تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰

تهران- ایرنا- كنار هر سین سفره هفت‌سین‌تان، می‌توانید یك كتاب بگذارید، كتاب‌هایی كه نوروزتان را بسازند و حال‌تان را بهتر كنند.

1. سفر در خواب
شهرها دوستان ما هستند و دوستان ما چون شهرها، هر انسان درون خود شهری دارد و هر شهر انسانی است كه زندگی می‌كند و زنده است.
این كتاب روایتی خواب‌گونه از نویسنده‌ای است كه بیانش، ویژه خود اوست، شاهرخ مسكوب كه تاریخ و اسطوره و فرهنگ را به خوبی می‌شناسد و در هر واژه‌اش این شناخت را می‌توان دید. این كتاب، نه زندگی‌نامه است نه سفرنامه، نه حتی رویاهایی كه او در خواب دیده است. روایت و ادبیات مسكوب در قالب‌های رایج نمی‌گنجد و همین اتفاق است كه اثر او را خواندنی می‌كند. تغییری كه ذهن نوروزی شما را شكوفا می‌كند.
او دغدغه اجتماعی دارد و به مای جمعی ایرانی می‌اندیشد و این كتاب تصویری از اندیشه جمعی ایران در نگاه مسكوب است.
«سفر در خواب» را شاهرخ مسكوب نوشته است و انتشارات فرهنگ جاوید در 87 صفحه منتشر كرده است.


2. سفرهای خطرناك من
اردوگاه كار اجباری در دوره جنگ‌های جهانی در آلمان كه زیر سیطره حكومت نازی‌ها بود، قصه‌های فراوانی در خود دارد، قصه‌هایی از رنج و تلخی و غصه كه ایوان كلیما آن را روایت كرده است.
كتاب «سفرهای خطرناك من»، مجموعه خاطراتی از جنگ جهانی دوم است، خاطراتی از اسارت و فرار و پس از آن، پیامدهای جنگ كه زندگی مردم جنگ‌دیده را تحت تاثیر خود قرار داده است. خاطراتی كه تلخ هستند اما باید دیده و گفته شوند تا جهان رنج جنگ را بچشد و دوباره احساس كند.
تاریخ چه می‌گوید، ما چه چیز را به یاد می‌آوریم؟ و كدام یك حقیقت است؟ این را ایوان كلیما در این داستان روایت می‌كند.
نشر روزنه، «سفرهای خطرناك من» از ایوان كلیما را با ترجمه رضا میرچی در 182 صفحه منتشر كرده است.

3. سباستین
منصور ضابطیان، آدم خوش سفری است، او زیاد در جهان گشته و هر كدام از سفرهایش را در كتابی به چاپ رسانده است. سباستین هم سفرنامه و مجموعه عكس‌هایی از كوباست كه در سال 1395 رفته است. او در این كتاب، به چگوارا، به كاسترو به مردم كوبا و عادت‌هایشان می‌پردازد و از آن‌ها روایت می‌كند. از بخش‌های این كتاب می‌توان به سلفی با اعمال شاقه مهمانی بزرگ، خوشه‌های موز، دولولِ كارخانه باس اندكو و تپلی و آخرین پیام می‌توان اشاره كرد.
اگر در نوروز به سفر نمی‌روید، با خواندن این كتاب و روایت ضابطیان، سفر را تجربه خواهید كرد.
«سباستین» را منصور ضابطیان نوشته و نشر مثلث آن را در 168 صفحه منتشر كرده است.

