محمدرضا علیپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در خوزستان بیش از 145 هزار خانوار تحت حمایت كمیته امداد استان هستند كه بیش از 30 هزار خانوار از این تعداد به تازگی با توجه به تبصره 14 این سازمان مبنی بر حمایت از خانواده های كم برخوردار و محروم تحت حمایت قرار گرفته اند.
وی افزود: ضرایب مناطق محروم را وزارت كشور مشخص می كند كه بالاترین آن ضریب 9 بوده كه در خوزستان رنگین كمانی از مناطق محروم با سقف ضرایب وجود دارد.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان ادامه داد: به دلیل بعد مسافت و عدم دسترسی كمیته امداد به این خانوارها تا دو سال پیش خدمات كمیته به مددجویانی تعلق می گرفت كه در خارج از محدوده ضریب 9 بودند.
وی تصریح كرد: در دو سال اخیر باتوجه به تاكید رهبر معظم انقلاب مبنی بر محرومیت زدایی و توسعه عدالت اجتماعی تلاش ها مضاعف شد و خدمات رسانی به این مناطق سخت گذر در دستور كار كمیته امداد استان قرار گرفت.
علیپور گفت : تامین مسكن ، لوازم ضروری، رسیدگی به دانش آموزان، جهیزیه دختران، تسهیلات اشتغال و قرض الحسنه از جمله خدماتی است كه برای این مناطق در نظر گرفته شد.
* اختصاص 90 میلیارد ریال برای مناطق محروم دارای ضریب 9
وی بیان كرد: كمیته امداد خوزستان در سال جاری خارج از بودجه سالانه خود، اعتباری بالغ بر90 میلیارد ریال برای این مناطق محروم دریافت كرد كه در سرفصل های مربوط به تعمیرات مسكن، بهسازی سرویس های بهداشتی، لوازم ضروری، رسیدگی به دانش آموزان، تهیه جهیزیه دختران تحت حمایت هزینه شد.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان با اشاره به اولویت بندی مناطق بر اساس ضریب محرومیت تصریح كرد: برای منطقه احمد فداله ازتوابع سردشت دزفول اعتبار خوبی جذب شده و بخش عمده ای از لوازم ضروری مددجویان نیز تامین شده و برای روستاهای فاقد برق استان نیز اعتبار ویژه ای دریافت شده كه به ترتیب ضرایب محرومیت هزینه شده است.
علیپور اظهار داشت: در 6 روستای اطرف منطقه سوسن اندیكا تعدادی از دانش آموزان بدون هیچ امكاناتی در فضای باز و در سرمای شدید مشغول به تحصیل بودند كه با دریافت اطلاعات كافی از ضریب محرومیت این مناطق، به سختی بخشی از مسیر دسترسی به این خانواده ها با خودرو و بخشی با پای پیاده طی شد تا به آنها دسترسی پیدا كردیم.
وی بیان كرد: حدود یكصد دانش آموز در این 6 روستا تحصیل می كردند كه برای آن ها نوشت افزار، لباس گرم، كفش و پتو و مقداری مواد غذایی تهیه كرده و تحویل آن ها دادیم.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: به گفته اهالی روستاهای منطقه پلم ، تاكنون هیچ یك از مسئولان استان پابه این منطقه نگذاشته و آنها تنها با خدمات معیشتی كمیته امداد زندگی خود را می گذراندند.
وی بیان كرد: معلم این روستاها یكی از مددجویان سابق كمیته امداد استان بوده كه به دلیل حس انسان دوستی برای تدریس در این مناطق سخت گذر ساكن شده و هر سه ماه یك بار به منزل خود می رود كه به حركت یك نوع ایثارگری است.
* تحت پوشش قرار گرفتن 60 خانوار در منطقه پلم
علیپور تصریح كرد: 70 خانوار در روستاهای منطقه پلم ساكن هستند كه تنها 10 خانوار تحت پوشش كمیته امداد استان بودند كه باتوجه به درجه محرومیت و فقر در این منطقه،كمیته امداد استان 60 خانوار دیگر را نیز تحت پوشش قرار داد و در حال تكمیل كردن پرونده آن ها هستیم.
