به گزارش ایرنا، این مسئولان دراین میزگرد با اشاره به حوادث تلخ پیش آمده در آیین چهارشنبه آخر سال گفتند: این آیین رویكرد باستانی دارد و در طول سالیان طولانی بدون هیچ مشكلی انجام می شده اما در سال های اخیر برگزاری آن در كشور با حوادث تلخ و آسیب های فراوان جانی و مالی همراه شده است كه برای مقابله با آن باید روش های سالم و بدون خطر ابراز هیجان را در جامعه و به خصوص در میان جوانان ترویج كرد.
** پلیس مخالف ابراز صحیح هیجان نیست
فرمانده انتظامی شهرستان قم در این میزگرد گفت: تامین امنیت مردم مهمترین وظیفه ناجاست، بنابراین پلیس با آن دسته از افرادی كه در چهارشنبه آخر سال قصد آسیب رساندن به جان و مال شهروندان را دارند و محیط شهر را نا ایمن می كنند، به شدت برخورد می كند.
سرهنگ مراد حسین جعفریان بیان كرد: مخالف ابراز هیجان نیستیم اما روش آن باید صحیح باشد، جوانان می توانند در ایام چهارشنبه آخر سال به ابراز هیجان و شادی بپردازند اما این مساله نباید منجربه بی نظمی و بروز رفتارهای ناهنجار شود.
وی ادامه داد: خانواده ها باید در این ایام بیشتر كنار فرزندان خود باشند و اجازه ندهند آنان تا ساعات پایانی شب در خیابان ها باشند، چراكه همین مساله ممكن است به ایجاد شرایط بروز رفتارهای هیجانی غلط و آسیب رساندن به خود و دیگران منجر شود.
وی افزود: خودرو افرادی كه در چهارشنبه آخر سال اقدام به اخلال در نظم عمومی می كنند به دستور مقام قضائی تا پایان تعطیلات نوروزی توقیف و با آنان برابر قانون برخورد می شود.
فرمانده انتظامی شهرستان قم گفت: پلیس در كنار حضور فیزیكی تمام وقت، به صورت نامحسوس نیز مراقب امنیت مردم در این ایام خواهد بود و با هرگونه ناهنجاری و بی نظمی برخورد خواهد كرد تا شهروندان ایام پایانی سال را در محیطی آرام و با آرامش كامل سپری كنند.
وی بیان كرد: پلیس برای تامین امنیت مردم از همه ابزارهای قانونی خود استفاده می كند اما درعین حال، بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای و فرهنگ سازی را در اولویت كاری خود دارد و به همین دلیل میزان حوادث چهارشنبه آخر سال در قم به دلیل اقدام های پیشگیرانه ناجا و سایر ارگان های امدادی همچون آتش نشانی و اورژانس طی سال های اخیر با كاهش چشمگیری مواجه بوده است.
وی ادامه داد: خانواده ها نباید اجازه دهنده فرزندانشان با بروز رفتارهای ناشایست و هنجارشكنانه، ایام خوش نوروز را در كام خود و دیگران به روزهایی تلخ تبدیل كنند.
جعفریان گفت: نیروی انتظامی با همكاری نیروی مقاومت بسیج و مجموعه های امدادی در طول ایام پایانی سال، تلاش دارد تا این روزها بدون هیچ حادثه ای برای شهروندان سپری شود كه در این راه همراهی و مشاركت فعال مردم بسیار اهمیت دارد و آنان می توانند از طریق شماره 110 به صورت شبانه روزی هرگونه ناهنجاری و رفتار خطرآفرین را به منظور رسیدگی سریع به پلیس گزارش كنند.
وی بیان كرد: پلیس در كنار آموزش های چهره به چهره از ظرفیت فضای مجازی و سایر راه های اطلاع رسانی برای آگاهی بخشی به مردم در خصوص آسیب های استفاده از وسایل خطر آفرین در چهارشنبه آخر سال استفاده می كند.
وی ابراز امیدواری كرد: مردم قم كه در طول سال های اخیر در برگزاری آیین چهارشنبه آخر سال نهایت همكاری را با پلیس و نهادهای امدادی داشته اند، امسال نیز با مشاركت فعال، فضایی سالم و ایمن را برای ابراز هیجان و شادی در سطح شهر ایجاد كنند.
