به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا؛ انقلاب كبیر اسلامی ایران در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشت و قدم به دهه پنجم حیات خود نهاد كه اگر چه دشمنان مستكبرش گمانهای باطلی در سر داشتند اما دوستانش در سراسر جهان، امیدوارانه آن را در گذر از چالشها و به دست آوردن پیشرفتهای خیره كننده، همواره سربلند دیدهاند.
شهدا با بذل جان خود و خانوادههای معظم شهیدان با صبر و بردباری، دین خود را به نظام و انقلاب اسلامی ادا كردهاند و امروز، همه ما به عنوان میراثداران و رهروان این عزیزان، باید برای تحقق آرمانهای متعالی آنان تلاش كنیم.
عزت و اقتدار امروز جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف مرهون جانفشانی ها و خون شهیدان است. دیدار و تكریم از بازماندگان شهدا باعث تقویت روحیه ایثار و خدمترسانی خالصانه است، این تكریم و تجلیل موجب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
* جهاد بزرگ برای ساختن ایران
در چنین نقطه عطفی، رهبر حكیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیه گام دوم انقلاب» و برای ادامه این راه روشن، به تبیین دستاوردهای شگرف چهار دهه گذشته پرداخته و توصیههایی اساسی بهمنظور جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ ارائه فرمودهاند.
بیانیه گام دوم انقلاب تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران و بهویژه جوانان كه به مثابه منشوری برای دومین مرحله خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی خواهد بود و فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی را رقم خواهد زد.
این گام دوم، انقلاب را به آرمان بزرگش كه ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنا فداه) هست نزدیك خواهد كرد.
* شهید همیشه زنده است
شهادت بالاترین درجه فضیلت ها است و قرآن و اسلام در سخنان اهل بیت (ع) جایگاه رفیعی برای شهدا قایل است، جایگاهی كه موجب غبطه همگان می شود.
شهید همواره زنده است و مرگ او در واقع انتقال از حیات جاری در سطح طبیعت به حیات پشت پرده آن است.
در قرآن مجید، حدود 10 آیه به صورت صریح درباره كسانی كه در راه خدا كشته می شوند، وجود دارد. از جمله مسائلی كه در این آیات به آن اشاره شده است عبارت است از زنده بودن شهید، رزق شهید، آمرزش گناهان شهید، ضایع نشدن عمل شهید، مسرت و خوشحالی شهید، وارد شدن در رحمت الهی و رستگاری شهید.
شهدا به خاطر آنچه كه خداوند از فضل خود به آنها ارزانی نموده است خوشحال و شادمان هستند و در روایات آمده كه این خوشحالی به خاطر نعمت های بهشتی است كه خداوند نصیبشان نموده و این خوشحالی به خاطر رسیدن آنها به مقام حقیقی ولایت و عبودیت است.
* آسایش و آرامش امروز حاصل بركت خون شهدا
شهدا جان و مال خود را در راه انقلاب اهدا كردند و آسایش و آرامش امروز ما از بركت خون شهدا حاصل شده و این فداكاری ها و ایثار در افزایش روحیه معنوی انسان اثرگذار است.
حرف شهدا حفظ انقلاب بود و برای رسیدن به این مهم نیازمند افرادی فداكار و باایمان و همچنین متخصص هستیم زیرا افراد موفق یا راه را پیدا میكنند یا راه را میسازند.
امروز نیز جنگ، جنگ ارادهها است و ملت ایران ما با اراده قوی به راه خود ادامه می دهد.
* شهدای شاخص اسفند
اول اسفند؛ شهید محلاتی
فضلالله محلاتی 18 تیرسال 1309 در محلات متولد شد و روز اول اسفند سال 1364 به همراه چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان دولتی، قضات و نیروهای عالی رتبه ارتش ایران، با هواپیمای اف27 فرندشیپ عازم جبهههای جنگ بودند كه هواپیمای آنها مورد حمله دو فروند جنگده عراقی قرار گرفت و در 25 كیلومتری شمال اهواز سقوط كرد و همه سرنشینان آن كه نزدیك به 50 نفر بودند به شهادت رسیدند. پیكر مطهر وی در قم در جوار حرم حضرت معصومه (س) دفن شده است.
6 اسفند؛ شهید حمید باكری
حمید باكری متولد 1334 در ارومیه، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ ایران و عراق و برادر شهیدان علی و مهدی باكری بود. وی 6 اسفند سال 62 در عملیات خیبر؛ منطقه قرنه، بر اثر اصابت آرپیجی به شهادت رسید. پیكر او در میدان جنگ باقی ماند و به كشور بازگردانده نشد.
8 اسفند؛ شهید حاج حسین خرازی
شهید حسین خرازی فرمانده لشكر 14 امام حسین علیه السلام به سال 1336 در یكی از محلههای جنوبی شهر اصفهان، در خانوادهای متقی و با ایمان فرزندی متولد شد. در عملیات كربلای 5، زمانی كه در اوج آتش توپخانه دشمن، رساندن تداركات و مهمات به رزمندگان با مشكل مواجه شده بود، خود پیگیر جدی این كار شد، كه در همان حال خمپارهای در نزدیكیاش منفجر شد و روح عاشورایی او به ملكوت اعلی پرواز كرد و این سردار بزرگ در روز هشتم اسفند 1365 در جوار قرب الهی ماوا گزید.
