اروميه - ايرنا - مدير صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير آذربايجان غربي گفت: 2 هزار و 400 خانوار از ساكنان مناطق روستايي و عشايري استان از مزاياي بيمه بازنشستگي و از كارافتادگي اين بيمه برخوردار هستند.

يونس معزز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: روستاييان و افراد ساكن شهرهاي زير 20 هزار نفر با پرداخت 15 سال حق بيمه و پس از رسيدن به سن 65 سالگي بازنشسته محسوب مي شوند و هرماه مستمري مي گيرند.
وي ادامه داد: مشاغل 20 گانه بخش هاي مختلف كشاورزي با تاييد اداره كل جهاد كشاورزي يا نظام صنفي كشاورزي محل سكونت به عضويت صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان و روستاييان درمي آيند.
وي بيان كرد: جلوگيري از مهاجرت روستاييان، كاهش اختلاف طبقاتي، تامين امنيت اجتماعي و توزيع عادلانه درآمد از مهمترين اهداف صندوق بيمه اجتماعي است.
وي اضافه كرد: 101 كارگزاري فعال بيمه اي در سطح استان فعال است و هر فرد مي تواند با مراجعه به اين دفاتر و با پرداخت مبالغي بين 2 ميليون و 400 هزار ريال تا پنج ميليون و 400 هزار ريال به صورت سالانه خود را بيمه كند.
مدير صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير آذربايجان غربي گفت: مشاغل زيربخش دامپزشكي، مكانيزاسيون، صنايع تبديلي و تكميلي، امور دام، منابع طبيعي و توليدات گياهي از جمله مشاغلي هستند كه مي توانند از خدمات صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير بهره مند شوند.
معزز بيان كرد: 82 هزار و 538 خانوار اين استان تحت پوشش اين صندوق قرار دارند و از مزاياي بازنشستگي، ازكار افتادگي و مستمري آن بهره مند شده اند.
وي ادامه داد: بيش از 140 هزار خانوار فاقد بيمه در آذربايجان غربي شناسايي شده است و تحت پوشش قرار دادن اين تعداد در اولويت صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير قرار دارد.
به گزارش ايرنا صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير در سال 1384 با مصوبه هيات دولت و به منظور حمايت از روستائيان و عشاير و كشاورزان در ايران تاسيس شد تا اين اقشار نيز زيرپوشش حمايت ‌هاي اجتماعي قرار گيرند.
اين صندوق يكي از صندوق‌ هاي چهارگانه و زيرمجموعه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است و رويكرد آن ارائه خدمات بيمه اجتماعي بلند مدت به كشاورزان، روستاييان و عشاير در بخش‌هاي مستمري بازنشستگي، از كار افتادگي و فوت است.
اطلاعات مربوط به صندوق بيمه اجتماعي روستاييان از طريق دهياري ها، بهورزان خانه هاي بهداشت، ستادهاي راهبردي شهرستاني شامل فرمانداري ها، بخشداري ها، ادارات جهادكشاورزي، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش به روستاييان و عشاير انجام مي گيرد.
علاوه بر روستاييان و عشاير كاركنان شركت هاي فني مهندسي و شبه كشاورزي مستقر در روستاها و شهرهاي زير 20 هزار نفر و كاركنان شركت هاي نظام دامپزشكي نيز مي توانند تحت پوشش اين صندوق قرار گيرند.
تمامي روستاييان و عشاير و كشاورزان غيرساكن كه بالاي 18 سال سن دارند، مي توانند با مراجعه به كارگزاري ها خودشان را تحت پوشش اين صندوق قرار دهند تا بتوانند در زمان تهديد معيشت خانواده با عزت و كرامت از مزايايي كه صندوق فراهم كرده است، استفاده كنند.
9918/2093