تهران- ایرنا- بر اساس مطالعات، سالانه 8.8 میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر حمله قلبی و سكته مغزی ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند كه این رقم بیشتر از مرگ و میرهای ناشی از مصرف دخانیات است.

به گزارش چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، بر اساس این مطالعه كه توسط محققان دانشگاه گوتنبرگ در آلمان صورت گرفته، آلودگی هوا سالانه بیش از مصرف دخانیات جان می‌گیرد؛ چرا كه سازمان جهانی بهداشت، در سال 2015 میلادی مرگ و میر ناشی از دخانیات را در سطح جهانی 7.2 میلیون نفر اعلام كرد!
بر اساس این گزارش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی منتسب به آلودگی هوا بسیار بیشتر از حد انتظار است و می‌توان گفت به ازای هر 100 هزار نفر در جهان، آلودگی هوا منجر به 120 مورد مرگ بیشتر می‌شود.
محققان بر این باورند كه آلودگی هوا حتی بر افرادی كه هنوز متولد نشده‌اند نیز تاثیرگذار است. افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی، سكته مغزی، بیماری‌های تنفسی، افزایش استرس اكسیداتیو و به تبع آن دیابت و فشار خون تنها بهشی از اثرات آلودگی هواست.
محققان انگلیسی به تازگی دریافتند بین آلودگی هوا و بزرگ شدن بطن‌های قلب ارتباط وجود دارد. بر اساس این تحقیقات دو ماده اكسید نیتروژن و ذرات معلق كه هر دو ناشی از آلودگی ترافیكی است، بیشترین ارتباط را با تغییر اندازه بطن‌های قلب دارند.
محققان دانشگاه چونگ شان در تایوان، فلزات سنگین موجود در آلودگی هوا را با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان مرتبط می دانند و بر اساس مطالعات احتمال ابتلا به سرطان دهان در افرادی كه در معرض سطوح بالای ذرات ریز معلق هوا قرار دارند، 43 درصد بیشتر است
مطالعات محققان دانشگاه میشیگان نیز نشان می دهد آلودگی هوا موجب بروز بیماری مزمن كلیه (CKD) می‌شود.
نتایج این مطالعه در نشریه European Heart Journal منتشر شده است.
علمی**9259** 1055