** چهارشنبه سوری باید موجب شادی باشد نه ناراحتی
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم نیز در این میزگرد گفت: در گذشته مردم آیین چهارشنبه سوری را به شكل سنتی برگزار می كردند و در كنار یكدیگر از آن لذت می بردند، اما حدود 10 سال است كه این آیین به جای آن كه موجب شادی باشد، به چهارشنبه سوزی تبدیل شده است كه عده ای در آن به خود و دیگران آسیب می رسانند.
حمید كریمی افزود: ما مخالف برگزاری جشن چهارشنبه سوری نیستیم، اما نمی خواهیم این آیین با خطر برای مردم همراه باشد و خانواده ها به دلیل بی احتیاطی دچار آسیب شوند.
** قم الگوی كشور در مقابله با چهارشنبه سوزی خطرناك
وی ادامه داد: مردم قم همچون گذشته در انجام طرح های اجتماعی سرآمد و در پیوستن به كمپین «نه به چهارشنبه سوزی خطرناك» پیشگام باشند تا روزهای پایانی سال بدون هیچ گونه حادثه ای در استان سپری شود.
وی بیان كرد: آرزوی ما این است كه در همه ایام به خصوص روزهای پایانی سال هیچ حادثه ای برای مردم شریف قم رخ ندهد و خانواده ها با خاطره ای خوش به استقبال نوروز بروند، به همین منظور كمپین «نه به چهارشنبه سوزی خطرناك» در استان به راه افتاده و مورد استقبال بسیاری از شهروندان قرار گرفته است.
كریمی گفت: با هوشیاری و مراقبت می توان جشن چهارشنبه آخر سال را به همان صورت سنتی و بدون هیچ گونه آسیبی برگزار و از ابراز هیجان به صورت غلط كه موجب خسارت های بی شمار می شود، پرهیز كرد.
وی افزود: برخی اقدام های خطرناك كه توسط عده ای به عنوان برگزاری جشن چهارشنبه آخر سال انجام می شود، هیچ گونه تناسبی با این آیین سنتی ندارد و تنها موجب خسارت های فراوان مالی و جانی به خانواده ها می شود.
وی ادامه داد: با توجه به این كه بیشتر آسیب دیدگان آیین چهارشنبه آخر سال در گروه سنی 8 تا 16 سال قرار دارند با همكاری آموزش و پرورش استان، طرح های آگاه سازی دانش آموزان در برابر حوادث و آسیب های استفاده از مواد منفجره از مدت ها قبل در مدارس قم آغاز شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم گفت: خانواده ها با نظارت می توانند شرایط برگزاری جشن چهارشنبه آخر سال را در محیطی سالم برای فرزندان خود فراهم كنند و مانع حضور ایشان در مكان های پرخطر شوند.
وی با اشاره به اهمیت رعایت نكات ایمنی و پیشگیری در كاهش آمار حوادث روزهای پایانی سال، ادامه داد: از شهروندان گرامی می خواهیم در صورت امكان در روزهای منتهی به ایام چهارشنبه آخر سال از هرگونه آمد و شد غیر ضروری در خیابان های شهر خودداری كنند و وسایل نقلیه خود را در مكان هایی كه احتمال خطر است، قرار ندهند.
وی ادامه داد: آتش نشانان در این ایام به منظور تامین آرامش مردم، با امكانات كامل در محل های مختلف به خصوص در مكان های پر رفت و آمد شهر حضور دارند و شهروندان می توانند هر گونه حادثه ای را از طریق شماره 125 جهت رسیدگی فوری اطلاع دهند.
كریمی با اشاره به این كه باید هیجان جوانان در این آیین به صورت صحیح و در محیطی ایمن بروز داده شود، گفت: ما به جوانان و نوجوانان سفارش می كنیم به فكر شب عید خود باشند و با انجام برخی رفتارهای ناهنجار و به خصوص استفاده از مواد منفجره دست ساز كه موجب آسیب های جسمی فراوان می شود، لحظات خوش پایان سال را برای خود و دیگران تلخ نكنند.
