به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از اندیشكده آمریكایی بنیاد برای دفاع از دمكراسی، انگلیس به تازگی فعالیت حزبالله لبنان را تروریستی اعلام كرد و تسلیم خواسته های نخستوزیر رژیم صهیونیستی، آمریكا و برخی كشورهای مرتجع عربی شد.
جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد كه تمایزی بین شاخه نظامی و سیاسی حزبالله وجود ندارد و با تحریم این گروه به هر شكل ممكن، لندن پیامی آشكار میدهد كه فعالیتهای این گروه در منطقه كاملا غیرقابل قبول و زیانبار برای امنیت ملی انگلیس خواهد بود.
همچنین در مقابل این فشارها، نیلس آنن معاون وزیر امور خارجه آلمان در گفتوگو با هفتهنامه 'اشپیگل' یادآورشد كه برلین قصد ندارد حزبالله لبنان را به فهرست گروههای تروریستی وارد كند.
دولت آلمان صراحتا اعلام كرد كه تسلیم درخواست های ایالات متحده، اسرائیل و برخی كشورهای عربی نخواهد شد.
مقام های آلمانی از جمله هایكو ماس و آنگلا مركل معتقدند كه گنجاندن حزب الله در فهرست گروه های تروریستی فاصله ها را بیشتر و دیوار بی اعتمادی بین حزب الله و اروپا را رفیع تر می كند.
بر این اساس، فرانسه و هم آلمان معتقدند كه گنجاندن حزب الله در فهرست گروه های تروریستی نه تنها اشتباه بلكه راه هر گونه گفت و گو احتمالی را خواهد بست و مانع از ادامه گفت و گوهای انتقادی(CRITIVAL DIALOGUE) می شود.
گفت و گوهای انتقادی فرایندی است كه آلمانی ها و فرانسوی ها امیدوارند در قالب آن به تفاهم بیشتری با حزب الله برسند.
منطق اساسی اتحادیه اروپا پیروی از نگاه فرانسه و آلمان است تا انگلیس و همین امر موجب انزوای لندن و ایجاد فاصله بیشتر میان این كشور و برخی دولت های اروپایی شده است.
تمایل اتحادیه اروپا به سوی برلین و پاریس امری اتفاقی نیست. با نزدیك شدن به زمان خروج نهایی انگلیس از اتحادیه اروپا، نگرش آلمان و فرانسه در اتحادیه بیشتر غالب می شود و با در نظر گرفتن چنین موضوعی انزوای انگلیسی ها بیشتر رنگ واقعیت خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، سیاست و رویكرد آلمان به عنوان موتور اصلی اقتصادی اروپا بسیار مهم است و به نظر می رسد كه اتحادیه اروپا همچنان از نگرش آلمان پیروی كند. سیاست های فرانسه نیز به طور سنتی در قبال لبنان (بخاطر سابقه حضور در لبنان و موضوع قیمومیت این كشور) بیشتر از انگلیس اهمیت دارد. بنابراین لندن با چنین تصمیمی تنها بر انزوای خود خواهد افزود و رویكرد انگلیس در اتحادیه اروپا با هیچگونه استقبالی مواجه نخواهد شد.
برلین به خوبی می داند كه حزب الله با تهران پیوندهای مستحكمی دارد و نمی خواهد با گنجاندن این تشكل در فهرست گروه های تروریستی از ایران فاصله بگیرد و این رویكرد را بخشی جدایی ناپذیر از سیاست خود در حفظ مراودات دیپلماتیك و سیاسی برای حفظ توافق برجام تلقی می كند. دیپلمات های آلمانی در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شركت كرده و در پی آن از سوی طرفداران رژیم اسرائیل و یا گروه های خواهان تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران مورد حمله قرار گرفتند. اما آلمان چنین رفتاری را برای حفظ حلقه اتصال دیپلماتیك با تهران ضروری عنوان می كند.
فرانك والتراشتاین مایررئیس جمهوری آلمان تلگراف گرم تبریك پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی به تهران می فرستد.
ساجد جاوید وزیر كشور انگلیس روز دوشنبه(6 اسفند 1397) جنبش حزب الله لبنان را تهدیدی علیه امنیت این كشور خواند و شاخه سیاسی این گروه را نیز با فشار لابی صهیونیستی به فهرست گروه های تروریستی اضافه كرد.
جاوید مدعی شد كه حزبالله به اقدام های خود برای بیثبات كردن وضعیت شكننده خاورمیانه ادامه میدهد و ما نمیتوانیم تفكیكی بین شاخه نظامی تحریمشده این گروه و شاخه سیاسی آن قائل شویم.
شاخه نظامی حزب الله در سال 2008 میلادی توسط وزارت كشور انگلیس ممنوع اعلام شده بود، اما مقام های لندن برای حفظ روابط خود با دولت لبنان، شاخه سیاسی این گروه را تحریم نكردند.فشارها برای تحریم حزب الله پس از آن بالا گرفت كه لابی صهیونیسم در اعتراض به اهتزاز درآوردن پرچم این گروه در جریان راهپیمایی روز قدس در لندن، خواستار منع فعالیت این گروه شده بود.
شبد**9460**1010
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۹
تهران- ایرنا- رویكرد انگلیس در گنجاندن حزب الله در گروه های تروریستی سبب فاصله بیشترمیان لندن و طیفی از كشورهای اروپایی شد.