به گزارش روز شنبه ايرنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسكندر مؤمني در ديدار با رئيس هيئت نمايندگي پاكستان كه در حاشيه نشست وزراي اجلاس سالانه كميسيون مواد مخدر برگزار شد، افزود: متأسفانه قاچاقچيان افزون بر تلاش براي قاچاق مستقيم مواد به ايران از مرزهاي مشترك، قلمرو پاكستان را نيز مسير امني براي قاچاق مواد به ايران ميدانند و از اين لحاظ ما تحت فشار هستيم.
وي ادامه داد: همكارهاي سه كشور در قالب ابتكار سهجانبه براي كنترل و مديريت مرزهاي مشترك و مقابله با معضل مواد مخدر يك ظرفيت بالقوه است كه به رغم دستاوردهاي خوبي كه داشته است، استفاده چنداني از آن نميشود.
مومني اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران در سطح دوجانبه هم براي همكاريهاي مرزي، اطلاعاتي و عملياتي با هدف شناسايي باندهاي بينالمللي قاچاق و اموال آنها آمادگي لازم را دارد و در موضوعات كاهش تقاضا، از ظرفيتهاي بالا و تجربيات خوبي برخوردار است كه آماده همكاري هستيم.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به روابط برادرانه و دوستانه ايران و پاكستان افزود: دو كشور در معرض پيامدهاي منفي توليد و قاچاق مواد مخدر قرار دارند.
وي گفت: همسايگي دو كشور با سابقه دوستي ديرينه يك فرصت بينالمللي است كه بايد از آن در جهت منافع مشترك استفاده كرد كه سابقه تاريخي حاكي از بهرهمندي از اين فرصتهاست.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: براي برونرفت از معضل پيامدهاي منفي مواد مخدر، لازم است در مبارزه با مواد مخدر همكاري افغانستان را مورد توجه قرار دهيم.
مؤمني يادآور شد: در عرصه بينالمللي همانند گذشته بايد حامي يكديگر باشيم، همچنين در مورد توقف كشت و توليد افغانستان، سالهاست كه نيروهاي غرب در افغانستان حضور دارند كه در مهار و كنترل ناامني و مواد مخدر ناموفق بودهاند. با اين وجود، اغلب كشورهاي قدرتمند علاقه به مداخله دارند؛ در چنين شرايطي هرچه همكاري ما با پاكستان گستردهتر شود، فرصت مانور آنان محدودتر ميشود.
همچنين در اين ديدار رئيس هيئت نمايندگي پاكستان بر گسترش همكاري ها دو جانبه و انتقال تجارب در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
* از هر 3 معتاد، 2 نفر تحت خدمات درماني اعتياد هستند
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار جداگانه اي با معاون وزير بهداشت پرتغال گفت: بخش زيادي از مبارزه جهاني ايران با مواد مخدر براي جلوگيري از خروج مواد مخدر به سمت اروپا است و در ايران از هر سه معتاد، دو نفر تحت خدمات درماني اعتياد قرار دارند.
وي افزود: ايران تجارب خوبي در حوزه درمان اعتياد و بازپروري معتادان دارد و مطلع هستيم كه كشور پرتغال نيز تجربيات مفيدي در زمينه كاهش آسيب دارد بنابراين دو كشور ميتوانند در اين امر، تجربيات خود را تبادل كنند.
مومني خاطرنشان كرد: در ايران 9 هزار مركز درماني مختلف وجود دارد كه 90 درصد آنها توسط سازمانهاي مردمنهاد اداره ميشوند همچنين در كشورمان براي 6 هزار معتاد بهبوديافته، فرصت شغلي فراهم شده است.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در سال 2018 ميلادي، بيش از 800 تن مواد مخدر توسط ايران كشف شد و 17 نفر از افسران ما در مبارزه با قاچاق مواد مخدر به شهادت رسيدند.
