به گزارش ایرنا محمدصادق معتمدیان روز دوشنبه در نشست صمیمی با خبرنگاران افزود: رسانه ها به شكل مستقل بدون در نظر گرفتن سلایق فردی، منافع حزبی، جناحی و علایق شخصی باید برای رفع مشكلات مردم بكوشند و اجازه ندهند اعتماد رسانه ها بین مردم و مسئولان خدشه دار شود.
وی با تاكید بر اینكه بایستی نقش آفرینی خبرنگاران بیشتر شود گفت: از ظرفیت خوب رسانه ها در استان باید استفاده شود نگاه ما به رسانه ها نیز نگاه حمایت است.
استاندار خراسان جنوبی بیان كرد: معتقدیم رسانه ها باید به وظایف حرفه ای خود كه بسیار مهم و خطیر است مستقل عمل كنند لذا انتظار نداریم به تمجید و تعریف از مدیران دستگاه های اجرایی بپردازید.
وی عنوان كرد: خبرنگاران مسئولیت دارند مشكلات و مسایل مربوط به مردم را رصد و پایش كرده و آن را به افكار عمومی و مسئولان منعكس كنند تا زمینه ساز تصمیم گیری های مهم در استان باشد.
معتمدیان با تاكید بر اینكه فضای موجود نیاز به ترمیم دارد اظهار داشت: رسانه ها بایستی مقداری مهربانانه تر نسبت به قضایا برخورد كنند چون نسبت به مدیران نگاه تندی وجود دارد.
وی یادآور شد: بدون شك نارسایی ها و مشكلاتی در استان وجود دارد اما نیاز به تعامل داریم با تقابل ایجاد كردن مشكلی حل نمی شود بلكه فقط فرصت سوزی است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: سال آینده انتظار داریم در فضای جدید، صمیمانه و دلسوزانه برنامه ها را دنبال كنیم لذا تاكید داریم اصحاب رسانه با فرهیختگان، نخبگان و جامعه دانشگاهی ارتباط بیشتری برقرار كنند.
وی عنوان كرد: از نظر محتوایی این موضوع در استان احساس می شود چون یكی از ظرفیت ها و مزیت های استان داشتن پشتوانه علمی و فرهنگی دانشگاهی و نخبگان است كه در بحث توسعه استان نتوانسته ایم به درستی از این ظرفیت استفاده كنیم.
معتمدیان اظهار داشت: استفاده از توان ظرفیت های علمی و فرهنگی یكی از حلقه های مفقوده استان است كه بخشی از آن به رسانه ها برمی گردد كه حتما باید از نظرات كارشناسان در بخش های مختلف استفاده كنند.
وی یادآور شد: برای تهیه طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی از ظرفیت علمی و دانشگاهی استان استفاده شد كه منجر به تهیه و تدوین این سند شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: یكی از اولویت های ما در این مدت تغییر رویكرد بوده است چون در شرایطی قرار داریم كه فقط دنبال بیان كمبودها و مشكلات هستیم كه بجای خود باید انجام شود اما بیان مشكلات باید منجر به نتیجه شود.
وی بیان كرد: اینكه بیش از اندازه به مسایل مربوط به محرومیت ها بپردازیم چهره خوبی از استان ترسیم نمی شود ضمن اینكه در بخشی زیرساخت ها مشكل داریم اما در برخی حوزه ها ظرفیت های ملی و بین المللی نیز داریم.
معتمدیان اظهار داشت: بایستی ظرفیت ها و توانمندی های استان را در كشور، منطقه و در سطح ملی و بین المللی معرفی كنیم كه در این بخش مقداری كوتاهی كرده ایم و اگر به دنبال توسعه هستیم برای برون رفت از این مساله باید به سمت جذب سرمایه گذار رفته و زمینه حضور بخش خصوصی در استان فراهم شود.
وی یادآور شد: نباید با اخبار بدون منبع و كارشناسی نشده افكار عمومی را نگران كنیم بلكه باید مطالب منتشره با دقت باشد چون در استان در مباحث توسعه ای هیچ خط قرمزی وجود ندارد درحالیكه خط قرمز های خودساخته ای در برخی مسایل ایجاد می شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در مسایل امنیتی چارچوب خط قرمزها مشخص است اما امنیت در خدمت توسعه است و اگر می خواهیم در یك استان مرزی امنیت پایدار داشته باشیم باید توسعه همه جانبه پیدا كنیم و این یك راهبرد اصلی در استان و كشور است.
وی افزود: اخبار و اطلاعات بایستی درست و كارشناسی شده باشد به افكار عمومی منعكس شود در حالیكه برخی كارشناسان دستگاه های اجرایی مصاحبه هایی انجام می دهند كه مبنای علمی و كارشناسی ندارد كه به این دستگاه ها تذكر داده ایم.
معتمدیان بیان كرد: اولویت ما معرفی ظرفیت های استان است این به معنای ندیدن نارسایی نیست بلكه باید مشكلات جمع بندی و اولویت بندی شود و به مبادی تصمیم گیر منتقل شود.
وی با تاكید بر اینكه نباید بین مردم و مسئولان مرزبندی كرد اظهار داشت: نظام سیاسی ما مردم سالاری است و مسئولان از بین مردم بلند شده اند و باید در بین مردم باشند اینكه مسئولی مردمی نباشد او مسئول نیست و رئیس است.
