تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴

پكن - ایرنا- برنامه‌ های جسورانه اش برای توسعه سیاسی و اقتصادی كشور به «رویای چینی» شهرت یافته است و در چارچوب این رویا بر آن است تا قدرت اقتصادی چین در جهان را مبنایی برای گسترش قدرت سیاسی این كشور بسازد و چین را به یك ابرقدرت جهانی بدل كند، او 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق است.

به گزارش ایرنا 'شی جین پینگ' سیاستمدار چینی و عالی رتبه‌ترین مقام جمهوری خلق چین است كه پست‌های دبیركل حزب كمونیست، رئیس‌جمهوری خلق چین و رئیس كمیسیون مركزی ارتش چین را بر عهده دارد.
'شی' كه نایب ‌رئیس كمیسیون مركزی نظامی چین بود و ریاست دانشكده مركزی حزب كمونیست و عضویت دائمی پولیتبورو قدرتمندترین نهاد سیاسی كشور را بر عهده داشت، در تاریخ 15 اكتبر 2012 به عنوان رییس جمهوری جدید چین برگزیده شد.
او در دانشگاه چینگ هوا یكی از برترین دانشگاه های كشور كه رهبران زیادی از آنجا فارغ التحصیل شده اند، تحصیل كرده است همسر او 'پنگ لی یوان' نام دارد و دارای یك فرزند دختر است.
'شی' متولد سال 1953 شهر پكن و فرزند 'شی جونگ شان' از انقلابیون كهنه كار و بنیانگذاران حزب كمونیست است پدرش از قهرمانان انقلاب و نسل اول رهبران چین كمونیست بود كه سه بار توسط مائو از مقام‌های خود بركنار شد.
سال 1969 'شی جین پینگ' 15 ساله و 17 میلیون دانش آموز و دانشجوی دیگر، براساس فراخوانی كشوری، شهرها را ترك كرده و راهی روستاها شدند 'شی' هفت سال در روستای 'لیانگ جیا هه' از توابع شهر 'ین آن' واقع در استان 'شان شی' ماند، او بعدها در بیوگرافی خود نوشت 7 سال در این روستا مشغول كار كشاورزی بودم، سپس دبیر كمیته حزبی آن دهكده شده و در راس روستاییان به كار كشاورزی پرداختم.
شی می گوید: یك هدف بزرگ من این بود كه روستاییان بتوانند به میل خود از خوراك گوشت استفاده كنند و همچنین در وعده های غذاییشان همیشه گوشت داشته باشند.
شی پس از پیوستن به حزب كمونیست در سال 1974 مدتی به عنوان دبیر حزب كمونیست در استان 'هه بی' خدمت كرد و سپس به مقام‌های بالاتری در استان‌های فوجیان و جه جیانگ ارتقا یافت.
وی بعد از اتمام دبیرستان، راهی دانشكده مهندسی شیمی از دانشگاه چینگ هوا پكن شد و از سال 1998 تا سال 2002 هم شروع به مطالعه تئوری ماركسیستی و آموزش و پرورش ایدئولوژیك در 'كار و شغل' در دانشكده علوم انسانی و اجتماعی كرد و دوباره در دانشگاه چینگ هوا به مدرك دكترای حقوق دست پیدا كرد.
شی در سال 2007 پس از آنكه 'چن لیانگ لو'، دبیر قبلی حزب در شانگهای به علت فساد مالی از كار بركنار شد جای او را گرفت مدت كوتاهی پس از آن به عضویت كمیته دائمی حزب درآمد و در سال 2008 معاون رئیس جمهوری شد.

