به گزارش روز سه شنبه ايرنا،برخي مقامات احزاب ائتلاف دولت ايتاليا مخالف پيوستن كشور به طرح جاده ابريشم جديد، در 22 مارس (2 فروردين) به مناسبت سفر رسمي 'شي جين پينگ' رييس جمهوري چين به رم هستند.
طرح جاده ابريشم جديد موسوم به 'يك كمربند - يك جاده' طرحي است كه 5 سال قبل از سوي رييس جمهوري چين ارايه شد ونزديك به 130 كشور دنيا را دستكم در آسيا و اروپا در بر مي گيرد.
احزاب ائتلافي دولت ايتاليا ديدگاه مختلفي در پيوستن به اين طرح دارند و جنبش پنج ستاره مصرانه خواهان پيوستن به طرح مذكور و حزب 'اتحاد' مخالف آن است.
'جان كارلو جورجتي' معاون نخست وزير و از شخصيت هاي برجسته حزب اتحاد اعلام كرده است، به طرح پيوستن به جاده ابريشم بويژه در خصوص دفاع از منافع ملي از جمله منافع سايبرنتيكي بدبين و شكاك است.
به عقيده وي ،تفاهم ميان ايتاليا و چين مي بايست در راستاي بهبود روابط اقتصادي و تجاري ميان دو كشور باشد، نه اينكه تعهداتي در آن مندرج شود كه از منظر راهبردي جايگاه مستحكم ايتاليا در پيمان آتلانتيك شمالي 'ناتنو' را مختل و مخدوش كند.
در پي بروز اين اختلافات در جناح اكثريت ، نخست وزير ايتاليا را بر آن داشت تا در اين ارتباط تصريح كند: يادداشت تفاهم ميان رم و پكن يك موافقتنامه بين المللي نيست. فقط مختصاتي را براي همكاري ميان ايتاليا و چين بر اساس معيارهاي شفافيت و پايداري مالي و زيست محيطي تعيين مي كند.
'جوزپه كونته'بر اين عقيده است كه جاده ابريشم جديد فرصتي براي ايتاليا و اتحاديه اروپا تلقي شده و مي تواند محركي براي رشد اقتصادي باشد و اينكه رم در چارچوب اتحاديه اروپا و با رعايت اصول اين اتحاديه به طرح جديد چين ملحق خواهد شد و قصد ندارد چارچوب روابط سياسي و جايگاه يوروآتلانتيكي اش را بازترسيم كند.
آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي با انتقاد از طرح جاده ابريشم جديد اعلام كردند كه پكن از طريق سرمايه گذاري ها كلان در صدد گسترش نفوذ در ساختارهاي زيربنايي كشورها است.
اما چين موفق شد نظر رم را به طرح احداث جاده ابريشم جلب كند و ايتاليايي ها اميدوارند تا چيني ها در بنادر جنوا در شمال و تارانتو در جنوب اين كشور سرمايه گذاري كنند.
'جوليو ترمونتي' وزير سابق اقتصاد و دارايي ايتاليا نيز در گفت وگو با روزنامه ' كوريره دلاسرا' اظهار كرد: الحاق ايتاليا به طرح جاده ابريشم كه يادداشت تفاهم آن ظرف دو هفته آينده در سفر رسمي رئيس جمهوري چين به رم امضا خواهد شد، مي تواند كشور ما را به دروازه اي براي توسعه طلبي هاي تجاري و غير تجاري پكن در اروپا مبدل كند، بدون اينكه اتحاديه اروپا كوچكترين واكنشي از خود نشان دهد.
وي تأكيد كرده است : جاده ابريشم به بندر جنوا خواهد رسيد و اين بندر نه حائل بلكه ورودي خواهد بود. اين در حاليست كه از سوي ديگر، ايتاليا به تحقق پروژه راه آهن سريع السير 'تاو' پاسخ منفي مي دهد.
شبس*اروپام**461 *1917
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۵
رم - ايرنا - پيوستن ايتاليا به طرح جاده ابريشم جديد به مناسبت سفر آتي رييس جمهوري چين به رم ، حرف و حديث هايي به دنبال داشته و در جناح حاكم اختلاف برانگيز شده است.