مهاباد - ايرنا - رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تكاب با اشاره به ثبت سه اثر جديد تاريخي در اين شهرستان گفت: در حال حاضر 170 اثر تاريخي در اين شهرستان وجود دارد كه 10 درصد كل آثار استان است.

امير مطلوبي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين سه اثر تاريخي شامل «چهارطاقي» روستاي چهار طاق، «حمام قديمي قره بلاغ » و «پل تاريخي فتحعلي خان افشار» ( پل شريف آباد ) است كه در هفته جاري در فهرست آثار ملي ايران ثبت شد.
وي با بيان اينكه آذربابجان غربي داراي يكهزار و 700 اثر تاريخي ثبت شده ملي است، اظهار داشت: تكاب با 170 اثر تاريخي و طبيعي ثبت شده جزو سه شهر اول استان در زمينه تعداد آثار تاريخي است.
وي با اشاره به ثبت جهاني مجموعه تخت سليمان تكاب در سال 1382 بيان كرد: از مجموع كل آثار ملي اين شهرستان پنج اثر مربوط به آثار ملي ثبت شده طبيعي از جمله كوه ميان تهي زندان سليمان، زندان برنجه، چمن متحرك، زندان نبي كندي و ديواره اژدهاي سليمان است.
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تكاب ادامه داد: تپه «تخ تخ »با نام محلي «بيوك تپه» در حاشيه شهر تكاب با قدمت بيش از پنج هزار سال قديمي ترين اثر تاريخي تكاب است كه قدمت آن به هزاره سوم قبل از ميلاد بر مي گردد.
مطلوبي با تشريح قدمت سه اثر تاريخي ثبت ملي شده در اين شهرستان اضافه كرد: چهار طاقي تكاب واقع در روستاي چهار طاق، آتشكده اي كوچك مربوط به دوره ساساني بوده كه در 36 كيلومتري مركز شهر واقع شده است.
وي ادامه داد: حمام تاريخي روستاي «قره بلاغ » نيز از جمله حمام هاي قديمي تكاب است كه قدمت آن به اواخر دوره قاجار مي رسد و توسط بيوك خان ميرپنج احداث شده است.
مطلوبي اظهار داشت: پل تاريخي «شريف آباد» نيز از جمله پل هاي قديمي واقع در شهر تكاب است كه در سال 1337 به دستور فتحعلي خان افشار در اين منطقه ساخته شده است.
به گزارش ايرنا، مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان با درياچه اي اسرار آميز در وسط بقاياي تاريخي در 45 كيلومتري شمال شرقي شهرستان تكاب در جنوب آذربايجان غربي واقع شده و در سال 1382 به عنوان چهارمين اثر ملي كشور در فهرست آثار جهاني سازمان يونسكو به ثبت رسيد.
به عقيده باستان شناسان، محوطه تاريخي تخت سليمان قبل از اسلام آتشكده زرتشتيان و يكي از سه آتشكده مهم ساسانيان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و كاخ تابستاني ايلخانان مورد استفاده قرار گرفته است.
اكنون نمونه آثار و بقاياي كاخ هاي ايلخاني تنها در مجموعه تخت سليمان تكاب به چشم مي خورد.
شهرستان تكاب با 80 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است و يكي از مناطق تاريخي و قطب هاي گردشگري غرب كشور به شمار مي رود.
7514/6185/2093