بغداد - ایرنا - یك نماینده پارلمان عراق در واكنش به سخنان مداخله جویانه مقامات آمریكایی گفت كه واشنگتن چاره ای جز پذیرش روابط ایران و عراق ندارد.

به گزارش ایرنا، 'حسین الیساری' نماینده پارلمان عراق از ائتلاف الفتح (به رهبری هادی العامری) به سخنان اخیر برایان هوك رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریكا در مورد سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق واكنش نشان داد.
نماینده پارلمان عراق در اظهارنظر مطبوعاتی گفت: موضع عراق در برابر تحریم های ضد ایرانی از چگونگی استقبال بغداد از رئیس جمهوری ایران و امضای چند توافقنامه كاملاً مشخص است.
وی افزود: آمریكا نیز دیگر به خوبی دریافته است كه اعمال فشار برای قطع روابط و همكاری میان تهران بغداد به جایی نمی رسد و بر همین اساس به نظر می رسد به ناچار سطحی از این نوع همكاری ها را پذیرفته است.
هوك بتازگی به عراقی ها توصیه كرده بود امید چندانی به نتایج سفر رئیس جمهوری ایران به بغداد نداشته باشند.
منابع و ناظران مختلف از اعمال فشار آمریكا به بغداد و نیز دولت اقلیم كردستان عراق بویژه در ماههای گذشته برای همراهی با تحریم ها و نیز قطع همكاری های اقتصادی با ایران بویژه از زمان خروج یكجانبه آمریكا از توافق بین المللی برجام گزارش می دهند.
مقامات عراقی بارها با تاكید بر اهمیت راهبردی روابط با همسایگان بویژه جمهوری اسلامی ایران با بیش از یك هزار و 400 كیلومتر مرز مشترك، اعلام كرده اند كه با تحریم های یكجانبه آمریكا علیه ایران و اساسا هیچ تحریمی علیه هیچ ملتی همراهی نخواهند كرد.
ناظران، این گونه واكنش های مقامات آمریكا به سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق را ناشی از عصبانیت از استحكام روابط تهران بغداد و نیز توافقات مهمی كه در این سفر انجام شد ارزیابی می كنند.
سفر سه روزه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق و شهرهای بغداد، كربلا و نجف از ابعاد مختلف از جمله سطح هیات سیاسی، آشكاری و از پیش اعلام شدن سفر، مدت سفر و دستاوردهای آن نزد بسیاری از مسوولان و ناظران دو كشور، سفری تاریخی تلقی شده است.
روحانی در این دیدار رسمی، دو روز در بغداد پایتخت عراق با مقامات این كشور، شخصیت ها و نخبگان این كشور دیدار و گفتگو كرد و طی مذاكرات فشرده در حوزه های مختلف پنج سند و یادداشت تفاهم همكاری میان دو كشور امضا شد.
ایران و عراق همچنین با صدور یك بیانیه مشترك ضمن ترسیم چارچوب همكاری های آینده از توافق نهایی بر سر دهها موضوع از جمله بر سر عزم راسخ برای اجرای «عهدنامه مربوط به مرز دولتی و حسن همجواری بین ایران و عراق»، تاكید بر عملیات مشترك پاكسازی و لایروبی شط العرب (اروندرود) در اسرع وقت، قدردانی از نقش ایران در مبارزه با داعش، تقدیر از تصمیم عراق برای عدم همراهی با تحریم‌ها علیه ایران، صدور رایگان روادید برای شهروندان ایرانی و عراقی، ایجاد شهرك های صنعتی مشترك و تعیین 20 میلیارد دلار بعنوان افق آتی تبادل تجاری و اقتصادی میان دو كشور خبر دادند.
خاورم*4*380**