تهران- ايرنا- نويسنده و كارگردان سينما با اشاره به نقاط قوت فيلمسازهاي فيلم كوتاه ايران گفت: جشنواره جهاني فيلم فجر فرصت خوبي است كه فيلمسازان خود را در اندازه استانداردهاي جهاني ارزيابي كنيم.

به گزارش ايرنا از سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر، حسن برزيده درباره دستاوردهاي برپايي جشنواره جهاني فيلم فجر در اين چند سال گفت: ديدن فيلم‌هايي از سراسر جهان و آشنايي با اقليم‌ها و نوع نگاه فيلمسازان ديگر نقاط دنيا يكي از دستاوردهاي جشنواره جهاني فيلم فجر است.
وي درباره تاثير نمايش فيلم هاي سينماي جهان در اين جشنواره افزود: فيلم‌هاي زيادي از نقاط مختلف جهان؛ به ويژه كشورهايي كه كمتر فرصت مواجهه با سينماي آنها فراهم است، در جشنواره جهاني فيلم فجر اكران مي‌شود. اين امر زمينه اي را براي فيلمسازان جوان فراهم مي كند تا با سينماي ديگر كشورها آشنا شده، تجربه كسب كرده همچنين با فيلمسازان جهان معاشرت كنند.
عضو كانون كارگردانان سينماي ايران با اشاره به سطح بالاي فيلم‌هاي كوتاه در اين جشنواره اظهار داشت: از بين فيلم هاي كوتاهي كه در اين سال ها در جشنواره جهاني فيلم فجر ديده ام، فيلمسازان فيلم كوتاه ما كه در جشنواره جهاني فيلم فجر شركت داشتند، فيلم‌هايي به مراتب بهتر از فيلمسازان خارجي ساخته بودند.

***فرصت ارزيابي فيلمسازان ايراني در جشنواره جهاني فيلم فجر
وي افزود: من تجربه داوري در جشنواره جهاني فيلم فجر را دارم و خوشحالم فيلمسازان جوان ما تا اين حد مستعد هستند. فيلمسازهاي فيلم كوتاه ايران يك سر و گردن بالاتر از فيلمسازان خارجي بودند و جشنواره جهاني فيلم فجر فرصت خوبي است كه فيلمسازان خود را در اندازه استانداردهاي جهاني ارزيابي كنيم و از كيفيت فيلم‌هاي آنها مطلع شويم.
كارگردان فيلم «مزارشريف» درباره فيلم‌هاي مرمت شده و حضور اين بخش در جشنواره جهاني فيلم فجر گفت: اكران فيلم‌هاي مرمت شده دو وجه دارد؛ يكي اينكه مي‌توان تاريخ سينما را ديد و اين تجربه‌اي گران‌بها براي علاقمندان سينماست، ديگر اينكه مي‌توان سينماي گذشته را با ديدن فيلم‌هاي شاخص آن دوران تحليل و ارزيابي كرد.
وي ادامه داد: ديدن فيلم‌هاي تاثيرگذار و باكيفيت، به فيلمسازان جوان براي رسيدن به درك بهتر از سينما كمك مي‌كند. مرمت و اكران فيلم‌هاي مهم تاريخ سينماي جهان و ايران كار فوق‌العاده خوبي است كه اميدوارم ادامه‌دار باشد و فيلم‌هاي قديمي بيشتري مرمت شود و براي مخاطبان جشنواره جهاني و فيلمسازان به نمايش درآيد.
اين نويسنده و كارگردان به جمع‌آوري اطلاعات و تجارب سه دوره اخير جشنواره جهاني فيلم فجر توسط دبير اشاره كرد و گفت: با توجه به شناختي كه از رضا ميركريمي (دبير سي‌و‌هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر) دارم مي‌دانم كه تجارب گذشته و مجموعه فعاليت‌هاي انجام شده را جمع‌آوري و به يك پروتكل در برگزاري جشنواره جهاني تبديل كرده است.
برزيده اضافه كرد: در اين سه دوره كارهايي انجام شده كه بسيار خوب بوده است و با گردآوري اطلاعات اگر روزي شخص رضا ميركريمي در اين پست نباشد، دبير بعدي دوباره وقت خود را براي آزمون و خطا هدر نمي‌دهد. رضا ميركريمي در مدت فعاليت خود در جشنواره جهاني پرونده خوبي به جا گذاشته كه حتي در نبود او اين جشنواره به راهي كه دارد ادامه خواهد داد.
عضو سابق شوراي صدور پروانه ساخت ادامه داد: در سال‌هاي اخير عادت كرده‌ايم دائم به همه چيز اعتراض كنيم در حالي كه مي‌توان اين اعتراض‌ها را به نقدهاي سازنده تبديل كرد تا براي پيشرفت سينماي ايران گام برداريم. اينكه بخواهيم دائم اعتراض كنيم و راه حلي هم ارائه ندهيم، هيچ كمكي نخواهد كرد. قطعا مديران از نقد درست استقبال مي‌كنند. نقد چه در رسانه‌ها و چه به صورت شخصي بايد به مديران انتقال داده شود تا آنها از مشكلاتي كه داشته‌اند مطلع شوند و درصدد رفع آنها برآيند.
برزيده در پايان ضمن تاييد سياست حفظ ثبات مديريت در نهادهاي فرهنگي و جشنواره‌ها افزود: تدوام حضور مديران در پست‌هايشان باعث پيشرفت فرهنگ و هنر خواهد شد، اما متاسفانه در كشور ما در دولت يك رئيس جمهوري، چهار وزير فرهنگ تغيير كرده است. اينكه دبير جشنواره جهاني فيلم فجر چند سالي است كه در اين جشنواره حضور دارد مي‌تواند به برطرف كردن چالش‌هاي جشنواره كمك كند.
سي‌و‌هفتمين دوره جشنواره جهاني فيلم فجر 29 فروردين تا 6 ارديبهشت 1398
(18 تا 26 آوريل 2019) به دبيري رضا ميركريمي در تهران برگزار مي‌شود.
فراهنگ**9012**9157