همچنين در اين ديدار معاون وزير بهداشت پرتغال گفت: در كشور پرتغال، توجه ويژهاي به آموزش جوانان ميشود تا اعتياد در اين كشور كاهش يابد.
وي افزود: در پرتغال مانند ايران معتاد، بيمار شناخته ميشود. اين تصميم باعث شد كه برچسب اعتياد كاهش يابد و مراقبتهاي بهداشتي تسهيل شود.
معاون وزير بهداشت پرتغال بر توسعه همكاريهاي دو جانبه در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد و آمادگي خود را براي انتقال تجارب در موضوعات مورد بحث اعلام كرد.
* انتقال تجارب ايران و اندونزي در مبارزه با مواد مخدر
مؤمني در ملاقات با رئيس هيأت نمايندگي اندونزي گفت: هر دو كشور در مسير ترانزيت مواد مخدر قرار دارند و داراي تجارب زيادي در زمينه مقابله با كشت و توليد مواد افيوني غيرقانوني هستند.
وي افزود: در سال 2010، با اصلاح قانون، ساخت، توزيع و مصرف مواد صنعتي عملي غيرقانوني و جرم تلقي شد و ظرفيتهاي مقابلهاي در مبادي خروجي به خصوص در فرودگاههاي بينالمللي به مقصد جنوب شرق آسيا تقويت شد.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بنا به دليل تشديد اقدامات، ديگر توليد شيشه در داخل كشورمان به حداقل رسيده است و گزارشها حاكي است كه توليد شيشه به افغانستان انتقال يافته است، گرچه برخي اتباع ايراني هنوز به دليل جرائم مرتبط با مواد مخدر در برخي از كشورهاي جنوب شرق آسيا زنداني هستند كه عمدتاً محل فعاليت اين افراد خارج از كشور است.
مؤمني افزود: براي مقابله با قاچاق و مبادله اطلاعات عملياتي ظرفيتهاي خوبي براي ارتقاي همكاريها وجود دارد از جمله يادداشت تفاهم همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر كه پيشنويس آن بين دو كشور مبادله شده است.
وي در پايان آمادگي ايران براي انتقال تجارب در زمينه مقابله با عرضه و كاهش تقاضا و درمان و بازتواني معتادان را اعلام كرد.
همچنين در اين ديدار رئيس هيأت نمايندگي اندونزي بر گسترش همكاري هاي دوجانبه و انتقال تجارب در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد و از اقدامات ايران در امر مبارزه با مواد مخدر تقدير كرد.
به گزارش ايرنا، نشست وزراي شصت و دومين اجلاس كميسيون مواد مخدر سازمان ملل متحد 23 و 24 اسفند برابر با 14 و 15 مارس 2019 ميلادي در مقر اروپايي سازمان ملل متحد برگزار شد و اسكندر مؤمني، دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اين نشست اقدامات و مطالبات جمهوري اسلامي ايران در عرصه مبارزه با مواد مخدر را تبيين كرد.
كميسيون مواد مخدر سازمان ملل (CND) بر اساس ماده 68 منشور ملل متحد در ساختار شوراي اقتصادي و اجتماعي ملل متحد اكوسوك (Economic and Social Council) به وجود آمد تا به عنوان ارگان مركزي سياستگزاري در درون سيستم ملل متحد در زمينه موضوع مواد مخدر عمل كند.
كميسيون مواد مخدر داراي 53 عضو از پنج گروه جغرافيايي است و ارتقاي سازوكارهاي بينالمللي كنترل مواد مخدر، تأمين انتظارات ارگانهاي بينالمللي در زمينه كنترل مواد مخدر و بررسي تمامي ابعاد مواد مخدر (قاچاق و مصرف) در جهان از اهداف اين كميسيون است.
اجتمام*3229*1834
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷
تهران- ايرنا- دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انتظار داريم كه پاكستان با تشديد كنترل در استانهاي هممرز ايران، با نيروهاي ما همكاري نزديكي داشته باشند تا جريان قاچاق از اين مسير كنترل شود.