به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی دهقان كیا» امروز شنبه در نشستی خبری افزود: اگر دولت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت كند، قانون همسان سازی می تواند به مرحله اجرا درآید.
وی درباره وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: برای اجرای همسان سازی لازم است تا بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود و منابع لازم در اختیار سازمان قرار بگیرد.
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران استان تهران ادامه داد برای تحقق همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی سال گذشته مجلس اعتبار هفت هزار و 200 میلیارد تومانی از محل بدهی دولت به تامین اجتماعی را تصویب كرد اما این رقم به سازمان پرداخت نشده و همسان سازی به مرحله اجرا در نیامد.
**پیش بینی افزایش 31 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به تامین اجتماعی
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران تهران میزان بدهی سال گذشته دولت به تامین اجتماعی را 181 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و ادامه داد: پیش بینی می شود این میزان بدهی تا پایان امسال به بیش از 200 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وی با اشاره به تناقض هایی كه در آمار ارائه شده از سوی مسئولان درباره میزان بدهی دولت به تامین اجتماعی وجود دارد، گفت: دیوان محاسبات میزان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را تا پایان سال 94، 62 هزار میلیارد تومان اعلام كرد اما طبق گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی این رقم بیش از 30 هزار میلیارد تومان و بر اساس گفته های مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی این رقم 120 هزار میلیارد تومان است؛ با این حال، مركز پژوهشها میزان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال 95 را 141 هزار میلیارد تومان اعلام كرده است.
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران تهران گفت: مسئولان بر این عقیده هستند كه ما در محاسبه بدهی آنها از شیوه بهره مركب استفاده می كنیم، درحالیكه چنین نیست.
دهقان كیا با پیشبینی افزایش 31 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به تامین اجتماعی در سال 98 خاطرنشان كرد: 26 قانون تصویب شده كه این قوانین سالانه بیش از 31 هزار میلیارد تومان هزینه به سازمان تامین اجتماعی تحمیل میكند.
«دهقان كیا» با تاكید برضرورت حمایت از بازنشستگان و ضرورت وصول مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت خاطرنشان ساخت: «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون كار و رفاه اجتماعی در نامه ای به رهبر معظم انقلاب از ایشان تقاضا كردند كه برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی سه میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه به این سازمان پرداخت شود.
**واگذاری پالایشگاه لاوان به بانك رفاه برای جبران بدهی
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران تهران با انتقاد از بی توجهی سازمان تامین اجتماعی نسبت به وضعیت بازنشستگان خاطرنشان كرد: امسال برای پرداخت هر ماه حقوق بازنشستگان با كسری 800 تا یك هزار و 200 میلیارد تومانی بودجه مواجه میشدیم به همین دلیل به ناچار بودیم تا وام با بهره 35 درصد بگیریم.
دهقان كیا ادامه داد: بانك رفاه كارگران هم برای پرداخت وام محدودیتهای قانونی دارد به همین دلیل سقف وام با بهره 18 درصد كه از این بانك و دریافت كردهایم چندان قابل توجه نیست.
وی یادآور شد: امسال 40 هزار میلیارد تومان از بانك رفاه وام برای پرداخت حقوق بازنشستگان دریافت كردیم كه ما به ازای آن پالایشگاه لاوان بابت بدهی تامین اجتماعی به این بانك واگذار شد.
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران تهران با تاكید بر ضرورت تعیین تكلیف وضعیت بیمه درمان بازنشستگان اظهارداشت: تا سال 83 بیمه درمان بازنشستگان به شكل مستقیم و غیرمستقیم بود كه این قشر 30 درصد برای درمان سرپایی و 10 درصد برای درمان بستری فرانشیز پرداخت میكردند اما اكنون بیمهها به شكل پایه و تكمیلی در آمده است و برای جراحی های بزرگ 15 میلیون تومان برای جراحیهای كوچك 6 میلیون و 500 هزار تومان و برای سایر خدمات درمانی 500 هزار تومان در قالب بیمه تكمیلی به بازنشستگان پرداخت می شود.
وی با بیان اینكه این ارقام به هیچ عنوان قابل توجه نیست، ادامه داد: بازنشستگان تامین اجتماعی ناچار هستند تا 50 درصد فرانشیز درمان بپردازند و 79 قلم از داروهای این بخش از شمول بیمه خارج شده است در حالیكه بازنشستگان علاوه بر 9 بیست و هفتم كه بابت بیمه درمانی میپردازند، ماهانه 38 هزار و 200 تومان بابت بیمه تكمیلی نیز پرداخت می كنند.
**امول شستا حق الناس است
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران با انتقاد از فروش و واگذاری شستا گفت: سرمایه شستا حق الناس است و نباید این اموال به فروش برسد.
وی افزود: شستا در سال 65 با سرمایه 2 میلیارد تومانی به ثبت رسید و اكنون سرمایه این شركت به 60 هزار میلیارد تومان رسیده است.
دهقان كیا درباره اجرای خصوصی سازی در این شركت اظهار داشت: 59 درصد از سهام این شركت در قالب تهاتر واگذار شد و مابقی آن در اختیار سازمان تامین اجتماعی است كه 61 درصد سود از محل سهام 41 درصدی كسب میكند.
**افزایش دستمزد برمبنای قانون
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران درباره افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران خاطر نشان كرد: طبق بند 2 ماده 41 قانون كار باید افزایش حقوق بر اساس فاصله میان هزینه و درآمد كارگران و بازنشستگان تامین شود كه امسال این فاصله رقم یك میلیون و هشتاد و 9 هزار تومان است ولی تاكنون مشخص نیست چند درصد و یا چه میزان به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد.
به گفته دهقان كیا، تلاش می شود تا افزایش حقوق ها بر اساس قانون كار اجرایی شود.
**نجات تامین اجتماعی با اعمال فشار بربیمه شدگان
وی درباره اجرای طرح منابع و مصارف در سازمان تأمین اجتماعی تصریح كرد: این طرح راهی برای نجات سازمان از فشارهای مالی محسوب می شود، اما در این شیوه تلاش شده تا بیشترین فشار بر روی بیمه شدگان ای وارد شود.
رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران خاطرنشان كرد: 9 بهمن ماه امسال مصوب شد كه افزایش حق بیمه شدگان از هفت به 9 درصد رسیده و همچنین سن بازنشستگی از 10 به 15 سال برسد و شرایط سنی نیز لحاظ نشود.
اقتصام**9454** 1559 **9189
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
تهران-ایرنا- رئیس كانون بازنشسته و مستمری بگیران تهران، گفت: اگر دولت اعتبار لازم را تامین نكند، بدون شك همسان سازی برای بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اتفاق نمیافتد.