به گزارش ایرنا، 'جیمز جفری' فرستاده ویژه آمریكا در امور سوریه روز جمعه مدعی شده بود كه 15 تا 20 هزار داعشی همچنان در سوریه و عراق بسر می برند.
وی افزود: ما بر این باوریم كه این تعداد داعشی همچنان در قالب هسته های خفته در سوریه و عراق هستند.
این مقام آمریكایی همچنین از كشورها خواست كه شهروندان داعشی خود را كه هم اكنون در بازداشت نیروهای موسوم به سوریه دموكراتیك (قسد) هستند به همراه خانواده هایشان تحویل بگیرند و وظیفه محاكمه و بازپروری آنها را خود انجام دهند.
در همین حال یك كارشناس امور امنیتی در عراق با ابراز تردید نسبت اهداف اصلی در پشت این سخنان، گفت كه آمریكا طرحی در دست اجرا دارد كه با همكاری قسد و داعش، زمینه ساز ادامه حضور نظامی خود در عراق باشد.
'كاظم الحاج' به خبرگزاری المعلومه گفته است كه آمریكا با مشاركت نیروهای (موسوم به) سوریه دموكراتیك و تروریست های داعش در حال نقشه ریزی برای ادامه حضور خود در عراق است.
وی گفت: جای شگفتی است كه تروریست های داعش خود را (فقط) تسلیم قسد می كنند تا - به گفته وی - بدون دخالت دولت بغداد - با هواپیماهای شینوك و بالگردهای آپاچی (آمریكا) به عراق منتقل شوند.
الحاج افزود: آمریكا منجی داعش در سوریه و عراق است و به آنها در پایگاه های نظامی خود پناه می دهد و آنچه در سوریه در حال انجام است (اقدام داعش در تسلیم خود به قسد) یك نمایش آشكار است تا آنها به عراق بازگردانده شوند.
این كارشناس امور امنیتی هشدار داد: این كه اعضای داعش خود را تنها تسلیم نیروهای قسد و نه هیچ طرف دیگری می كنند، جای شگفتی و نشان توطئه ای دارد كه آمریكا آن را برای تحت فشار گذاشتن عراق و جلوگیری از تصویب قانون بیرون راندن نیروهای نظامی آمریكا در پارلمان این كشور اجرا می كند.
وی افزود: كنترل مرزها(عراق با سوریه) دیگر كاری بی فایده شده است چرا آمریكایی ها بدون هماهنگی با بغداد اقدام به انتقال تروریست به داخل خاك عراق می كنند و دولت باید در این خصوص موضعگیری داشته باشد.
الحاج با اشاره به این كه تروریست های داعش همچون یك بمب ساعتی هستند، گفت كه تسلیم شدگان داعشی تنها در صورتی كه ملیت عراقی داشته باشند باید تحویل بغداد داده شوند و بقیه باید تحویل دولت ها خودشان شوند چرا كه اگر به عراق منتقل شوند آمریكا می تواند هر وقت كه بخواهد از آنها برای به هم ریختن اوضاع این كشور بهره برداری كند.
این در حالی است كه 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق روز جمعه در جریان تماس تلفنی 'جرمی هانت' وزیر امور خارجه انگلیس با وی، بار دیگر تاكید كرد كه هیچ پایگاه نظامی خارجی در عراق وجود ندارد. عبدالمهدی دراین گفتگوی تلفنی درخصوص موضوع حضور نیروهای خارجی در كشورش تاكید كرد: ماموریت این نیروها تنها مبارزه با داعش و آموزش و مشاوره دادن به نیروهای عراقی است و با درخواست دولت عراق در این كشور حضور دارند و تحركاتشان نیز در چارچوب موافقت بغداد است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در دیماه گذشته مبنی بر این كه آمریكا پایگاه نظامی خوبی در عراق دارد (اشاره به پایگاه عین الاسد در استان الانبار) و قصد دارد حضور نظامی اش را در این كشور حفظ كند و از آنجا ایران را زیرنظر داشته باشد.
این اظهارات اعتراض و محكومیت یكپارچه از سوی عراقی ها را برانگیخت و مقامات آمریكا و همچنین عراق برای كاهش تنش ناشی از سخنان تحریك آمیز ترامپ، بارها تاكید كردند كه ماموریت نیروهای ائتلاف (كه آمریكا سركرده آن و انگلیس از اعضای اصلی آن است) محدود به مبارزه با داعش و آموزش نیروهای عراقی است.
عبدالمهدی نیز تاكنون چندین بار از جمله در تماس تلفنی مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا با وی در نیمه دیماه گذشته بر این امر تاكید كرده است.
این درحالی است كه چند فراكسیون بزرگ پارلمان عراق در هفته های اخیر لایحه ای را برای تعیین تكلیف نیروهای خارجی از جمله آمریكایی در خاك عراق در دست اقدام دارند.
پرسش درباره منطق حضور و ماهیت ماموریت نیروهای آمریكایی در عراق از زمان پایان نظامی داعش در آذرماه 96 و بویژه سفر مخفیانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا به پایگاه عین الاسد در استان الانبار در اوایل دیماه امسال و اظهارات مداخله جویانه وی، بشدت در میان محافل سیاسی و پارلمان مطرح و به پرونده روز تبدیل شده است.
خاورم*10*380**
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۶
بغداد - ایرنا - در حالی كه فرستاده ویژه آمریكا در امور سوریه مدعی وجود 15 تا 20 هزار عضو داعش در عراق و سوریه شده است، یك كارشناس عراقی می گوید این ها بیشتر بهانه ای برای ادامه حضوری نظامی در عراق است.