وی بیان كرد: عده ای از هنجار شكنان در آیین چهارشنبه سوری سال های اخیر با خسارت وارد كردن به خودروهای آتش نشانی موجب توقف فعالیت و خدمت رسانی مطلوب این نهاد امدادی به مردم شده اند كه آسیب های فراوانی به دنبال داشته است، این افراد باید آگاه باشند از كار افتادن این تجهیزات علاوه بر خسارت به بیت المال، موجب به خطر افتادن جان ایشان و سایر شهروندان در هنگام وقوع حوادث می شود.
وی ادامه داد: آتش روشن كردن در كنار دكل های برق و مخابرات، پرتاب اشیای قابل اشتعال در آتش و استفاده از مواد منفجره دست ساز از جمله رفتارهای اشتباهی است كه می تواند منجربه وقوع حوادث ناگوار در چهارشنبه آخر سال شود.
** آموزش صحیح عامل كاهش آمار مصدومان چهارشنبه آخر سال است
معاون فنی و عملیات مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم نیز در این رابطه گفت: طی سال های اخیر با ارائه آموزش های لازم از طریق رسانه ها و حضور عوامل امدادی و پلیس در مدارس برای آگاهی بخشی به دانش آموزان، وضعیت برگزاری آیین چهارشنبه آخر سال در قم مناسب بوده و در 2 سال اخیر، مورد منجر به فوت گزارش نشده است و آمار مصدومان نیز كاهش چشمگیری را نشان می دهد.
مهدی فراهانی افزود: ایجاد فضاهای ایمن و بسترهای مناسب برای تخلیه هیجان و شادی جوانان در چهارشنبه آخر سال و همراهی كامل مسئولان استان با این مساله نیز در كاهش آمار مصدومان نقش بسزایی داشته است.
وی با اشاره به این كه اورژانس راهبرد لازم برای مدیریت چهارشنبه آخر سال را از طریق پیشگیری و اقدام به هنگام اجرا می كند، گفت: در بحث پیشگیری، آموزش ركن اصلی است و به همین علت عوامل مركز فوریت های پزشكی قم با حضور در مدارس استان به درخواست آموزش و پرورش، آموزش های لازم را به دانش آموزان ارائه می دهند.
وی بیان كرد: امیدواریم، آموزش و آگاهی بخشی در خصوص حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال، به عنوان مطالبه عمومی در سطح جامعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و همه دستگاه های متولی در این موضوع به وظیفه خود عمل كنند.
سخنگوی مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم ادامه داد: رسانه ها ركن دیگری هستند كه می توانند با انتقال پیام های آموزشی، نمایش برخی از تصاویر آموزنده و بیان دغدغه های آسیب دیدگان حوادث چهارشنبه آخر سال، از تكرار این وقایع دلخراش جلوگیری كنند.
وی بیان كرد: در زمینه اقدام به هنگام نیز، عوامل مركز فوریت های پزشكی با حضور به موقع درحوادث چهارشنبه آخر سال، همچون سال های گذشته با انجام درمان های سرپایی و یا رساندن مصدومان به نزدیك ترین مركز بیمارستانی، اقدام های لازم برای حفظ سلامتی حادثه دیدگان را انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: در این زمینه نیازمند همكاری و مشاركت فعال شهروندان هستیم تا عوامل اورژانس در كوتاه ترین زمان در حوادث حاضر شوند و مصدومان را به سرعت به مراكز درمانی انتقال دهند.
فراهانی گفت: مراقبت خانواده ها از فرزندانشان و كنترل رفتار آنان در این ایام پایانی سال بسیار اهمیت دارد و می تواند موجب كاهش تعداد مصدومان حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال شود.
وی بیان كرد: عوامل اورژانس در این ایام در تمام مناطق استان به خصوص مراكز پر رفت و آمد حضور دارند و شهروندان می توانند از طریق شماره 115 هرگونه حادثه را برای انجام اقدام های لازم به مركز فوریت های پزشكی قم گزارش كنند.
گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان
7405/ 6133/ 1175
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰
قم - ایرنا - جمعی از مسئولان انتظامی و امدادی قم در میزگرد ایرنا با عنوان «راهكارهای مقابله با آسیب های چهارشنبه آخر سال» گفتند: با فراهم كردن بستر ابراز هیجان و شادی به صورت كنترل شده و تغییر روش های آسیب زا، می توان آیین چهارشنبه سوری را به همان شكل سنتی و بدون خطر برگزار كرد.