تهران- ایرنا- معاون مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می گوید: 83 شركت استارتاپی در حوزه‌های مختلف تخصصی توسط ایرانیان متخصص خارج از كشور ایجاد شده كه زمینه اشتغال تخصصی بیش از دو هزار و 400 نفر از بهترین متخصصان و فارغ‌التحصیلان داخلی را فراهم كرده است.

«علی حسینی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا اظهار كرد: برنامه همكاری با متخصصان و كارآفرینان ایرانی خارج از كشور از اسفند ماه 1393 با هدف ایجاد ساز و كاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از كشور در قالب برنامه‌هایی همچون پسادكتری، فرصت مطالعاتی، استادان مدعو و معین، تاسیس شركت فناور و برگزاری سخنرانی و كارگاه تخصصی با تاكید بر مدل چرخش مغزها از سوی مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی طراحی و اجرایی شده است.
وی افزود: مخاطبان این طرح شامل دانش آموختگان دوره دكتری از یكی از 100 دانشگاه‌ برتر دنیا، استادان یكی از 200 دانشگاه‌ برتر دنیا و متخصصان و كارآفرینان فعال در یكی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شركتهای دانش بنیان خارجی هستند.
حسینی ادامه داد: مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی توانسته است در چهار سال گذشته پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از كشور با بیش از 70 مركز علمی و فناوری منتخب داخلی در كمترین زمان ممكن باشد و آنها را با ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری آشنا كند.
وی افزود: تجربه موفق برنامه مذكور در شكل‏گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی منجر به مشاركت بیش از 4700 نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از كشور در این برنامه شده است.
حسینی تصریح كرد: در طول چهارسال گذشته بیش از یك هزار و 120 نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا كه اكثر آنها از كشورهای امریكا، كانادا و كشورهای اروپایی را شامل می شوند هم‌اكنون به كشور بازگشته‌اند كه 200 نفر از آنها فارغ‌التحصیل 20 دانشگاه برتر دنیا همچون ام‌آی‌تی، استنفورد، كمبریج، هاروارد، بركلی، ایلینوی، امپریال كالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، ای پی اف ال سوئیس بوده است.
معاون مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین اظهار كرد: حدود 25 درصد این افراد تجربه زندگی بیش از 10 سال را در خارج از ایران داشته‌اند كه نشان‌دهنده سطح بالای كیفی و ارزش بالای یكایك آنهاست.
وی در ادامه تصریح كرد: تاكنون 83 شركت استارتاپ در حوزه‌های مختلف تخصصی توسط ایرانیان متخصص خارج از كشور ایجاد شده كه زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیش از دو هزار و 400 نفر از بهترین متخصصان و فارغ‌التحصیان داخلی را فراهم كرده است.
معاون مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین ادامه داد: تاكنون بیش از 300 نفر از فارغ التحصیلان ایرانی به عنوان هیات علمی جذب دانشگاه های برتر كشور شده اند.
حسینی همچنین می گوید: اجرای برنامه مذكور بازتاب قابل تأملی نیز در رسانه‌های خارجی از جمله گزارش 2015 كریستین ساینس مانیتور، گزارش 2017 فایننشیال تایمز و گزارش سال 2017 سی ان ان داشته كه در همه آنها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به موفقیت برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران در ترغیب متخصصان ایرانی خارج از كشور به همكاری و بازگشت به ایران اشاره شده است.
علمی ** 1836 ** 1055