدود 100 هزار تن پياز در استان توليد شده است.
وي ادامه داد: ميانگين مصرف پياز در كشور براي هر فرد سالانه حدود 21 كيلوگرم است اما در خراسان رضوي به دليل حجم بالاي ورود مسافر اين سرانه بين 23 تا 24 كيلوگرم است و به همين علت مصرف سالانه پياز استان بيش از 130 هزار تن است.
او گفت: پياز توليدي خراسان رضوي حداكثر هفت ماه قابليت نگهداري و مصرف دارد و از شهريور كه برداشت مي شود حداكثر تا اسفند ماه در بازار است و بقيه نياز پياز در قالب طرح استمرار از استانهاي جنوبي وارد مي شود.
طي روز گذشته قيمت هر كيلوگرم پياز در بازار مشهد تا 70 هزار ريال رسيد.
1922/7496
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۴
مشهد- ايرنا- سرپرست سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: وقفه در برداشت پياز در قالب طرح استمرار در استانهاي جنوبي باعث افزايش مقطعي قيمت اين محصول در خراسان رضوي شده است.