به گزارش ايرنا به نقل از رويترز ، كشورها منطقه بالتيك ، لهستان و هلند بودجه نظامي را به ميزان زيادي افزايش دادند اما آلمان در اين زمينه از ديگر كشوها عقب مانده است.
متحدان اروپايي آمريكا در سازمان ناتو تلاش كرده اند تا تهديدهاي دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريكا را بي اثر كنند. ترامپ سال گذشته خواسته بود كه كشورهاي عضو هدف مورد نظر مبني بر اختصاص دو درصد توليد اقتصادي به بودجه دفاعي را دو برابر كنند. اين كشورها مي گويند كه امنيت صرفا به مساله هزينه ها مربوط نيست.
گزارش سال 2018 سازمان ناتو كه روز پنجشنبه منتشر شد نشان داد كه اين سازمان به هدف اختصاص 2 درصد از توليد ناخالص ملي به بخش دفاع نزديكتر شده است و متحدان اروپايي به رقم 1.51 درصد رسيده اند كه بيشترين ميزان هزينه دفاعي در پنج سال گذشته است.
'ينس استولتنبرگ' دبير كل ناتو در يك كنفرانس خبري گفت: ما با يك تناقض رو به رو هستيم ؛ در زماني كه برخي ها قدرت پيوند فراآتلانتيك را مورد ترديد و پرسش قرار مي دهند ، ما در واقع همكاري بيشتري نسبت به گذشته داريم.
ترامپ به عنوان رهبر واقعي (دوفاكتو) ناتو موضوع هزينه هاي دفاعي را به يكي از اولويتها تبديل كرده و ارزش ناتو براي واشنگتن را مورد ترديد قرار داده است.
هزنيه دفاعي سال گذشته ميلادي در كشورهاي منطقه بالتيك ، بلغارستان و هلند حدود 20 درصد افزايش يافت ؛ اما تنها كشورهاي استوني ، يونان ، لهستان ، لتوني ، ليتواني و انگليس هدف 2 درصدي را محقق كردند. روماني نيز به تحقق اين هدف نزديك شده است. اين در حالي است كه هزينه دفاعي در كشور كانادا سال گذشته حدود 11 درصد كاهش داشته است.
در اروپا نيز كشور آلمان سال گذشته حدود 1.5 ميليارد يورو بيشتر در بخش دفاعي هزينه كرد هزينه دفاعي اين كشور در حد 1.23 درصد از توليد ناخالص داخلي ثابت بود. به اين ترتيب كشور آلمان با داشتن بزرگترين اقتصاد اروپا در قعر جدول هزينه دفاعي است كه بسيار پايينتر از آمريكا با 3.39 درصد توليد ناخالص داخلي قرار مي گيرد.
'ريچارد گرنل' سفير آمريكا در آلمان نيز بتازگي از تعهد دولت برلين براي افزايش تدريجي بودجه نظامي تا حد 1.5 درصد تا سال 2024 انتقاد كرد و مدعي شد: اكنون زمان تضعيف 'ناتو' نيست.
در سال 2014، كشورهاي عضو ناتو توافق كردند كه هدف اين سازمان در خصوص اختصاص 2 درصد از توليد ناخالص داخلي به بخش نظامي را تا سال 2024 محقق كنند و دولت آلمان نيز متعهد به پيگيري تعهدات خود شده است اما برخي چهره هاي سياسي در آلمان با اين كار در شكل كنوني آن مخالف هستند و مي گويند كه عوامل ديگر از جمله كمك هاي انساني و برنامه هاي ايجاد ثبات در مناطق جنگي هم بايد در نظر گرفته شود.
در اين حال سفير آمريكا در آلمان با تكرار نظري مشابه ترامپ گفت: كاملا درك مي كنم كه مردم آلمان خواستار هزينه بيشتر داخلي بجاي هزينه نظامي هستند؛ ماليات دهندگان آمريكا هم همين را مي خواهند اما ماليات دهندگان آمريكا هزينه 33 هزار نيروي آمريكايي در آلمان را تامين مي كنند. اين بحث هزينه هاي داخلي در مقابل هزينه نظامي در آمريكا نيز مطرح است.
اين در حاليست كه دولت آمريكا به متحدان خود در ناتو هشدار داده كه اگر هزينه هاي نظامي خود را افزايش ندهند آمريكا نيز تعهدات خود به ناتو را 'تعديل' خواهد كرد.
اروپام**1078**1663**
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۹
تهران - ايرنا - تعداد بيشتري از اعضاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در اروپا در سال 2018 هزينه هاي دفاعي را افزايش دادند اما تنها شش كشور هدف مورد نظر آمريكا را تامين كردند .