تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۶

اصفهان - ايرنا - انجمن مردم نهاد ' اهداي عضو' با هدف فرهنگ سازي و افزايش تعداد اهداي عضو از بيماران مرگ مغزي در استان اصفهان تشكيل شد.

مديرعامل انجمن اهداي عضو اصفهان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اهداي عضو از افراد مرگ مغزي براي پيوند يك فرايند فرهنگي ، اخلاقي، عاطفي، اعتقادي و درماني است و با توجه به ابعاد گوناگون اين موضوع، وجود انجمني براي كمك به اين روند ضرورت دارد.
پرويز كاشفي با بيان اينكه براي ارتقاي ابعاد فرهنگي و اجتماعي اهداي عضو نياز به همكاري بين بخشي و بين سازماني است، افزود: اهداي عضو فرآيندي اورژانسي و پر اضطراب و شامل مراحل مختلفي چون شناسايي افراد مرگ مغزي، تاييداوليه، اخذ رضايت از خانواده، انتقال، نگهداري، برطرف كردن مشكل حاد ارگان هاي مرگ مغزي، انتخاب فرد گيرنده و جراحي پيوند است و نياز به يك تيم قوي، منسجم و فعال دارد.
وي با اشاره به اينكه اين تيم نياز اساسي به حمايت سازمان هاي دولتي، جامعه و سازمان هاي مردم نهاد دارد، ادامه داد: با توجه به اهميت اين موضوع، در يك سال ‌گذشته با برنامه ريزي و اخذ مجوزهاي لازم، تشكيل انجمن اهداي عضو در اصفهان پيگيري شد.
كاشفي گفت: هيات مديره انجمن اهداي عضو اصفهان تشكيل شد تا بتوان بر اساس اساسنامه آن از ظرفيت هاي موجود در فرايند اهداي عضو تا پيوند كمك گرفت.
وي مهمترين مرحله در فرايند اهداي عضو را اخذ رضايت از خانواده فرد مرگ مغزي خواند و افزود: ضروري است تا با برنامه هاي فرهنگي و آموزشي، همه خانواده ها را با اين موضوع آشنا كرد تا در زمان وقوع چنين حوادثي، خانواده ها از قبل اهميت اهداي عضو را بدانند و فقط با بار عاطفي آن كنار بيايند.
رييس مركز فراهم آوري اعضا و نسوج پيوندي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با تاكيد بر اينكه در فرايند اهداي عضو، بعد اجتماعي و عاطفي نسبت به ساير موارد بيشتر است، تصريح كرد: انجمن اهداي عضو اصفهان نيز در صدد است با همكاري با ساير بخش ها از جمله رسانه ها و نهادهاي آموزشي و فرهنگي به اين مساله بپردازد.
كاشفي با اشاره به اينكه سال جاري حدود يكهزار و 500 بيمار مرگ مغزي در استان اصفهان شناسايي شدند، خاطرنشان كرد: از بين آنها فقط از 49 فرد اهداي عضو صورت گرفت كه لازم است اين ميزان افزايش يابد.
وي اضافه كرد: سال جاري حدود 115 عضو از افراد مرگ مغزي به بيماران نيازمند، پيوند شد كه 16 مورد پيوند كبد، يك مورد قلب و بقيه، كليه بود.
هر فرد مرگ مغزي مي‌ تواند با اهداي اعضاي حياتي خود جان هشت نفر را نجات دهد و با اهداي نسوج (از جمله قرنيه، پوست و تاندون) 53 نفر را از معلوليت برهاند.
مرگِ مغزي به وضعيت غيرقابل بازگشت همه عملكردهاي مغز اطلاق مي‌شود، مرگ مغزي يكي از معيارهاي قطعي تعيين ‌كنندهٔ مرگ است.
سال گذشته حدود 6 هزار عضو بدن افراد مرگ مغزي در كشور كه مي توانست به 6 هزار بيمار نيازمند پيوند عضو اهدا شود به دليل رضايت ندادن خانواده ها به زير خاك رفت و فرصت اعطاي سلامتي و زندگي بدون درد و رنج به اين بيماران و آرامش خاطر به خانواده هاي آنها را از دست داد.
به گفته مسوولان امر دست كم 25 هزار بيمار نيازمند به اهداي عضو در صف انتظار هستند كه به خاطر نبودن عضو پيوندي مناسب روزانه هفت تا 10 نفر از آنها در كشور فوت مي كنند.
تاكنون حدود 17هزار نفر در استان اصفهان كارت اهداي عضو دريافت كرده اند.
/6022 / 3011