تهران- ایرنا- طرح تشكیل استان اصفهان شمالی كه این هفته پس از اعلام وصول در خانه ملت به كمیسیون شوراها ارجاع شد در انتظار بررسی و تصویب در این كمیسیون و سپس در صحن مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، طرح تشكیل استان اصفهان شمالی با امضای 32 نماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 20 اسفند ماه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
این طرح هم اكنون درنوبت رسیدگی كارشناسی در كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس است.
بر اساس این طرح و درصورت تصویب نهایی، بخش های شمالی استان اصفهان از این استان جدا و استان مستقلی به نام استان اصفهان شمالی تشكیل می شود.
در ماده واحده این طرح آمده است: نظر به وسعت جغرافیایی و تعداد زیاد شهرستان های استان اصفهان و مسافت بین شهرستان ها با مركز استان و طولانی شدن فرآیند تصمیم گیری و بوروكراسی خسته كننده اداری در استان و نارضایتی مردمی در پیگیری كارها و هزینه های زیاد تردد شهرستان های شمال استان برای مراجعه به مركز استان و نظر به موقعیت و شرایط حاكم بر اوضاع اجتماعی و فرهنگی منطقه شمال استان اصفهان، تشكیل استانی متشكل از شهرستان های كاشان، آران و بیدگل، نطنز و اردستان، گلپایگان، خوانسار، خور و بیابانك و نایین پیشنهاد می شود.
طراحان در مقدمه توجیهی این طرح تاكید كرده اند: استان های بزرگ مقیاس كشور به دلیل وسعت جغرافیایی و تعدد زیاد شهرستان ها دچار یك ناكارآمدی در عملكرد هستند و در نتیجه آن نارضایتی مردم و كاهش سطح رفاه اجتماعی و كندی توسعه منطقه ای بروز می كند.
همچنین بوروكراسی و تمركز امور در مركز استان و فاصله زیاد شهرستان ها تا مركز استان سبب می شود هزینه اجرای امور افزایش یابد و ترددهای فراوانی برای پیگیری امور و دریافت مجوزها موجب خسارت مالی و جانی شود.
در بخش دیگری در این مقدمه بیان شده است: با توجه به مجموعه این دلایل و به جهت حذف عوارض ناشی از نارضایتی مردم و بوروكراسی های پیچیده و مایوس كننده اداری و همچنین تقویت انسجام اجتماعی و افزایش مشاركت مردمی در رشد و آبادانی منطقه این طرح تدوین شده است.
این طرح به امضای محمد جواد ساداتی‌نژاد نماینده كاشان، آران و بیدگل، احمد سالك كاشانی نماینده اصفهان، اردشیر نوریان نماینده شهركرد، داوود محمدی نماینده تهران، حمیدرضا حاجی بابایی همدان، یوناتن بت كلیا نماینده آشوریان، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، احمدی‌لاشكی نماینده نوشهر، سهیلا جلودارزاده نماینده تهران، طیبه ساوشی عنایتی نماینده تهران، پروانه مافی نماینده تهران، علیرضا محجوب نماینده تهران، جبار كوچكی نژاد نماینده رشت، نوروزی نماینده رباط كریم، فریده اولاد قباد نماینده تهران، شیران خراسانی نماینده مشهد، احد آزادی خواه نماینده ملایر، بیرانوندی نماینده خرم آباد، عبادی نماینده بیرجند، حمیدرضا پورابراهیمی نماینده كرمان، امیرحسنخانی نماینده فردوس، طباطبایی‌نژاد نماینده اردستان، حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان، محمد آشوری تازیانی نماینده بندرعباس، نیكزادی پناه نماینده بم، سید محسن علوی نماینده فارس، بهمنی نماینده ساوجبلاغ، نبی هزارجریبی نماینده گرگان، خاتمی نماینده ماهشهر، اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان، نگهبان سلامی نماینده خواف و اكبر رنجبرزاده نماینده اسدآباد رسیده است.

**طرح تشكیل استان اصفهان شمالی بار مالی دارد و در شورای نگهبان رد می شود
علی بختیار نماینده گلپایگان كه از مخالفان مطرح شدن این طرح در شرایط كنونی است، معتقد است: تدوین طرحی برای تقسیم استان اصفهان، زمان زیادی می برد و طرح كنونی بار مالی دارد و قطعا شورای نگهبان به آن ایراد می گیرد و زمانی كه مجلس برای بررسی این طرح می گذارد بی نتیجه است.
وی افزود: بررسی این طرح به عمر این مجلس نمی رسد زیرا طرح های زیادی در نوبت بررسی قرار دارند و اگر قرار باشد این طرح بررسی شود در مجلس بعدی خواهد بود.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس همچنین گفت: پیش از این بنا بر مطالعاتی كه انجام شده، قرار بود اصفهان به سه استان شمالی به مركزیت كاشان، مركزی به مركزیت اصفهان و غربی به مركزیت گلپایگان تقسیم شود ولی نهایتا بررسی ها به طرح كنونی رسید كه اكثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی مخالف آن و خواهان تغییر نیافتن تقسیمات استان اصفهان هستند.
وی اظهار داشت: ما خواهان این هستیم كه اصفهان فعلا به شكل كنونی باقی بماند و تغییر تقسیماتی ایجاد نشود ولی در سال های آتی با كارهای مطالعاتی بیشتر تقسیم اصفهان انجام شود.
وی تصریح كرد: برای این كار هم لازم است دولت لایحه بیاورد و مجلس نمی تواند طرح ارائه كند.

**تشكیل استان اصفهان شمالی در افزایش ظرفیت سازی و زیرساخت های جدید تاثیرگذار است
اكبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با تشكیل استان اصفهان شمالی گفت: تشكیل استان اصفهان شمالی می تواند در افزایش ظرفیت سازی ، توسعه و رشد بخش های مختلف تاثیرگذار باشد.
وی افزود: استان هایی كه ظرفیت جمعیتی، اقتصادی و مواصلاتی آنان ممتاز و برجسته است می توانند به بخش های مختلف تشكیل شوند این گونه مدیریت آن جمع و جور تر و نظارت و برنامه ریزی ها بیشتر خواهد شد و در توسعه ملی بسیار تاثیرگذار است.
وی تصریح كرد: تشكیل استان های جدید می تواند در مدیریت های واحد اثرگذار باشد و از نظر اقتصادی و فرهنگی و سیاسی نیز در استان های همجوار نیز تاثیرات مثبت و مفیدی داشته باشد.
سیام**9121**1336