تهران - ایرنا - تحقیقات جدید روزنامه آمریكایی نیویورك تایمز نشان می دهد كه مشاور سابق و پر حاشیه ولیعهد سعودی كه در شكنجه و قتل فعالان مدنی و رسانه ای این كشور دست دارد از یك شركت صهیونیستی كه در زمینه تولید ابزار جاسوسی فعالیت می كند برای استفاده در چند كشور بهره گرفته است.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین تحقیقات انجام شده كه روزنامه نیویورك تایمز منتشر كرد، 'سعود القحطانی' مشاور سابق ولیعهد سعودی برای جاسوسی در چند كشور اروپایی و آسیایی از یك شركت جاسوسی در رژیم صهیونیستی كمك گرفته است.
بر پایه این گزارش، شركت تكنولوژی رصد و نظارت «NSO» كه در فلسطین اشغالی مستقر است، شیوه های نوین جاسوسی را از طریق یك هكر رابط به القحطانی منتقل كرد.
به نوشته این روزنامه، القحطانی با استفاده از این روش ها، ابزار جاسوسی خود را در تركیه، قطر، فرانسه و بریتانیا تقویت كرد.
نیویورك تایمز با تایید صحت این تحقیقات نوشت: منبع و مرجع این تحقیقات سخنان منتشر شده از هكرهای سابق برخی شركت های جاسوسی است.
در ادامه این گزارش آمده است كه امارات نیز با تاسیس یك شركت جاسوسی به نام دارك متر (DARK MATTER ) و استخدام ماموران سابق سرویس جاسوسی امریكا (سیا) ، گوشی های تلفن در قطر را رصد می كند.
عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم كردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این كشور را قطع كردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی با این كشور را هم بستند. این كشورها برای عادی سازی روابط با قطر 13 شرط تعیین كردند .
قطر با رد این اتهام می گوید كشورهای تحریم كننده هیچ دلیل قانع كننده ای برای اثبات ادعای خود ندارند . دوحه با بیان اینكه شروط تعیین شده ناقض حق حاكمیت این كشور است تاكنون به هیچ یك از این خواسته ها تن نداده است .
سعود القحطانی سرپرستی تیم مداخله سریع در عربستان را بر عهده داشت. این گروه زیر نظر مستقیم محمد بن سلمان ولیعهد سعودی فعالیت می كرد. بازداشت گسترده فعالان عربستانی و قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار عربستانی در كنسولگری سعودی در استانبول تركیه از اقدامات اجرا شده از سوی این گروه است.
سعود القحطانی بعد از بر ملا شدن نقش ولیعهد عربستان در صدور دستور قتل روزنامه نگار سعودی ، از شغل خود بركنار شد اما برخی منابع گفتند با وجود اعلام خبر بركناری، وی همچنان به فعالیت های سابق از جمله مشاوره دادن به محمد بن سلمان و تلاش برای سركوب فعالان مدنی و رسانه ای این كشور ادامه می دهد.
با نگاهی به چشم انداز روابط میان سعودی و برخی از كشورهای عربی دیگر با رژیم صهیونیستی در برهه های اخیر می توان دریافت كه روابط میان پایتخت های عربی و رژیم صهیونیستی به زودی مرزهای علنی شدن را پشت سر می گذارد.
عربستان در دو سال گذشته، اقوال و افعالی برای نشان دادن حسن نیت خود به اسرائیل نشان داده است كه می توان به موافقت ریاض ب پرواز خطوط هوایی هند به اسرائیل از آسمان عربستان و اظهارات محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مبنی بر این كه اسرائیلی ها حق زندگی در سرزمین خود را دارند، اشاره كرد.
پیشتر نیز برخی رسانه های آمریكایی اعلام كردند كه شركت های اسرائیلی، عربستان را یك بازار سود آور برای تولیدات امنیتی و سایبری خود می دانند؛ از سوی دیگر شركت های عربستانی نیز در اندیشه آن هستند كه به سرمایه گذاری 100 میلیون دلاری در شركت های مدرن تكنولوژیك و جاسوسی در اسرائیل ادامه دهند.
اخیرا نیز عربستان، مصر و امارات با گنجاندن بندی در رد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در بیانیه پایانی نشست اتحادیه پارلمان های عربی در امان پایتخت اردن مخالفت كردند كه با مخالفت سایر كشورهای عربی مواجه شد.
خاورم*9208*1508