وی تصریح كرد: برای بحث سبد غذایی، لوازم ضروری و پتو و گلیم فرش برای این مناطق حدود یك میلیارد ریال اعتبار دریافت كرده و هزینه شده است.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: همچنین در منطقه اندیكا روستایی به نام ده یك وجود دارد كه شرایط زندگی مردم این منطقه بسیار سخت است و دانش آموزان این روستا روزانه باید از آب سرد رودخانه برای رفتن به مدرسه عبور كنند.
وی افزود: آب این روخانه از آن جا كه آب حاصل از برف و باران است بسیار سرد بوده و دانش آموزان و مردم این منطقه هیچ راهی غیر از عبور از این رودخانه ندارند.
علیپور تصریح كرد: اواخر بهمن ماه تصاویری از تردد اهالی منطقه و دانش آموزان در سایت های مختلف منتشر شد كه این تصاویر تا اندازه ای تامل برانگیز بود كه وزیر كشور دستور رسیدگی به این روستا و احداث یك پل را به استانداری خوزستان ابلاغ كرد.
وی ادامه داد: فقر و محرومیت ها تا زمانی كه به تصویر كشیده نشود شاید خیلی ها به عمق این محرومیت ها در استان پی نبرند.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: تمام خانواده ها در این روستا با محوریت اشتغال و توانمند سازی تحت پوشش كمیته امداد قرار گرفته و تسهیلات لازم برای توسعه و احیای دامداری به آن ها اعطا می شود.
وی بیان كرد: رسالت اصلی كمیته امداد استان كاهش میزان فقر و توانمندسازی خانوارها است اما رفع محرومیت در مناطق به عهده ما نیست و اگر دستگاه های متولی این محرومیت را كاهش ندهند روز به روز به میزان فقر افزوده می شود چرا كه زیرساخت های لازم برای رفع محرومیت وجود ندارد.
علیپور گفت: نبود راه های دسترسی، آب و برق و امكانات اولیه در مناطق محروم تا اندازه ای است كه در برخی از روستاهای بخش سوسن، بانوان برای ذخیره آب یك شبانه روز بیرون از منزل در انتظار پر كردن مشك های آب هستند چرا كه هر خانواده ای بیش از 6 فرزند دارد كه تامین نیازهای اولیه آن ها بسیار دشوار است.
وی تصریح كرد: باتوجه به این محرومیت ها در سال جاری در مناطق اندیكا، لالی، احمدفداله و شادگان مخزن آب با بالاترین كیفیت نصب شده است.
معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: دشمنان ما با نفوذ به مناطق محروم ضربه های خود را وارد می كنند و باید برای رفع این محرومیت ها چاره ای بیندیشیم.
وی تصریح كرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بر توجه ویژه به جوانان و بخصوص مناطق محروم تاكید فراوان دارند چرا كه عدم توسعه عدالت اجتماعی را به عنوان یك تهدید شناسایی كرده اند.
*مشاركت 35 هزار خیر خوزستانی در طرح محسنین
علیپور گفت: همچنین رسیدگی به ایتام در قالب طرح محسنین كار ارزشمندی است كه مردم تاكنون به خوبی با ما همكاری كرده اند و در حال حاضر در خوزستان 35 هزار عضو دارد كه میلیاردها تومان وجه نقد بدون واسطه به حساب ایتام واریز می شود.
وی افزود:همچنین در راستای توسعه فرهنگ انفاق و نیكوكاری از روش های نوین و الكترونیك برنامه ها و نر افزارهای خوبی تهیه شده كه با شماره گیری از طریق تلفن همراه وجوه مربوطه به صورت مستقیم به محل مورد نظر خیران در هر نقطه ای از كشور كه كد آن را وارد كنند، برای كمك به محرومان واریز می شود.
7152/6002
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۲
اهواز-ایرنا- معاون حمایت و سلامت كمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: بیش از 43 درصد خانوارهای تحت پوشش معادل 2 هزار و 500 خانوار در مناطق دارای بالاترین میزان محرومیت (ضریب 9 ) ساكن هستند.