سنندج - ايرنا - پيش بين مسئول اداره كل هواشناسي كردستان گفت: طبق بررسي نقشه ها و مدل هاي هواشناسي آسمان اين استان از روز شنبه تا سه شنبه در دامنه ناپايداري هاي جوي قرار مي گيرد.

خبات قمري روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طبق اين پيش بيني ها براي امروز جمعه تا عصر و اوايل شب فردا شنبه همچنان هواي استان آرام، پايدار و با افزايش نسبي دما همراه خواهد بود.
وي اضافه كرد: از اواسط شب فردا شنبه تا سه شنبه با ورود يك سامانه بارشي فعال، منطقه در دامنه ناپايداري قرار مي گيرد كه باعث بارش متناوب باران، رگبارهاي پراكنده، وزش باد، مه و در ارتفاعات و گردنه ها رگبار برف و كولاك مي شود.
پيش بين مسئول اداره كل هواشناسي كردستان خاطر نشان كرد: ميزان بارش ها در نواحي جنوبي و غربي استان از جلمه سنندج ، كامياران ، دهگلان ، قروه ، مريوان و سروآباد ، منطقه اورامان و بانه نسبت به نواحي ديگر بيشتر است .
قمري خاطر نشان كرد: اين بارش ها سبب آبگرفتگي معابر، سيلابي شدن رودخانه ها مي شود و با توجه به بارش برف و وزش باد در ارتفاعات و گردنه هاي استان مشكلات در تردد بين شهري و لغزندگي جاده ها نيز پيش بيني مي شود.
وي گفت: همراه با فعاليت سامانه رعد و برق و بارش تگرگ به ويژه در ساعات عصر تا اوايل شب دور از انتظار نيست.
وي اضافه كرد: همچنين با توجه به تشكيل غبار در عراق و سوريه و جريان هاي غربي طي روزهاي يكشنبه و دوشنبه، امكان انتقال بخشي از آن به منطقه به ويژه مناطق غربي و جنوبي استان و كاهش ديد و كيفيت هوا وجود دارد.
به گزارش ايرنا، نزولات جوي در سال زراعي جاري در اين استان تا پايان بهمن به صورت ميانگين 481 ميلي متر بارندگي در اين استان به ثبت رسيده كه در مقايسه با 216 ميلي متر مدت مشابه سال گذشته از 118 درصد رشد برخوردار است.
ميزان بارندگي استان در مقايسه ميانگين بلند مدت 30 ساله حدود 295 ميلي متر برآورد شده كه در اين بخش نيز از رشد 57 درصدي برخوردار هستيم.
ميانگين سالانه بارش باران در استان كردستان در مجموعه آمار 30 ساله بيش از 540 ميلي متر است كه اين مقدار 2 برابر ميانگين كشوري است.
در سال زراعي 97 - 96 نيز تراز بارندگي در همه ايستگاه هاي استان كردستان به نسبت سال گذشته كاملا مثبت بود و به صورت ميانگين 555 ميلي متر بارندگي داشت.
سال زراعي (آبي) از اول مهر هر سال شروع و به پايان شهريور سال بعد ختم مي شود.
3034 / 7349