تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۷

تهران - ایرنا - «آنه گرت كرامپ كارن باوئر» سیاستمدار آلمانی كه میانه رو معرفی شده، اكنون ریاست بزرگترین حزب آلمان را برعهده دارد و این امكان را دارد كه بعد از كنار رفتن «آنگلا مركل» صدر اعظم كنونی، عهده دار این پست شود.

به گزارش ایرنا، كارن باوئر كه اغلب نزدهمكارانش«AKK» عنوان اختصاری نام و نام خانوادگی اش نامیده می شود،اززمان برگزاری انتخابات كنفرانس حزبی در سال 2018 ریاست حزب حاكم اتحادیه دموكرات مسیحی (CDU) آلمان را برعهده دارد.
مركل درماه اكتبر اعلام كرد كه تا پایان دوره اش درسال 2021 صدراعظم آلمان باقی خواهند ماند و پس از آن كناره گیری می كند.
در دور دوم انتخابات حزبی آذر 97 حزب اتحادیه دمكرات مسیحی ازمجموع 999 رای، 517 رای به كرامپ كارن باوئر رسیدورقیبش «فریدریش مرتس» 482 رای به دست آورد.

**بیوگرافی
كارن باوئر متولد 9آگوست سال 1962در«فولكلینگن» در ایالت زارلند واقع در جنوب غرب آلمان است. او در سال 1982 از دبیرستان فارغ التحصیل شد و ابتدا قصد داشت راه پدرش را رفته و معلم مدرسه شود،اما در رشته علوم سیاسی و حقوق دانشگاه دولتی «تریر» و دانشگاه «سارلند» تحصیل كرد و در سال 1990 موفق به اخذ كارشناسی ارشد شد.
او در یك خانواده كاتولیك بزرگ شده و با یك مهندس معدن ازدواج كرده و سه فرزند دارد. او به زبان فرانسه تسلط دارد.
كارن باوئر فرزند پنجم خانواده است و آنها شش برادر و خواهر هستند.

**سابقه حرفه ای
كارن باوئر پیش از عهده دار شدن سمت ریاست حزب اتحادیه دمكرات مسیحی آلمان، بین سالهای 2011 تا 2018 رئیس‌الوزرای زارلند بوده ‌است. درسال 1998به مدت 6 ماه، نماینده مجلس فدرال آلمان بود.باحمایت «پتر مولر»، نخست‌وزیر وقت ایالت زارلند، در مدت 12 سال ریاست 4 وزارتخانه این ایالت را برعهده داشت.
درسال 2011 با كناره‌گیری پتر مولر به مقام نخست‌وزیری این ایالت رسید. شهرت وی علاوه بر مقام‌های متعدد سیاسی كه داشته‌است به دلیل میانجی گری میان جناح‌های مختلف و رقبای درون حزبی است.بااین كار افراد را در داخل حزب، همسو نموده و در بیرون حزب از اهداف و برنامه‌های حزب به خوبی دفاع می كند.