4. ساعت (نمایش‌نامه در سه پرده)
امانوئل روبلس نمایشنامه‌نویس دو رگه فرانسوی-الجزایری است كه با آلبر كامو آشنا بوده و این نویسنده نامدار فرانسوی، استعداد نوشتن را در او كشف كرده است. نمایش‌نامه ساعت در سه پرده نوشته است و با توجه به سفر روبلس از الجزایر به فرانسه در شهری روی می‌دهد كه در ساحل مدیترانه جای دارد. این نمایشنامه به توصیف خشونت و آسیب‌های آن در جامعه می‌پردازد و تصویرگر مشكلاتی است كه خشمگین بودن، به بار می‌آورد.
این كتاب در میان آثار دراماتیك فرانسوی جای می‌گیرد و رفتارهای ارتشی را بازگو می‌كند كه در نبرد بین انسانیت و وظیفه در بیرون و درون با چالش روبه‌روست. رنجی كه روح انسانی از ناتوانی در برابر ظلم با آن روبه‌روست.
«ساعت» را امانوئل روبلس نوشته و اصغر نوری به فارسی برگردانده و نشر نیماژ آن را در 108 صفحه منتشر كرده است.

5. سه‌گانه خاورمیانه
گروس عبدالملكیان، شاعر نوپرداز و جوانی است كه آثارش مخاطبان بسیاری دارد، او كلمات را به بازی می‌گیرد و از میان اندوهی دردناك چنان عاشقانه‌هایی را به تصویر می‌كشد كه مخاطب را میان رنج و شوق مردد می‌كند.
سه گانه خاورمیانه تازه‌ترین اثر منتشر شده از گروس عبدالملكیان است، سه گانه ای از جنگ، عشق و تنهایی كه از زمستان 93 تا پاییز 97 نوشته شده‌اند.
این اشعار، در عین پیوستگی و قطارگونه بودن، هر یك به تنهایی معنای مستقل و روایت خود را دارند، عبدالملكیان در این كار، اشعاری را ارائه كرده است كه روح خاورمیانه را در مشقت و خوشبختی توامان می‌بیند.
«سه‌گانه خاور میانه»، مجموعه اشعار گروس عبدالملكیان در 100 صفحه است كه نشر چشمه آن را منتشر كرده است.

6. سفرهای بسیار به هایدلبرگ
سفر در آلمان پس از جنگ، اتفاقی است كه برای همه مردم آلمان روی داده است، ویرانه‌های پس از جنگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، به ویژه برای مردمی كه از روزهای آبادانی آن خاطره دارند.
سفرهای بسیار به هایدلبرگف مجموعه‌ای از داستان‌های كوتاهی است كه شخصیت‌های اصلی‌اش بازماندگان جنگ هستند. جنگی كه هاینریش بل، نویسنده كتاب را از كشورش آواره و او را از هر گونه خشونت متنفر كرده است. قهرمانان این داستان‌ها همه به آسمان پس از جنگ نگاه می‌كنند و در هوای صلح نفس می‌كشند، نفسی كه به سختی از سینه بیرون می‌آید.
«سفرهای بسیار به هایدلبرگ» را هاینریش بل نوشته پرویز همتیان ترجمه كرده، نشر نگاه نیز در 395 صفحه‌ آن را به چاپ رسانده است.

7. سه قصه
سه قصه كتابی صلح‌آمیز است كه برای كودكان و نوجوانان نوشته شده است، سه قصه كه برای ساختن جهانی زیباتر، نوشته شده اند. اومبرتو اكو، نشانه‌شناس، فیلسوف و منتقدی است كه برای بهتر شدن جهان دغدغه دارد و ذرات اتمی داستان او از درون كپسول بمب می‌گریزند تا به كسی آسیب نزنند یا یك مریخی در ملاقات با مردمانی كه روی زمین زندگی می‌كنند اما با هم دشمن هستند به آن‌ها هم‌زیستی و دوستی را می‌آموزد. این كتاب با این‌كه برای بچه‌ها نوشته شده، برای بزرگترها هم خواندنی و لذت‌بخش است.
نقاشی‌های این اثر را اوجینو كارمی، كشیده است و طرح‌هایی چشم‌نواز ترسیم كرده كه پس از او، در پوسترهای صلح بسیار مورد استفاده قرار گرفتند.
«سه قصه»، نوشته اومبرتو اكو با تصویرگری اوجینو كارمی و برگردان غلامرضا امامی، توسط نشر چكه در 116 صفحه منتشر شده است.
فراهنگ**9211** 9053