تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵

همدان- ايرنا- پيشرفت قابل توجه ورزش اسكيت همدان در سه سال اخير باعث شده تا از رتبه 41 در بين رشته هاي ورزشي فعال استان به جمع هفت هيات برتر سعود كند.

به گزارش ايرنا با وجود اينكه اسكيت از ورزش هاي پرهزينه به شمار مي رود اما عشق و علاقه همداني ها به اين ورزش مفرح سبب شده تا هم اينك يكهزار و 500 ورزشكار در رده هاي سني مختلف فعاليت مستمر در رشته هاي زيرمجموعه هيات اسكيت استان داشته باشند.
توجه به توسعه اسكيت در حوزه همگاني سبب شد تا مسير استعداديابي و پرورش نخبه هاي اسكيت به مدال آوري در عرصه قهرماني و حرفه اي منجر شود.
امروزه اسكيت همدان سرآمد كشور محسوب مي شود و در رشته هاي مختلف داراي جايگاه جهاني، آسيايي و ملي است.
اسكيت اين استان اگرچه هنوز در برخي از شهرستان ها به دنبال ايجاد پيست مناسب است اما با امكانات موجود نيز توانسته دوره موفقي را سپري كند.

* اسكيت همدان طلايي شد
اسكيت همدان در سال 97 توانست در مسابقات آسيايي به افتخار ارزنده دست يابد و 2 نشان طلا را به ارمغان آورد.
اگرچه حضور در مسابقات آسيايي اينلاين هاكي با هزينه شخصي اسكيت بازان ايراني انجام شد اما عرفان زنگنه و حميد ابكار پذيرفتند تا رهسپار اين مسابقات مهم شوند.
نتيجه حضور در اين مسابقات هم 2 نشان طلا براي اسكيت بازان اعزامي همدان در تركيب تيم ملي بود.
اگرچه در اين بين سه اسكيت باز ديگر همداني به دليل مشغله كاري و هزينه هاي سفر از اعزام منصرف شدند در غير اينصورت شايد اسكيت همدان صاحب پنج نشان طلا شود.

* ركورد فريل استايل در اختيار يك همداني
سجاد محمدي ساسان بدون ترديد ركودار ورزش فريل استايل اسكيت كشور است.
اين ملي پوش ارزنده همداني بارها در مسابقات متعدد ملي، آسيايي و جهاني افتخارآفرين بوده و اكنون نيز براي حضور در مسابقات جهاني 2020 آماده مي شود.
محمدي ساسان در مسابقات جهاني 2018 در جايگاه چهارم جهان قرار گرفت و حالا مصمم است تا در رقابت هاي آينده روي سكو برود.
رييس هيات اسكيت همدان پيرامون درخشش اسكيت بازان همداني در ميادين مهم ملي و بين المللي گفت: سال گذشته با بضاعت هاي مالي و مشكلات پيش روي اسكيت بازان، توانستيم در عرصه هاي مختلف مدال آوري كنيم.
مهدي مجيدي افزود: اسكيت ورزشي پرهزينه محسوب مي شود و يك ورزشكار براي حضور حرفه اي در اين رشته بايد ميليون ها تومان هزينه كند و محدوديت مالي اجازه نمي دهد كه هيات ها بتوانند ورزشكاران را از نظر تجهيزات شخصي تامين كنند.
وي اظهار داشت: به عنوان مثال در مسابقات اينلاين هاكي قهرماني آسيا يكي از ورزشكاران همدان با دريافت تسهيلات بانكي موفق شد به مسابقات اعزام شود كه اين اقدام تنها به دليل عشق و علاقه اي بود كه به فعاليت ورزشي خود داشت.
محمدي ساسان بيان كرد: در ليگ برتر اينلاين هاكي نيز عنوان نايب قهرماني را كسب كرديم و تمام اين افتخارات فقط با عشق و علاقه اسكيت بازان به دست آمده است.

