غلامرضا جعفري روز پنجشنبه در ششمسن المپياد فرهنگي و ورزشي روستائيان استان خوزستان كه در سالن 22 بهمن ورزشگاه تختي اهواز برگزار شد اظهار داشت: يكي از راهكارهاي احيا و ترويج بازي هاي بومي و محلي، برگزاري برنامه هاي ويژه در راستاي شناخت اين بازي ها به نسل جديد است كه با همت مسئولان ورزش خوزستان جشنواره اي از بازي هاي بومي و محي برگزار شد.
وي افزود: هدف از برگزاري جشنواره بازي هاي بومي محلي در كشور، عينيت بخشيدن به منويات مقام معظم رهبري،صيانت از ميراث ناملموس كشور ،انسجام اقوام ايراني، احياي بازي هاي بومي محلي و انتقال اين بازي ها به نسل جوان است.
رييس فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي با اشاره به اين كه رسيدن به بلوغ فرهنگي و اجتماعي با استفاده از ساز و كارها و نگرش ارزشي اقوام امكان پذير است، گفت: ما به دنبال تبيين كاركردهاي علمي بازي هاي بومي و محلي هستيم تا بتوانيم از بعد آموزشي و تربيتي اين بازي ها در جهت تربيت نسل آينده، بهره بگيريم.
وي افزود: ما نيز همچون ساير كشورهاي جهان، علاوه بر اين كه از هويت بازي هاي بومي و محلي صيانت مي كنيم، بنا داريم جاذبه ها و ويژگي هاي بارز ورزش هاي سنتي و بازي هاي بومي و محلي را از طريق برگزاري جشنواره ها به نمايش بگذاريم. .
جعفري افزود: براي اولين بار كتاب ' اطلس بازي هاي بومي محلي ' در قالب 340 بازي و بالغ بر 900 صفحه توسط وزير ورزش و جوانان در مجمع روساي فدراسيون ها رونمايي شد و در روز جهاني ورزش و با همكاري يونسكو جلد دوم اين كتاب كه بيش از 400 صفحه است در چارچوب سياست هاي احيا و ترويج ورزش هاي سنتي رونمايي مي شود.
وي گفت: حفاظت از ميراث فرهنگي و ورزشي كشور بايد جزئي از دغدغه همه دستگاه ها باشد و انتظار مي رود حضور پررنگ تر رسانه ها بتواند اين فعاليت ها را بيش از پيش در جهت آشنايي همگان با اين ورزش ها انعكاس دهد.
سيد كريم حسيني، رييس هيات ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي خوزستان نيز در اين نشست گفت: در سال گذشته بيش از 200 جشنواره ورزش هاي بومي محلي و ورزش روستايي در خوزستان برگزار شد كه اين موضوع نشان مي دهد ظرفيت زيادي در ورزشهاي بومي وجود دارد.
وي بيان كرد: در سال 97 بازي هاي بومي و محلي مختلفي در استان برگزار شد و امروز از ورزشكاران برگزيده تقدير مي شود.
به گزارش ايرنا در پايان ششمين المپياد ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي خوزستان از 270 ورزشكار موفق در سال 97 تقدير شد.
9879/6064
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۱
اهواز - ايرنا - رييس فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي گفت: رونق بازي هاي بومي و محلي در استان ها و شهرستان هاي كشور باعث تعديل آسيب هاي اجتماعي در جامعه مي شود.