**پیشرفت های شی
او شخصیتی مطرح در كشور است كه بسرعت مراحل رشد را طی كرده است، نگاه ویژه ای به اقتصاد بازار دارد و از رهبران نسل جدید و روشنفكر به حساب می آید بشدت بر مبارزه با فساد تاكید می ورزد و دیدگاه های ابداعی زیادی دارد.
عمده برنامه های او پس از رسیدن به قدرت «راه ابریشم نوین» و اقدامات ابداعی و نوآوری در هر عرصه ای از نظامی گرفته تا اقتصادی و تجاری بوده است او خواستار پیشبرد اصلاحات اقتصادی و تجاری در چین است از نظم نوین اقتصادی حمایت می كند و به دنبال تبدیل كشور به قدرت اقتصادی برتر دنیا است.
در همین حال می گوید كه ارتش چین هم باید قوی شود و قوای رزمی خود را تقویت كند او خواستار كاستن از نیروی انسانی ارتش و افزودن بر كارایی آن است.
بزرگترین مرحله ترقی او این بوده است كه قانون اساسی را اصلاح كرد تا بتواند رهبری كشور را مادام العمر در اختیار داشته باشد تا بتواند برنامه های بلند پروازانه خود را عملی كند.
البته در پی این اقدام، برخی منتقدان در رسانه ها و شبكه‌ های اجتماعی به این اقدام تاختند و وضعیت چین را با كره شمالی مقایسه كردند اما پس از این اقدام و در واكنش به این انتقادها، روزنامه های دولتی چین به منتقدان خارجی این اقدام شی جین پینگ تاختند.
روزنامه چاینا دیلی نوشت: «برخی در غرب عادت كرده اند از سیستم سیاسی چین انتقاد كنند و هر اتفاقی در چین می افتد را با عینك بدبینی می نگرند».
این روزنامه نوشت: «چنین افرادی تعصب ایدئولوژیك عمیقی علیه چین دارند و گمانه‌ زنی‌ هایشان یكی پس از دیگری درباره چین غلط از آب درمی‌ آید این بار هم خبری از مادام العمری ریاست جمهوری نیست و آنها در اشتباه هستند».
روزنامه گلوبال تایمز چین نیز در این خصوص نوشت: «ما به طور فزاینده‌ ای اطمینان داریم كه كلید پیشرفت چین، حفظ قدرت رهبری حزب و دنبال كردن رهبری كمیته مركزی حزب است كه شی جین پینگ در مركز آن قرار دارد».
نمایندگان پارلمان چین با اصلاح قانون اساسی این كشور موافقت كردند كه به موجب آن محدودیت های ریاست جمهوری در چین لغو و به شی جین پینگ رئیس جمهوری این كشور اجازه داده شود به مدت نامحدود زمام امور را در اختیار داشته باشد.
با تصویب این اصلاح قانون اساسی چین، دوران ریاست‌ جمهوری فقط به دو دوره پنج ساله محدود نخواهد ماند بنابراین با این اقدام رئیس جمهوری چین، عملا می‌ تواند پس از پایان دو دوره پنج ساله ریاست جمهوری، كماكان بر سر قدرت باقی بماند.

**اندیشه های رهبر چین
او مبدع برنامه راه ابریشم نو است بزرگترین حامی اصلاحات در دوران جدید در چین به حساب می آید موافق جهانی شدن است و با یكجانبه گرایی غرب و آمریكا مخالفت می ورزد و بر این باور است كه چین باید در زمینه های نوآوری و اصلاحی پیشرو دنیا باشد.
او همچنین پرچمدار مبارزه با فساد محسوب می شود با شعار «نابود كردن مگس ها و ببرها» یعنی مفسدان كوچك و بزرگ روی كار آمده و از سال 2013 میلادی به این طرف بیش از یك میلیون و 300 هزار نفر از مقام های كشور را در هر سطحی به دام انداخته است.
رهبر چین به هیچ وجه به دنبال آزادی های دمكراتیك غربی و لیبرالی نیست كارزار مبارزه با فساد و بكارگیری هوش مصنوعی به راه انداخته است و با سرمایه گذاری و اصلاحات اقتصادی موافق ولی با آزادی های مشاركتی سیاسی و مدنی مخالف است و پیشرفت واقعی را دنبال می كند و از سانسور و جلوگیری از گسترش و نفوذ شبكه های اجتماعی و محدود كردن اینترنت هم ابایی ندارد و اینها را نیز بخشی از رهیافت ها برای قدرتمندتر شدن كشور به شكل واحد لازم می داند.
او تعامل موثر و گفت و گو با جهان را خواستار است اما نمی خواهد كشور از آن متاثر شود به دنبال صدور نظام سیاسی چین نیست اما می گوید كه زمان مطرح شدن چین فرا رسیده است و این كشور باید در عرصه های اقتصادی، فناوری، علمی، ابداعی، نظامی و فرهنگی سرامد دنیا باشد تا «رویای چینی» محقق شود.
آساق**231**1904**