بجنورد - ايرنا - برق رساني به آخرين روستاهاي فاقد برق خراسان شمالي، خوشه هاي نور را بر تارك خانه هاي كاهگلي شكوفا كرد و كوچه پسكوچه هاي دوردست ترين روستاهاي اين خطه را روشن ساخت.

به گزارش ايرنا، با پايان يافتن ضرب الاجل 2 ماهه استاندار خراسان شمالي، مبني بر ضرورت برق رساني به همه نواحي روستايي، اين طرح در هفته جاري محقق شد و همه روستاهاي اين استان برقدار شدند.
به عقيده كارشناسان، در كنار ايجاد اشتغال و درآمد پايدار براي روستاييان، ارائه خدمات زيربنايي شامل راه، آب، برق، مخابرات و گاز مي تواند ماندگاري روستاييان را تثبيت و از مهاجرت آنها به شهر جلوگيري كند.

* استاني با 43 درصد جمعيت روستانشين
شرايط خاص اقليمي و اشتغال روستايي خراسان شمالي سبب شده نزديك به نيمي از ساكنان اين استان تركيب روستايي و عشايري داشته باشند.
اين در حالي است كه شمار زيادي از جمعيت شهرنشين استان نيز به دليل شرايط كاري و فعاليت در حوزه هاي كشاورزي و باغي، همچنان با روستاها پيوستگي دارند.
بر اساس مطالعات و بررسي‌هاي صورت گرفته عمران و آباداني روستا، تاثير مستقيمي بر مناطق شهري دارد و مي تواند بر چرخش توسعه در يك استان اثر بگذارد.
رساندن آب، برق، راه و ارائه خدمات بهداشتي و درماني از جمله اقدامات ضروري براي رشد و توسعه روستاها است.
ارائه خدمات در روستاها، اگرچه به دليل پراكندگي مناطق، دوري، سخت گذر بودن و جمعيت كم، با هزينه‌ بيشتري از شهرها انجام مي شود، اما اين مي تواند از تحميل هزينه آسيب هايي چون حاشيه نشيني، بيكاري و اعتياد بكاهد.

* 100 درصد روستاهاي خراسان شمالي برقدار شدند
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي با بيان اينكه 100 درصد روستاهاي اين استان از نعمت برق برخوردار شده اند، گفت: اكنون 947 روستاي خراسان شمالي برقدار هستند.
عليرضا صبوري در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينكه تا 13 ديماه امسال تنها 924 روستاي استان برق داشتند، افزود: با تاكيدات استاندار مبني بر برق رساني به همه روستاها، تمام روستاييان اين استان از نعمت برق برخوردار شده اند.
وي اظهار داشت: در 2 ماه اخير به 23 روستا كه بعضا جمعيتي زير 10 خانوار داشتند برق رساني شد و 348 خانوار روستايي از برق برخوردار شدند.
وي افزود: براي اجراي عمليات برق رساني به اين روستاها افزون بر 130 ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است.
وي بيشترين آبادي هاي برق رساني شده جديد را در شهرستان مزري راز و جرگلان با 13 آبادي دانست كه عمدتا فاصله بسيار زيادي از شبكه برق داشته اند.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي، برق را زيربناي صنعت، توسعه و اشتغال دانست و تاكيد نماينده عالي دولت براي برق رساني به روستاها را بر اين اساس ارزيابي كرد.

* تحقق اهداف وزارت نيرو در استان تا سال 96
صبوري افزود: وزارت نيرو، برق رساني به روستاهاي بالاي 20 خانواري را تا سال 94 عملياتي كرد و پس از آن، رساندن برق به روستاهاي بالاي 10 خانوار در دستور كار قرار گرفت كه استان ما تا سال 96، تمام روستاهاي داراي كد را برقدار كرد.

* انقلاب در برق رساني خراسان شمالي
صبوري با اشاره به طرح هاي افتتاحي اين اداره در دهه فجر امسال گفت: در بهمن امسال 60 طرح برق رساني با 413 ميليارد و 698 ميليون ريال اعتبار مورد بهره برداري قرار گرفته بود.
وي گفت: تا پيش از سال 57، هيچ نيروگاه برقي در استان وجود نداشت و ميزان برق توليدي توسط مولدهاي ديزلي پراكنده تنها 50مگاوات بود كه اكنون تنها نيروگاه شيروان در اين استان يكهزار و 114 مگاوات توليد برق دارد.
صبوري با بيان اينكه هم اكنون در اين استان يكهزار و 440 مگاوات برق توليد مي شود، اظهار داشت: كل برق مصرفي مشتركان استان در اوج مصرف تابستاني 340 مگاوات است.

* خراسان شمالي چهار برابر مصرف خود توليد برق دارد
معاونت بهره برداري و ديسپاچينگ شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي، توليدي برق اين استان را چهار برابر مصرف آن دانست و گفت: ارزش سرمايه گذاري هاي برق در استان تنها در نيروگاه شيروان 1.2 ميليارد دلار است.
علي باكند اظهار داشت: هم اكنون تمام روستاهاي داراي سكنه استان از نعمت برق برخوردار شده اند.

* خاموشي در خراسان شمالي يك پنجم كشور
باكند گفت: شاخص خاموشي در اين استان به ازاي هر يك نفر 151 دقيقه است كه يك پنجم ميانگين كشوري اين شاخص است.
وي اظهار داشت: نرخ خاموشي در سال 96، در كشور به طور متوسط 600 دقيقه به ازاي هر مشترك بود كه اين رقم در استان ما نيز 184 دقيقه بود.
وي به تبديل 3000 كيلومتر شبكه فشار ضعيف استان به كابل خودنگهدار اشاره و بيان كرد: از سويي با روكش دار كردن شبكه ها، شاخص خاموشي در استان پايين آمد كه براي اين طرح ها 950 ميليارد ريال اعتبار هزينه شد.
اكنون 342 هزار خانوار در استان خراسان شمالي مشترك برق خراسان شمالي هستند.
947 روستاي خراسان شمالي در استان خراسان شمالي برق دار هستند.
3007/5132