* ورزشي براي تمام سنين
در روزهايي كه اسكيت بازان همداني با شروع فصل بهار و مساعد بودن شرايط جوي آماده حضور در فضاي روزباز مي شوند، برخي تعبير اشتباه نسبت به فعاليت سني در اين ورزش دارند.
رييس هيات اسكيت همدان با تكذيب اين شايعه ها گفت: اسكيت به لحاظ سني مرز نمي شناسد و از ورزشكار پنج – شش ساله گرفته تا افراد مسن مي توانند در اين رشته فعاليت كنند.
وي بيان كرد: اسكيت هيچ ضرري براي رده هاي پايه ندارد منتهي 2 اصل در اين ورزش بسيار حايز اهميت است.
مجيدي ادامه داد: ابتدا اينكه والدين نبايد بدون هماهنگي و مشاوره از مربيان اسكيت، اقدام به تهيه كفش اسكيت كنند چرا كه اغلب محصولات موجود در بازار غيراستاندارد است و موجب آسيب ديدگي در ورزشكار مي شود.
رييس هيات اسكيت همدان افزود: استفاده از اسكيت نامرغوب منجر به پرانتزي شدن پاها و مشكلات قامتي و حركتي براي فرزندان مي شود.
وي توصيه كرد: خانواده ها همزمان با ثبت نام در دوره هاي آموزشي رسمي هيات اسكيت استان همدان نسبت به تهيه كفش استاندارد هيات اقدام كنند.
مجيدي اضافه كرد: متاسفانه هم اينك اسكيت هاي چيني در بازار مشاهده مي شود كه هيچ مرغوبيتي ندارد و با قيمت بسيار كمتر از اسكيت هاي اصلي به فروش مي رسد.
وي يادآور شد: اگر مي خواهيم اسكيت خوب و استاندارد داشته باشيم حداقل بايد بين 10 تا 15 ميليون ريال هزينه كنيم.

* هشدار به كلاس هاي غيرقانوني
رييس هيات اسكيت همدان يكي از عمده مشكلات اسكيت اين استان را برگزاري كلاس هاي غيرقانوني دانست و گفت: اين كلاس ها توسط برخي دارندگان سالن هاي ورزشي و بدون مجوز برگزار مي شود.
وي افزود: فقط كلاس هايي قانوني هستند كه مجوز لازم را از هيات اسكيت اخذ كنند و در غير اينصورت جايي در مسابقات و برنامه هاي رسمي هيات ندارند.
مجيدي اضافه كرد: البته موارد تخلف را به بازرسي دستگاه ورزش و جوانان استان همدان گزارش مي كنيم منتهي هيات مسئول رسيدگي به اين تخلف ها نيست.
رييس هيات اسكيت همدان خاطرنشان كرد: اين دوره هاي آموزشي بي هدف است و نتيجه اي براي آينده اسكيت بازان ندارد.
وي خاطرنشان كرد: از واحد بازرسي دستگاه ورزش مي خواهيم نسبت به اين فعاليت غيرقانوني برخورد لازم را داشته باشد چرا كه هم به لحاظ شهريه نظارتي بر آنها وجود ندارد و هم اينكه ممكن است ورزشكار دچار آسيب ديدگي جدي شود.

* نياز به راه اندازي پيست در شهرستان ها
رييس هيات اسكيت همدان يكي از نيازهاي اين استان در رشد و توسعه چشمگير ورزش اسكيت را برخورداري از پيست در شهرستان ها برشمرد.
مجيدي گفت: هم اكنون در همدان سه پيست اسكيت داريم، در شهرستان بهار نيز پيست راه اندازي شده و ملاير كه يكي از مهمترين شهرها به شمار مي رود، متاسفانه تاكنون اقدامي در راه اندازي پيست صورت نگرفته است.
وي افزود: ملاير هم اكنون در اسكيت سرعت حرف اول را در كشور مي زند و امير صفري بهترين اسكيت باز سرعت ايران اهل ملايري است.
رييس هيات اسكيت همدان خاطرنشان كرد: حيف است كه اين شهرستان با ظرفيت بسيار خوب در اين رشته ورزشي پيست نداشته باشد و صفري به ناچار مجبور شود در جاده ملاير به اراك تمرين كند.
وي با اشاره به اينكه اسكيت در تمامي شهرستان هاي استان همدان فعال است، گفت: فقط در فامنين اين ورزش هنوز راه اندازي نشده و آمادگي كامل براي شروع بكار اسكيت در اين شهرستان را داريم.

* جمعيت 60 درصدي بانوان اسكيت باز
رييس هيات اسكيت همدان با اشاره به فعاليت ورزشكاران اين رشته در استان گفت: هم اكنون از يكهزار و 500 اسكيت باز فعال استان، 60 درصد را بانوان تشكيل مي دهند.
مجيدي بيان كرد: نكته جالب اينكه امروزه اغلب مادران با دختران خود در سالن اسكيت تمرين مي كنند و اين روند روند عموميت يافته است.
وي افزود: در بين اسكيت بازان هستند مادران جراح، داندانپزشك و ساير مشاغل كه ترجيح مي دهند ساعاتي به دور از فعاليت شغلي خود در كنار فرزندان به اسكيت بپردازند.
مجيدي خاطرنشان كرد: امسال شمار اسكيت بازان همداني به نسبت سال قبل از رشد 65 درصدي برخوردار بوده كه جاي خوشحالي دارد.
وي بيان كرد: امروزه حتي اسكيت در روستاهاي بخش مركزي همدان نيز فعال شده و شاهد استقبال چشمگير خانواده ها به اين ورزشي هستيم.
7520/2090