به گزارش ايرنا علي ناصري روز سه شنبه در نشست شوراي آموزش و پرورش بيرجند، افزود: شهر بيرجند از اعتبارات نفت محروم و از طرفي اعتبارات تملك هم محدود است كه اين مهم باعث فاصله و عقب افتادگي شده است.
وي ادامه داد: با تمام كمبود ها، آمار خراسان جنوبي و بيرجند در انسداد مبادي بيسوادي در سطح كشور از رتبه خوبي برخوردار است كه فرهنگ و توان نيروي انساني قوي اين استان و شهرستان را نشان مي دهد.
وي اظهار داشت: فرمانداري و مجموعه حاكميتي براي تحقق سند تحول بنيادين آموزش پرورش از هيچ تلاشي چشم پوشي نخواهد كرد كه اميدواريم اين همكاري و هم افزايي كمبود هاي موجود را به حداقل برساند.
فرماندار بيرجند با اشاره به برگزاري جشنواره خيرين مدرسه ساز 98 خراسان جنوبي كه در مشهد مقدس برگزار مي شود، تصريح كرد: اولويت فرمانداري تخصيص اعتبار در روستاها است و هر خيري كه درصد قانوني تفاهم نامه همكاري را كمك كند بقيه را در كمترين زمان ممكن براي ايجاد فضاي آموزشي تخصيص خواهيم داد.
** مدرسه سازي در كنار مدرسه ياري
مدير آموزش و پرورش بيرجند هم با بيان اينكه امروزه در كنار مدرسه سازي، مدرسه ياري بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: بسياري از مدارس امروز با تغيير سرفصل ها آموزشي با مشكل تجهيزات رو به رو هستند كه اين مهم در هنرستان ها از شدت بيشتري برخوردار است.
محمد حسين يكه خاني افزود: در خراسان جنوبي و به خصوص شهرستان بيرجند عليرغم همه تلاش هاي دولت و خيران، از وضعيت آموزشي مطلوب فاصله داريم كه بايد در كمترين زمان ممكن تدبيري انديشيده شود.
وي از وضعيت بحراني فضاي آموزشي در مهرشهر خبر داد و تصريح كرد: 102 كلاس درس در اين منطقه كمبود داريم و هيچگونه دبيرستان نوبت دومي وجود ندارد.
يكه خاني اظهار داشت: امروزه 33 ساختمان آموزشي در شهر بيرجند به صورت دونوبته داير است كه اگر تدبيري انديشيده نشود به طور حتم مهر آينده با مشكل فراواني در اين زمينه روبه رو خواهيم بود.
** از وضعيت بحراني در مهر شهر تا پروژه هاي آموزشي
معاون اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس خراسان جنوبي هم گفت: نبود زيرساخت هاي آموزشي در مهر شهر دانش آموزان را با مشكلات زيادي روبه رو كرده بود كه با آغاز مجتمع حيات طيبه و آستان قدس تا حدودي وضعيت بهتر خواهد شد.
محمد زماني افزود: 50 كلاس درس تحت عنوان حيات طيبه كه سال ها به دليل كمبود اعتبار معطل مانده بود با تزريق 20 ميليارد تومان تا مهر 98 به بهره برداري مي رسد.
وي ادامه داد: مجتمع آموزشي آستان قدس در اين منطقه هم با 36 كلاس درس مقداري از كمبود ها را مي كاهد اما با توجه به اينكه استان از محل اعتبارات نفت و ارزش افزوده پولي نمي گيرد اهميت حضور خيران قابل توجه است.
زماني در ادامه تصريح كرد: كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل هم يك مدرسه در مركز استان براي اتباع خارجي ساخته است و يكي ديگر را هم در دست ساخت دارد كه اميدواريم بخشي از كمبود ها رفع شود.
شهرستان بيرجند به عنوان مركز استان و همجوار بودن با چهار شهرك اقماري با مشكلات عديده اي در بخش فضاي آموزشي رو به رو است.
*3215 * 6054
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹
بيرجند - ايرنا - فرماندار بيرجند گفت: با توجه به مهاجرپذير بودن مركز استان و كمبود فضاي آموزشي، تامين كلاس درس استاندارد نيازمند ورود خيران است كه در اين زمينه بايد پروژه هاي شاخص مدرسه سازي معرفي شود.