10 اسفند؛ امیر حاج امینی
امیر حاج امینی بیسیمچی گردان انصار لشگر 27 وقتی عكس لحظه شهادتش در جنوب كانال پرورش ماهی شلمچه روی نگاتیوها چاپ شد به عنوان نماد شهادت انتخاب شد.
وقتی می خواهند تصویری از شهید را به نمایش بگذارند، تصویر امیرحاج امینی با آن عروج ملكوتی و آرامش در چهره و لبخند ملایم و زیبا بیش از هرچیز جلوه گر می شود. عكس در تاریخ 10 اسفند 1365 و در كربلای شلمچه در جنوب كانال پرورش ماهی در لحظه به شهادت رسیدن شهید امیر حاج امینی گرفته شده است و از جمله تاثیرگذارترین عكس های گرفته شده از شهدای دفاع مقدس است.
17 اسفند؛ سردار سردار خیبر
حاج محمد ابراهیم همت فرمانده لشكر محمد رسول الله تهران؛12 فروردین سال 1334 در شهرضا متولد شد و 17 اسفند سال 1362 در جزیره مجنون در عملیات خیبر به شهادت رسید. او از فرماندهان سپاه پاسداران در جنگ تحمیلی بود. وی پس از انقلاب و در سال 1361 مدت كوتاهی را در لبنان و مبارزه با اسرائیل گذراند و سپس به ایران بازگشت و در جبهههای جنگ در عملیاتهای مهمی همچون فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان و خیبر مسئولیتهای مهمی را عهدهدار بود. وی به سردار خیبر (هور) مشهور بود.
23 اسفند؛ شهید عباس كریمی
حاج عباس كریمی سال 1336 هجری شمسی در قهرود كاشان متولد شد. او چهارمین فرمانده لشكر پیاده - مكانیزه 27 محمد رسول الله در روز 23 اسفند ماه1363 در چهارمین روز عملیات بدر در منطقه عملیاتی شرق رودخانه دجله بر اثر اصابت تركش گلوله توپ به ناحیه پشت سرش شربت شهادت نوشید. پیكر غرق در خون و گل حاج عباس كریمی زمانی به تهران منتقل شد كه فقط چند روز از اولین سالگرد شهادت فرمانده پیشین لشكر محمد رسول الله (ص) یعنی «حاج محمد ابراهیم همت»میگذشت.
25 اسفند؛ شهید مهدی باكری
مهدی باكری در سال ١٣٣٣ هجری شمسی در شهرستان میاندوآب آذربایجانغربی متولد شد 15 روز قبل از عملیات بدر به مشهد مقدس مشرف شد و با تضرع از آقاعلیبن موسیالرضا (ع) خواست كه خداوند توفیق شهادت را نصیبش كند. این فرمانده دلاور در روز 25 اسفند سال 1363 و طی عملیات بدر به خاطر شرایط حساس عملیات، طبق معمول به خطرناكترین صحنههای كارزار وارد شد و در حالی كه رزمندگان لشكر را در شرق دجله از نزدیك هدایت میكرد، تلاش میكرد تا مواضع تصرف شده را در مقابل پاتكهای دشمن تثبیت كند كه در نبردی دلیرانه، براثر اصابت تیر مستقیم مزدوران عراقی، ندای حق را لبیك گفت و به لقای معشوق نائل شد. هنگامی كه پیكر مطهرش را از طریق آبهای هورالعظیم انتقال میدادند، قایق حامل پیكر وی، مورد هدف گلوله آر.پی.جی دشمن قرار گرفت و قطره ناب وجودش به دریا پیوست.
25 اسفند؛ شهید عبدالحسین برونسی
عبدالحسین برونسی، بیست و سوم شهریور 1320 در مشهد به دنیا آمد. او یكی از سرداران شهید خراسان رضوی است كه 25 اسفند سال 1363 و در حالی كه مسئولیت فرماندهی تیپ 18 جوادالائمه (ع) را بر عهده داشت در عملیات بدر در شرق دجله به شهادت رسید.
29 اسفند؛ شهید مجید سپاسی
سردار شهید عبدالمجید سپاسی در چهارمین روز از مهر سال 1340 در شیراز دیده به جهان گشود. شهید سپاسی در آخرین مسئولیت خود در جبهه به عنوان معاون عملیات لشكر 19 فجر، شب در عملیات والفجر10، در حلبچه بر روی ارتفاعی به نام سه تپان كه در كنار دریاچه بندری خان عراق واقع است؛ در حین حمله به نیروهای عراقی به وسیله تركش خمپاره به فیض شهادت نائل شد.
گزارش: رضا رضایی مجد
اجتمام * 1095 * 3063
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
تهران- ایرنا- بیست و دوم اسفند روز بزرگداشت شهدا، فرصت خوبی برای در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، امسال روز شهدا از ویژگی خاصی برخوردار است، زیرا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و طلیعه دهه پنجم آن قرار داریم.