به گزارش ایرنا این نشست با همكاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین و شورای توسعه تجارت بین الملل چین و با حضور بیش از صد تن از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و چین در سفارت جمهوری اسلامی ایران در پكن برگزار شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین هدف از این نشست را بررسی فرصت های اقتصادی در روابط دوجانبه ایران و چین عنوان كرد و افزود: دوستی میان ایران و چین ریشه در پیشینه ای تاریخی از روابط اقتصادی و فرهنگی دارد كه این دو تمدن كهن از دیرباز از آن بهره مند بوده اند روابطی كه جاده ابریشم باستانی نماد و نشانه آن است و امروز این روابط ابعاد جدیدی به خود گرفته كه بر اهمیت آن برای هر دو طرف افزوده است.
محمد كشاورز زاده افزود: بستر این شرایط، تغییرات ماهوی است كه نظم بین المللی در حال تجربه كردن آن است تغییراتی كه برآمده از فرهنگ شرقی و آسیایی است و موجب ایجاد نوعی جدید از تعاملات میان بازیگران كلیدی در جهان گشته است.
وی تصریح كرد: ابتكار كمربند - راه كه رییس جمهور شی آن را طرح نموده و دولت چین آن را پیگیری می كند، بروز و ظهور بیرونی این تعاملات اس. ابتكاری كه برخلاف اقدامات برخی بازیگران، در ذات خود پیوند دادن میان ملت ها را دنبال كرده و چندجانبه گرایی و بازی برد - برد را دنبال می كند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین افزود: این شرایط جدید بینالمللی می طلبد تا با افزایش تعاملات، دو كشور برنامه ریزی دقیق و متناسبی برای آینده روابط خود داشته باشند.
وی افزود: همكاریهای همه جانبه ایران و چین در تمامی زمینه ها با روندی قابل قبول ادامه دارد و تحریم های غیرقانونی كه نقض صریح قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد به ویژه قطعنامه 2231 است نمی تواند تاثیر منفی در این روند داشته باشد.
كشاورز زاده تاكید كرد: ایران تحت هیچ گونه تحریم قانونی سازمان ملل متحد نیست و تمامی تحریم های اعلام شده علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی ایالات متحده، غیرقانونی و خلاف قطعنامه های سازمان ملل به ویژه قطعنامه 2231 است.
او از روابط فعلی ایران و چین به عنوان برآیندی از تلاش دو طرف برای حفظ دستاوردهایی یاد كرد كه طی دهه ها به دست آمده است و باید كوشید تا این میراث از روابط را حفظ كرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین افزود: در جریان ملاقات مقامات عالیرتبه ایران با مقامات عالی رتبه چین، چه در سفری كه رییس جمهوری ایران در سال 2018 به چین داشت و چه در سفر اخیر رییس مجلس شورای اسلامی، 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین همواره بر استمرار دوستی و تقویت روابط میان دو كشور تاكید داشت.
او گفت: اراده سیاسی رهبران ایران نیز آشكار است نگاه به شرق اكنون راهبردی كلان برای تعیین نوع رابطه ما با جمهوری خلق چین است این نگاه حاصل برآوردی راهبردی است كه آینده جهان را متعلق به آسیا می داند.
او تاكید كرد: ملت های آسیایی به ویژه چین، در دهه ها كار و تلاش و با اتكا به داشته های خود و نه استعمار و دستبرد به داشته های سایر ملل، به چنان سطحی از قدرت اقتصادی دست یافته اند كه قرن حاضر را بدل به قرن آسیا خواهند كرد.
به گفته وی جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان بخشی از آسیا افتخار می كند كه شریكی قدرتمند در تحقق قرن آسیایی باشد.
وی افزود: این نگاه راهبردی جمهوری اسلامی به چین موجب شده تا راه برای توسعه و تعمیق همكاری ها با جمهوری خلق چین در تمامی زمینه ها باز و هموار باشد و در این چهارچوب است كه ایران در بالاترین سطوح، آمادگی خود را برای ارتقا روابط با چین اعلام نموده است.
كشاورز زاده گفت: ایران به عنوان یكی از نقاط كانونی ابتكار كمربند-راه، ظرفیت های عظیمی را در خود نهفته دارد كه می تواند آن را بدل به موتور محركه ای قوی برای پیشبرد این ابتكار گرداند.
وی با بیان اینكه ایران عوامل تولید فراوان، نیروی كار جوان و تحصیلكرده، زیرساخت های توسعهیافته و منابع طبیعی وسیعی در اختیار دارد گفت: ایران دارای بزرگ ترین ذخایر گاز طبیعی و رتبه چهارم ذخایر بزرگ نفتی جهان است.
وی ادامه داد: ایران دارای نیروی كار مولد و انرژی ارزان قیمت است كه تمامی این عوامل، مزیتی رقابتی برای همكاری میان شركت های چینی با طرف های ایرانی به شمار می روند.
كشاورز زاده از ایران به عنوان یكی از باثبات ترین كشورها در غرب آسیا و وزنه تعادل منطقه یاد كرد و افزود: كشور ما رابطه ای متوازن و مبتنی بر اصل احترام به حاكمیت ملی با همسایگان خود داشته و این موجب شده تا دوستی پایدار و گستره وسیعی از روابط سیاسی و اقتصادی را با همسایگان خود داشته باشد.
به گفته وی ایران در منطقه غرب آسیا دارای جایگاه مستحكم و با ثباتی است و از مزیت نزدیكی جغرافیایی با سه پهنه جغرافیایی اروپا، آسیای مركزی و افریقا برخوردار است مجموعه هایی كه بازارهای بالقوه بزرگی به شمار می آیند.
وی با اشاره به اینكه آینده اقتصاد ایران بسیار روشن است تاكید كرد ایران در چهار دهه گذشته به اثبات رسانده كه نه تنها توانایی عبور از بحران ها را داشته بلكه توانسته از درون بحران ها، فرصت های تاریخی بسیاری را برای خود پدید آور. امروز نیز در ادامه این روند می كوشیم شرایط كنونی را بدل به فرصتی برای توسعه توان ملی و روابط بین المللی خود كنیم.
به گفته وی جمهوری اسلامی ایران به گواه نهادهای بین المللی به تمامی تعهدات خود در چارچوب قطعنامه 2231 و برجام عمل كرده اس. این بدین معنا است كه هرگونه تبعیت از تحریم هایآامریكا، به رسمیت شناختن یكجانبه گرایی و نقض حقوق و تعهدات بین المللی است و انتظار داریم فعالان اقتصادی چین نیز در تداوم همسویی سیاسی میان دو كشور، برای تقویت روابط اقتصادی نیز بكوشند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین افزود: فعالان اقتصادی در ایران نیز تمایل زیادی به همكاری با شركت های چینی دارند كه با توجه به گستره وسیع موضوعاتی كه می تواند زمینه كار و همكاری میان بخش های مختلف اقتصادی دوكشور باشد، ضروری است برای آینده روابط، برنامه ریزی دقیقی به عمل آید تا بتوان با استفاده بهینه از فرصت های پیش رو، نقشه راه مناسبی را برای روابط و همكاری ها كه در بردارنده منافع مشترك باشد تعریف و ترسیم كرد.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۰
پكن- ایرنا- نشست «فرصت های سرمایه گذاری و تجاری» ایران و چین دوشنبه شب با حضور 'فرهاد دژپسند' وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و «چیان كه مینگ» معاون وزیر بازرگانی چین در پكن برگزار شد.