ارومیه - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر 18 جلد از مطالعات آمایش سرزمین استان نهایی شده و در حال بازنگری ناظر طرح است.

ناصر حضرتی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی كه با حضور امیر دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی برگزار شد، افزود: در قالب این سند بالادستی، شرح جامعی از استان، تحلیل وضع موجود، ملاحظات مختلف در بخش های متنوع با توجه به ویژگی های استان در حوزه های اقتصاد كلان، سیاست، فرهنگ، اقتصاد و محیط زیست مورد تدوین قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: مطالعات آمایش سرزمین در دولت گذشته نیز انجام شده بود ولی نواقص بسیاری داشت كه به همین خاطر، این مطالعات توسط مشاور دیگری انجام شد تا ظرفیت ها، توانمندی ها، نقاط قوت و ضعف و ملزومات توسعه استان در راستای حركت رو به جلو تدوین شود.
وی با اشاره به اینكه مطالعات آمایش سرزمین، تنها یكی از اسناد بالادستی در حال تدوین آذربایجان غربی به شمار می رود، بیان كرد: سند ملی توسعه استان، برنامه اشتغال، برنامه های توسعه پنجساله از جمله دیگر اسناد در این بخش به شمار می رود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینكه یكی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید تغییر نظریه پایه توسعه استان بود، ادامه داد: پس از این تغییر، همه محورهای صنعت، معدن، كشاورزی بدون افزایش سطح و گردشگری به عنوان محور توسعه استان مطرح شدند.
حضرتی از تصویب سند ملی توسعه آذربایجان غربی در تیرماه سال 1384 توسط دولت اصلاحات خبر داد و گفت: طبق این سند، این استان در سال افق با برتری استراتژیكی و ژئواكونومیكی، پیوند دهنده اقتصاد ملی با اقتصاد منطقه ای و جهانی بوده و در حوزه اجتماعی نیز با همگرایی قومی و علائق محكم ملی از شاخص های مطلوب اجتماعی و فرهنگی بهره خواهد برد.
وی یكی از مهمترین نتایج احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دولت تدبیر و امید را ارائه شاخص های مختلف در حوزه های گوناگون در خصوص تبیین وضعیت استان برشمرد و افزود: این امر موجب شد تا علاوه بر درك واقعیت های موجود استان، شكاف توسعه یافتگی آذربایجان غربی با استان های دیگر و فاصله شهرستان های مختلف درون استان به خوبی نمایان شود.
وی اضافه كرد: آذربایجان غربی در سال های اولیه فعالیت دولت تدبیر و امید، از نامناسب بودن شاخص های توسعه انسانی نظیر درآمد، آموزش و بهداشت رنج می برد كه در سال های اخیر اقدامات خوبی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان اتفاق افتاده و در بخش های دیگر نیز برنامه ریزی های لازم برای بهبود شاخص ها انجام شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اختصاص اعتبار مناسب به استان در 6 سال فعالیت دولت تدبیر و امید بیان كرد: در این مدت علاوه بر هزینه قابل توجه در حوزه آب استان و انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه، حدود پنج هزار و 500 میلیارد ریال در مدت سه سال برای اجرای طرح راه آهن مراغه – ارومیه و همچنین ردیف ویژه برای اجرای طرح های راهسازی، درمانی و آموزشی اختصاص یافته است.
به گزارش ایرنا، طرح آمایش سرزمین از جمله اسناد بالادستی است كه در راستای شناسایی ظرفیت ها، قابلیت ها و نیازهای هر منطقه برای توسعه و شكوفایی تدوین می شود و نقشه راه توسعه به شمار می رود.
8137/2093