تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸

تهران- ايرنا- ژيمناستيك ورزش پرطرفدار جهان و پرمدال المپيك به رغم سرمايه گذاري عظيم ديگر كشورهاي آسيايي، در ايران به دليل مشكلات مالي همچنان مهجور مانده تا ورزشكاران اعزامي بر رقابت هاي برون مرزي براي مصاف با حريفان غني خود در سالن هايي با امكانات غيراستاندارد تمرين كنند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ورزشي ايرنا، به رغم همه كمبود هايي كه ژيمناستيك ايران در امكانات دارد، اين رشته در سال 97 موفقيت هاي نيز در رقابت هاي برون مرزي كسب كرد ولي فرسودگي امكانات در سالن هاي تمرين معضلي است كه از زمان روساي اسبق فدراسيون ژيمناستيك (جعفردرويش زاده وشروين اسبقيان) وجود داشت و در زمان «زهرا اينچه درگاهي» رئيس اين نهاد همچنان خودنمايي مي كند.
«محمد رضا خيرخواه» سرمربي تيم ملي ژيمناستيك هنري ايران در گفت و گو با ايرنا درخصوص ضعفي كه در امكانات ژيمناستيك وجود دارد گفت: آنچه كه اهميت دارد، تامين امكانات و لوازم روز رشته ژيمناستيك است كه به دليل مشكلات مالي فعلا براي ملي پوشان فراهم نيست.
وي گفت: تامين اين وسايل به 2 تا 3 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد كه اين مبلغ بيشتر از بودجه سالانه فدراسيون است و بايد قبول كنيم كه با استانداردهاي جهاني فاصله داريم. ولي با وجود همه كمبودها بازيكنان تيم ملي با انگيزه و تلاش زيادي برنامه هاي تمريني را خود را دنبال مي كنند و به موفقيت اميدوارند.
سرمربي تيم ژيمناستيك هنري ايران با اشاره به اينكه حتي يك ست لوازم ژيمناستيك استاندارد در ايران وجود ندارد، افزود: وسايل اين رشته ورزشي در جهان تغيير كرده است و قدرت ارتجاعي پيست هاي بالا رفته در صورتي كه در سالن هاي ژيمناستيك كشور، ملي پوشان با همان لوازم 15 سال پيش و فرسوده تمرين مي كنند.
خيرخواه ادامه داد: براي پيشرفت اين رشته ورزشي بايد نگاه حمايتي وجود داشته باشد و اگر كشورهاي چين، كره جنوبي و ژاپن قطب ژيمناستيك آسيا و جهان هستند، به دليل توجه گسترده مسئولان ورزشي آنها از رشته هاي پايه است در حالي كه ما به دليل فقر لوازم و تجهيزات، اگربه سكوهاي قهرماني نزديك هم شويم در واقع شاهكار كرده ايم.
سرمربي تيم ملي ژيمناستيك با تاكيد بر اينكه فدراسيون همه توانايي خود را با برگزاري اردو و اعزام ملي پوشان به رقابت هاي برون مرزي به كار مي گيرد، اظهار داشت: براي موفقيت چشمگير و صعود به المپيك لازم است مسئولان ورزش كشور و كميته ملي المپيك نسبت به تغييرامكانات فرسوده اين رشته ورزشي اقدام كنند.
وي با اشاره به تلاش ژيمناسيت هاي جوان كشور براي موفقيت در ميادين بين المللي تصريح كرد: استعداد هاي خوبي در كشور وجود دارد كه در صورت سرمايه گذاري و نگاه بهتر مسئولان مي توانيم به موفقيت هاي آسيايي، جهاني و حتي المپيك برسيم. اما بايد بپذيريم كه براي شاخه هاي متعدد اين رشته پايه، بودجه كافي در نظر گرفته نمي شود.
خيرخواه ادامه داد: تيم هاي نوجوانان و جوانان اردوهاي مختلفي در استان هاي كشور برگزار مي كنند و هيات هاي استاني نيز در شناسايي بازيكنان مستعد فعال هستند تا در ادامه اين راه بازيكنان به تيم هاي جوانان و بزرگسالان راه يابند. ولي اگر كمپ هاي تمريني ايران را با ديگر كشورها مقايسه كنيد، مي بينيد تفاوت زيادي بين آنها وجود دارد كه لازم است ژيمناستيك مورد توجه قرار گيرد.
«زهرا اينچه درگاهي» نيز كه 19 تيرماه 96 در مجمع انتخابات فدراسيون ژيمناستيك در رقابت با «شروين اسبقيان» به عنوان رئيس جديد اين فدراسيون انتخاب شد، هرچند متوجه شرايط نابسامان امكانات ژيمناستيك در كشور شده است اما به دليل قيمت بالاي يك ست كامل لوازم ژيمناستيك كه دو برابر بودجه سالانه فدراسيون است، اجازه خريداري را از اين نهاد گرفته است.
البته فدراسيون ژيمناستيك در سال 97 براي بهبود وضعيت شرايط آمادگي بازيكنان، اعزام هاي برون مرزي را در دستور كار قرارداد تا ژيمناست هاي ايران در ميادين بين المللي آزموده شوند.
اينچه درگاهي معتقد است هدف فدراسيون كسب مدال در بازي هاي المپيك 2024 است و بر همين اساس پايگاه هاي قهرماني در نقاط مختلف كشور در حال راه اندازي است تا با شناسايي استعدادهاي برتر اين رشته، ژيمناستيك براي نخستين بار در تاريخ اين رشته ورزشي صاحب موفقيت در المپيك شود.
اعزام ژيمناست هاي ايران به رقابت هاي برون مرزي به اين شرح است:
1- اعزام به پانزدهمين دوره مسابقات قهرماني ژيمناستيك هنري جوانان آسيا در ارديبشهت ماه 97 به ميزباني اندونزي وكسب سهيمه المپيك جوانان
2-اعزام به چهارمين دوره مسابقات قهرماني ترامپولين جوانان و بزرگسالان آسيا در ارديبهشت ماه 97 به ميزباني فيليپين و كسب عنوان چهارم و ششم بزرگسالان و پنجمي جوانان
3- اعزام به هشتمين دوره مسابقات ايروبيك قهرماني نوجوانان و جوانان و پانزدهمين دوره رده بزرگسالان به ميزباني كشور پرتغال كه براي نخستين بار صورت گرفت و سبب كسب مقام هفدهم توسط «سعيد نجفي» در رده جوانان و شانزدهم بزرگسالان شد.
4- اعزام به رقابت هاي جام جهاني تركيه در رشته ژيمناستيك هنري بزرگسالان كه سعيد رضا كيخا و محمدرضا حميدي به ترتيب به فينال خرك حلقه و بارفيكس رسيدند.
5- اعزام به بازي هاي آسيايي 2018 جاكارتا در كشور اندونزي كه كسب عنوان هشتمي تيمي آسيا و چهارمي انفرادي توسط كيخا را به همراه آورد.
6- اعزام به رقابت هاي هنري المپيك جوانان جهان به ميزباني كشور آرژانتين وكسب عنوان سومي در خرك حلقه توسط رضا بهلول زاده براي نخستين بار در تاريخ ژيمناستيك كشور
7- اعزام به رقابت هاي جام جهاني آلمان در ژيمناستيك هنري بزرگسالان وكسب مدال برنز توسط سعيد رضا كيخا
8- اعزام به رقابت هاي جام جهاني ورونيك روسيه در ژيمناستيك هنري بزرگسالان و كسب مدال نقره توسط محمد رضا خسرو نژاد در پارالل.
ورزشي**9029**9118**