به گزارش ایرنا تلویزیون فونیكس روز پنجشنبه گزارش كرد؛ اداره هواپیمایی این منطقه در جنوب چین اعلام كرد كه از بعد از ظهر روز چهارشنبه پرواز این هواپیماها متوقف شده است و تا اطلاع بعدی آنها اجازه پرواز نخواهند داشت.
هنگ كنگ می گوید: باید بررسی های فنی لازم روی پرونده های سقوط صورت گیرد و تا آن زمان خطوط هوایی این شهر نمی توانند از این هواپیما استفاده كنند.
همزمان اعلام شده كه امارات، قزاقستان، نیوزیلند و ویتنام نیز روز چهارشنبه اقدامی مشابه انجام داده اند.
انگلیس، چین، استرالیا، آفریقای جنوبی و آرژانتین از جمله نخستین كشورهایی بودند كه بكارگیری این هواپیماها را در روزهای گذشته ممنوع كردند.
پس از اتخاذ تصمیم مشابه از سوی دیگر كشورهای اروپایی از جمله ایرلند، آلمان، ایتالیا، اتریش و هلند، آژانس امنیت پرواز اتحادیه اروپا نیز روز سه شنبه حكم به تعلیق پروازهای تجاری هواپیماهای بوئینگ 737 مكس سری 8 و 9 در تمام كشورهای عضو این اتحادیه داد.
تركیه، كویت و عمان نیز از دیگر كشورهایی هستند كه تصمیم به توقف بكارگیری این هواپیما گرفتند.
آمریكا نیز كه از تعداد زیادی هواپیمای بوئینگ 737 مكس 8 در خطوط هوایی خود استفاده میكرد سرانجام شب گذشته زیر فشار افكار عمومی مجبور شد استفاده از این هواپیما را تعلیق كند.
با وجود تلاش بوئینگ برای امن نشان دادن هواپیماهایش، ارزش سهام این شركت این هفته در بازار بورس آمریكا حدود به 11 درصد كاهش داشته است.
یك فروند بوئینگ 737 مكس 8 شركت هواپیمایی اتیوپی كه این هفته از آدیس آبابا عازم نایروبی پایتخت كنیا بود، دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه سقوط كرد و همه 157 سرنشین آن كشته شدند.
هواپیمای دیگری نیز از همین مدل، اكتبر گذشته (آبان ماه) در اندونزی سقوط كرد كه در جریان آن حادثه، 189 سرنشین هواپیما جان باختند.
در حادثهای دیگر، یك فروند از همین هواپیما 14 دسامبر (23 آذرماه) از دبی در امارات عازم نروژ بود كه به علت نقص فنی یكی از موتورها، ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه شیراز شد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۵:۳۲
پكن- ایرنا- به دنبال سقوط دو فروند هواپیمای بوئینگ 737 مكس سری 8 در كمتر از 6 ماه، هنگ كنگ نیز در كنار دهها كشور دیگر دنیا پرواز این سری هواپیما را تا اطلاع بعدی متوقف كرد.