بندرعباس- ايرنا- وزير راه و شهرسازي در آيين آغاز بكار طرح تسهيلات سفرهاي نوروزي 98 در بندرعباس از سرديس شهيد 'غلامحسين حقاني' رونمايي كرد.

به گزارش ايرنا، محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي روز يكشنبه در سفر به استان هرمزگان و در بدو ورود به بندر شهيد حقاني بندرعباس، همچنين از طرح بومي سردرب اسكله حقاني بندرعباس رونمايي كرد.
حجت الاسلام والمسلمين حاج شيخ غلامحسين حقاني، چهارم فروردين سال 1320(هـ.ش) در خانواده اي مذهبي در شهر خون و قيام قم متولد شد.
آن شهيد در زمان تحصيل در حوزه پر خير و بركت قم در محضر حضرت امام خميني (ره)، آيات گلپايگاني، محقق داماد، مرتضي حائري يزدي و سيد محمدباقر سلطاني تلمذ كرد و با بهره مندي از بحر جوشان علوم و معارف اسلامي به درجه اجتهاد نائل آمد.
با آغاز قيام حضرت امام خميني(ره) شهيد حقاني، بطور منسجم به همراه روحانيت مبارز و مردم، مبارزه علني عليه رژيم را آغاز كرد و با سفر به شهرهاي مختلف مانند شيراز، بندرعباس، و سمنان به ايراد سخنراني و تشكيل جلسات مذهبي مي پرداخت.
شهيد حقاني كه بارها از سوي ساواك دستگير و به زندان محكوم شد، پس از انقلاب شهيد حقاني مدتي به عنوان نماينده امام راحل و رياست دادگاه و حاكم شرع استان هاي سيستان و بلوچستان و هرمزگان فعاليت كرد و با در خواست مردم از سوي امام خميني(ره) به عنوان نخستين خطيب جمعه شهر بندرعباس منصوب شد.
شهيد حقاني در نخستين دوره مجلس شوراي اسلامي نامزد انتخابات از حوزه انتخابيه بندرعباس شد و مردم اين منطقه به سبب سابقه مبارزاتي و خدمات موثري كه در قبل و بعد از انقلاب در اين شهرستان انجام داده بود او را به عنوان نماينده خود راهي خانه ملت كردند.
وي هفتم تير سال 1360 در قتلگاه سرچشمه تهران، به دست مزدوران و عمال آمريكا، شهد شهادت را نوشيد و اين بار با خون خويش، انقلاب را ياري ساخت و پيكر مطهر او در قبرستان شيخان قم به خاك سپرده شد.
كارشناس معماري بندر شهيد باهنر در خصوص معماري طرح سردرب اسكله حقاني بندرعباس به خبرنگاران گفت: چوب هاي اين سردرب سال 42 پايه هاي اسكله هاي بندر باهنر بودند كه بعد از 54 سال تعميرات اساسي اسكله ها چوب ها را از زير آوار بيرون آوردند و براساس مهندسي ارزشي به عنوان يك نماد(سازه بومي) در بندرشهيد حقاني طراحي شد.
مليحه باقربيگي، طول اين سازه بومي را 48 متر و عرض 7 متر عنوان كرد و افزود: مصالح موردنياز اين سردرب از چوب ماهاگاني است.
طراح سردرب بندرشهيد حقاني بندرعباس زمان اجراي اين طرح را 2 ماه اعلام و عنوان كرد: در اين طرح معماري سنتي 110 مترمكعب چوب بكار رفته است.
باقربيگي ارزش ريالي اين طرح را 60 ميليارد ريال و ميزان صرفه جويي مهندسي ارزش طرح را نيز 55 ميليارد ريال اعلام كرد.
بندر شهيد حقاني بندرعباس بزرگترين پايانه مسافري دريايي ايران محسوب مي شود كه داراي بزرگترين ناوگان مسافري دريايي كشور با 40 فروند شناور استاندارد و پيشرفته و ظرفيت ترابري درجاي افزون بر چهار هزار نفر براي سفر دريايي به جزاير قشم، هرمز و لارك است.
طرح نوروزي تسهيل سفرهاي دريايي استان هرمزگان در سه بخش ايمني مسيرهاي تردد، بنادر و شناورها از امروز يكشنبه به صورت رسمي با حضور وزير راه و شهرسازي در بندر شهيد حقاني بندرعباس آغاز و به مدت 20 روز، تا 15 فروردين ماه سال آينده ادامه دارد.
9887 /6048