استاندار خراسان جنوبی عنوان كرد: در این استان مدیران دستگاه های اجرایی دلسوزانه برای مردم كار می كنند و محدود مدیرانی اینگونه نیستند كه با این افراد برخورد و نسبت به تغییر آنها اقدام خواهیم كرد.
وی گفت: اگر مسئولی انگیزه و توان خدمت رسانی به مردم نداشته باشد جایگاه وی را ترمیم می كنیم چون معتقدیم برای این مسئول هزینه كرده ایم و اینها جزو سرمایه های استان هستند.
معتمدیان اظهار داشت: مسئولیت ها امانت هایی است كه برای خدمت رسانی به مردم به ما داده شده است لذا باید منشور حرفه ای رسانه ای در استان تدوین شود.
وی با بیان اینكه رسانه ها می توانند پل ارتباطی بین مردم و مسئولان باشند یادآور شد: امكان اینكه تك تك مردم به مسئولان مراجعه كنند فراهم نیست اما رسانه ها می توانند مشكلات مردم را احصا و در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینكه استان نیاز به نشاط اجتماعی دارد افزود: در سال 98 یكی از موضوعاتی كه در شورای فرهنگ عمومی به آن خواهیم پرداخت تبیین گام دوم بیانیه مقام معظم رهبری است.
وی عنوان كرد: در شورای فرهنگ عمومی استان اعضا موظف شدند یك بسته فرهنگی در بحث گردشگری استان بر اساس قوانین بالادستی استان و به تبعیت از كشور تهیه كنند.
معتمدیان ادامه داد: برنامه های اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز برای ایجاد فضای نشاط در استان را نیز با قوت دنبال خواهیم كرد رسانه ها نیز می توانند به عنوان سفیر امید و نشاط در استان نقش آفرینی كنند.
وی تاكید كرد: زحمات، خدمات و اقداماتی فراوانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه های مختلفی از جمله زیرساخت ها، راه، بهداشت و درمان، وضعیت روستاها، آب، برق و سایر انجام شده كه باید اطلاع رسانی شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینكه بخش زیادی از مشكلات استان ریشه تاریخی دارد اظهار داشت: در شرایطی در بسیاری زمینه ها برخی دولت ها بیشتر كار كرده اند و در برخی دولت ها كم كاری شده است اما علیرغم همه تحریم ها و مشكلات خدمت رسانی ها در حال انجام است.
وی یادآور شد: از همه مدیران استانی و شهرستانی خواهیم خواست كه ارتباط مثبت، سازنده و مستمر با رسانه ها برقرار كرده و آستانه تحمل خود را بالا ببرند.
معتمدیان با بیان اینكه هیچ مدیری حق شكایت از رسانه های نقاد استان را ندارد به استثنای جاهایی كه تخریبی است گفت: هیچ دستگاه و مدیری اجازه ندارد نسبت به نقادی رسانه ها موضع گیری كند.
وی افزود: انتظار داریم روابط عمومی دستگاه های اجرایی فعال تر عمل كرده و زمینه ارتباط هر چه بیشتر مدیران را با رسانه ها برقرار كنند، رسانه ها نیز نباید جزیره ای عمل كنند.
استاندار خراسان جنوبی بیان كرد: مطرح كردن مسایلی كه باعث اختلاف و واگرایی می شود مهم نیست توجه ما به استان و همه شهرستان هاست و باید كارشناسی شده عمل كنیم.
وی یكی از مشكلات خبرنگاران استان را مسكن دانست و بیان كرد: برای تامین مسكن خبرنگاران به راه و شهرسازی استان ماموریت داده شد تا زمینی برای این منظور اختصاص دهد كه بعد از جانمایی زمین، تعاونی خبرنگاران نیز به ثبت خواهد رسید.
معتمدیان افزود: خبرنگاران هم نقش مثبت و هم منفی بر عهده دارند و بایستی خواسته های مردم را با پیگیری از مدیران برآورده كنند.
وی با بیان اینكه جای كارهای فرهنگی در خراسان جنوبی خالی است عنوان كرد: برای واگذاری زمین برای احداث ساختمان خانه مطبوعات قول مساعد داده شد، همچنین 100 میلیون تومان اعتبار به این دستگاه اختصاص یافت.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین برای بخش های زیرساختی خانه مطبوعات استان 100 میلیون تومان توسط فرهنگ و ارشاد قول مساعد داده شد.
وی اضافه كرد: سرپرست معاونت مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد كشور نیز برای تامین كاغذ مورد نیاز مطبوعات و روزنامه های استان و كمك به خانه مطبوعات قول مساعد داده است.
معتمدیان یادآور شد: برای پرداخت تسهیلات به خبرنگاران و اعضای خانه مطبوعات استان نیز 200 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی عنوان كرد: پیگیری شد تا در زمینه سخت افزاری از طریق سازمان اموال و املاك تملیكی استان كمك هایی به خبرنگاران و رسانه های استان شود.
در این نشست كه از همه رسانه های استان حضور داشتند مسكن، بیمه، ارتباط گیری بیشتر مسئولان با رسانه ها، تقویت سخت افزاری رسانه ها و تسهیلات به عنوان عمده مشكلات خبرنگاران مطرح شد كه استاندار خراسان جنوبی برای رفع این مشكلات قول مساعد داد.
7557 * 6054
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۱
بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با بیان اینكه رسیدن به توسعه استان باید محور اتحاد و انسجام مردم، مسئولان و رسانه ها باشد گفت: نقش رسانه های استان، دیده بانی است.