**مواضع سیاسی
گفته می شودكارن باوئر 56 ساله به دلیل روابط نزدیكش با مركل تربیت شده او است اما این سیاستمدار آلمانی تلاش كرده برای دستیابی به صدر اعظمی آلمان در سه سال پیش رو نشان دهد كه زیر سایه مركل نیست. این پیامی بود كه پس از پیروزی به عنوان رئیس حزب حاكم ارسال كرد.
كارن باوئر با وجود قدردانی از حمایت سیاسی مركل هشدار داد، آن طور كه بسیاری تصور می كنند شریك راحتی برای مركل نخواهد بود.
درانتخابات سراسری گذشته كه بدترین نتایج را برای حزب اتحادیه سوسیال دموكرات در پی داشت به طوری كه چنین نتایجی از سال 1949 تاكنون بی سابقه بود، كارن باوئر تلاش كرد بیش از 40 درصد آرا را در زارلند بدست آورد و در بین بازندگان، برنده میدان شود. در این انتخابات حزب مركل فقط توانست 32.9 درصد ارا را بدست آورد.
این زن سیاستمدار آلمانی در تازه ترین مواضع خود از پیشنهاد جدید «امانوئل مكرون» رئیس جمهوری فرانسه درباره استحكام بیشتر در اتحادیه اروپا حمایت كرده است. همچنین از اتحادیه اروپا خواسته یك كرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد داشته باشد.
كارن باوئر همچنین پیشنهاد كرده توافق آب وهوایی پاریس در همه بخش های اجتماعی مورد بحث و گفت و گو قرار گیرد تا این اطمینان بدست آید كه این توافق با حمایت گسترده ای مواجه است.چنین دیدگاهی بازتاب تلاش های مكرون برای گفت وگوی ملی با رای دهندگان خشمگین از افزایش بهای سوخت است.
او همچنین با مواضع مكرون درباره نیاز به حفاظت بهتر ازمرزهای خارجی اتحادیه اروپا موافق است.
شبكه خبری بلومبرگ به تازگی با اشاره به نگرانی اروپایی ها از دمدمی مزاجی فزاینده «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در مقابل توافقات بین المللی از جمله توافق هسته ای ایران، به نقل از كارن باوئر جانشین احتمالی مركل نوشت: روشی كه دولت آمریكا در حال حاضر در تصمیمات سیاسی دنبال می كند با توجه به تعداد بیشماری ازتحریم ها واین حقیقت كه توافقات بین المللی لغو می شوند، مسیر خوبی برای همكاری نیست.
وی درمصاحبه با تلویزیون بلومبرگ درحاشیه اجلاس مجمع اقتصاد جهانی گفت از پروژه بزرگ گازی نورد استریم 2حمایت می كند اما باید منافع كشورهای شرق اروپا نیز در آن مورد توجه قرار گیرد. با این حال از انتقادهای دولت آمریكا در قبال این پروژه انتقاد كرد.
او در مجموع از سیاست های درهای باز مركل در قبال مهاجران حمایت می كند. او تصدیق كرده اشتباهات فاحشی هم رخ داده است و تلاش كرده مانع از ورود مهاجرانی به آلمان شود كه كه سابقه محكومیت جنایی دارند.
در بحث های داخلی كارن باوئر وعده داده بیشتر به دیدگاه های حزبی توجه داشته باشد. او كه یك كاتولیك پروپاقرص است، موافق جلوگیری از اقدام پزشكان برای انجام سقط جنین است وآشكارا به كمپین قانون «حق ازدواج برای همه» كه «ینس اشپان» سیاستمدار رقیبش و وزیر بهداشت ودرمان چهارمین كابینه مركل برای آن كمپین به راه انداخته است، مظنون است.
برخی منابع در توصیف خصلت‌های كارن باوئر به نرم گفتاری در عین قاطعیت و عملگرایی او اشاره كرده اند.

**دیدگاه ها درباره كارن باوئر
كارن باوئر به فردی توانمند در ایجاد یكپارچگی در حزب خودش و ائتلاف با احزاب دیگر معروف است.
تحلیلگران پیش بینی می كنند كه او در جایگاه خوبی برای اتحاد دوباره حزب حاكم آلمان وهم ائتلافی هایش برخوردار است و توانسته تهدید حزب سبزها را دفع كند.
او به عنوان فردی كه می تواند به خوبی از عهده كارهای تیمی بر آید شناخته می شود و از مذاكره و گفت وگو استقبال كرده است.
مانفرد گولنر(Manfred Güllner)، مدیر گروه تحقیقاتی فورسا پیش بینی كرده كه كارن باوئر بتواند رای دهندگان جوان را به حزب اتحادیه دمكراتیك مسیحی جذب كند.
از او به عنوان یك سیاستمدار پراگماتیك نام برده می شود. كارن باوئر وعده داده كه میراث مركل را تقویت كند و به مذاكره در داخل حزبش بر سر مسائلی همچون مهاجرت به منظور ارائه پیشنهادهای جدیدی كه ممكن است به سیاست دولت تبدیل شوند، كمك كند.
منتقدانش باتوجه به نزدیكی كارن باوئر با مركل او را«مینی مركل» توصیف می كنند اما ناظران می گویند تفاوت آشكاری بین این دو زن سیاستمدار وجود دارد.
مركل 64ساله خود در سخنرانی گفته است: اكنون زمان آن است كه فصل جدیدی باز شود.
اروپام**9158**1590