تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۹

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یك هزار و ٨٣ حسینیه شهید در سطح كشور داریم به این شیوه كه پدران و مادران شهدا منزل خود را به یك حسینیه تبدیل كرده اند و فعالیت های فرهنگی و هنری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در این حسینیه ها انجام می دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدحسن كاویانی راد» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: همچنین پدران و مادران شهدا، علاوه بر حضور در این حسینیه ها، آیین های مذهبی و فرهنگی را برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می كنند.
وی ادامه داد: ٢٢6 مركز فرهنگی در سراسر كشور نیز فعالیت دارد كه بخشی از این مراكز در گلزارهای شهدا مستقر است.

* 21 موزه شهدا، فرهنگ ایثار را ترویج می كنند
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر 21 موزه شهدا در كشور كار ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را به عهده دارند.
كاویانی راد افزود: این موزه ها مجموعه آثار به جا مانده از شهدای دوران دفاع مقدس را نگهداری و ترمیم می كنند و در معرض دید علاقمندان قرار می دهند.
به گفته وی، اكنون 9 میلیون سند، وصیت نامه، خاطره و دست نوشته شهدای دوران دفاع مقدس در مركز انتشارات و اسناد بنیاد شهید نگهداری می شود تا از این طریق بتوان به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت كمك كرد.
به گزارش ایرنا، در دوران انقلاب، دفاع مقدس و حوادث تروریستی مختلف 230 هزار شهید تقدیم انقلاب شده است. اكنون طبق آمارهای بنیاد شهید، تعداد پدران شهدا در قید حیات، 49 هزار و 572 نفر و مادران شهید نیز 106 هزار و 391 نفر هستند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید تاكید كرد: همچنین ٧٩ كانون فرهنگی و ٣٠ مجتمع فرهنگی، توانبخشی و ورزشی ایثارگران در سطح كشور فعالیت دارند كه مجموعه این مراكز فرهنگی فعالیت ها و خدماتی از جنس ایثار به مردم ارائه می دهند.
وی در پاسخ به این سوال آیا این خدمات تامین كننده نیاز جامعه برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، گفت: فعالیت های فرهنگی نیازمند فرهنگ سازی و تامین اعتبار است. اگرچه بنیاد شهید برای ترویج این فرهنگ برنامه های هنری و فرهنگی مختلفی برای تمام اقشار جامعه اجرا می كند.
كاویانی راد ابراز امیدواری كرد: با تلاش تمام مسئولان و مشاركت بیشتر مردم بتوان در نهادینه كردن فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت در سطح كشور گام های موثری برداشت چرا كه ما معتقدیم هرچه داریم از خانواده های شهدا و ایثارگران است و باید این داشته ها به نسل های آینده نیز منتقل شوند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: از آنجا كه جوانان به ویژه نسل سوم و چهارم انقلاب، با گفتمان شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت آشنایی ندارند، وظیفه همه ماست كه بتوانیم در ترویج این فرهنگ و انتقال دستاوردهای آن دوران از هیچ كوششی دریغ نكنیم.
بر اساس آمارها، تعداد كل جانبازان كشور 574 هزار و 101 نفر است كه 336 هزار و 282 نفر معادل 59 درصد جانبازان زیر 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر معادل 41 درصد نیز جانبازان 25 درصد و بالاتر هستند؛ تعداد آزادگان كشور در دوران دفاع مقدس 43 هزار و 173 نفر هستند. تعداد آزادگان در استان های مختلف كشور نیز 43 هزار و 58 نفر هستند.
اجتمام* 7268*1834