به گزارش ايرنا؛ معاون فرهنگي شهرداري بجنورد گفت: در اين جشنواره كه با همكاري شهرداري و شوراي شهر درق و جمعي از اهالي بجنورد برگزار شد افزون بر 14 اجاق بزرگ براي پخت سمنو برپا شد.
محمد موفق افزود: سمنوپزان از ساعت 5 صبح روز جمعه با برپايي اجاق و گذاشتن 14 ديگ بزرگ بر روي آتش آغاز شد و بعد از ظهر كار پخت سمنو به پايان رسيد.
وي اظهار داشت: در پايان مراحل پخت، سمنو تهيه شده براي فروش به مردم عرضه شد تا براي عيد سر سفره هفت سين نوروز قرار گيرد.
به گزارش ايرنا؛ پخت سمنو در خراسان شمالي با اجراي يك سري آداب و رسوم برگزار ميشود كه اين امر موجب شده كه پخت سمنوي شهر درق، در شهرستان گرمه، به عنوان يكي از آيينهاي معنوي استان به ثبت ملي برسد.
دانش فني پخت اين غذا از مهمترين ويژگي هاي آن است، به طوري كه ماندگاري سمنويي كه در ديگر نقاط كشور پخت ميشود به بيش از 2 تا سه ماه نميرسد، اما سمنوي درق، بدون استفاده از يخچال تا 2 سال هم قابل نگهداري است.
سمنو از گندم جوانه زده به همراه آرد با پخت طولاني درست مي شود و بيشتر به عنوان نذري يا در ايام عيد نوروز مصرف مي شود.
ط/5132
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۶
بجنورد- ايرنا- جشنواره سمنوپزون روز جمعه با حضور شمار زيادي از شهروندان و خانواده هاي بجنوردي در محل فرهنگسراي شهروند مركز استان خراسان شمالي برگزار شد.