عزيز اماني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيشترين سطح زير كشت بيدمشك در استان در شهرهاي اروميه، پلدشت و سلماس است اما اروميه عمده ترين توليد كننده اين گياه است.
وي ادامه داد: سالانه بيش از 600 الي 800 تن گل تر بيدمشك از سطح باغ هاي استان كه به صورت حاشيه كاري است برداشت و به بازار عرضه ميشود كه به مصارف صنعتي و سنتي مي رسد.
اماني اضافه كرد: يك سوم شكوفههاي توليدي توسط واحدهاي تبديلي جذب و به عرق تبديل و نزديك يك سوم آن در خانهها مصرف و تبديل به عرق بيدمشك ميشود و بقيه نيز در مصارف مختلف توسط واحدهاي گلابگيري ديگر استانهاي كشور و تهيه نقل بيدمشكي در قناديهاي اروميه كاربرد دارد.
وي بيان كرد: نقل و عرق بيدمشك اروميه علاوه بر داخل كشور، مشتريان زيادي در كشورهاي همسايه و كشورهاي عربي حوزه خليجفارس، تركيه، جمهوري آذربايجان و گرجستان و ساير كشورها دارد و مازاد اين محصول به اين كشورها صادر ميشود.
وي افزود: در سطح استان پنج واحد عرقگيري گياهان دارويي از جمله بيدمشك وجود دارد كه سالانه از اين واحدها حدود 13 هزار تن عرق گياهان دارويي استحصال و به بازارهاي داخلي و خارجي صادر ميشود.
به گزارش ايرنا بيدمشك نخستين محصول كشاورزي استان در سال جديد است كه در بازارهاي غيررسمي عرضه ميشود.
گياهي خوشبو و خوشرنگ با شكوفههاي زردرنگ است كه جايگاه خاصي در ميان مردم اروميه و آذربايجانغربي بهعلت عرق و محصولاتي كه از شكوفههاي معطرش به دست ميآيد، دارد.
تهيه عرق بيدمشك درآغازين روزهاي بهار يكي از سنتهاي قديمي خانوادههاي آذربايجان غربي به ويژه شهرستان اروميه است.
7125/7129
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰
اروميه - ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي آذربايجانغربي گفت: برداشت شكوفه هاي بيدمشك از سطح بيش از 40 هكتار اراضي زير كشت در اين استان آغاز شد.