سرهنگ علی اصغر جمالی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این آبزیان، از 2 لنج ماهیگیری كشف و پرونده مربوطه همراه متخلفان به مراجع قانونی و شیلات ارجاع شده است.
این اولین بار است كه این تعداد كوسه ماهی صید شده، در آبهای كیش توقیف می شود، بر اساس قانون، صید كوسه ماهی مجاز نیست و جریمه صید هر یك از این آبزیان 300 میلیون ریال تعیین شده است.
طبق پژوهش های انجام شده تاكنون 19 گونه كوسه ماهی در خلیج فارس ودریای عمان شناسایی شده است.
متاسفانه طی سالیان اخیر با راه اندازی كارخانه های عمل آوری پیشرفته در كشورهای عربی حوزه خلیج فارس و حتی در كشورمان و به لحاظ این كه قیمت كوسه در مقابل دیگر ماهیان خلیج فارس گرانتر است ، صیادان ایرانی و در كنار آن صیادان دیگر كشورهای حوزه خلیج فارس علاقه و گرایش عجیبی به صید كوسه پیدا كرده اند.
گفته می شود با بالا رفتن و گران شدن هزینه های سوخت، هزینه تعمیر و نگهداری موتور و افت محصول در میان صیادان جنوب كشور، صید بی رویه كوسه ها مورد توجه قرار گرفته و نسل این آبزی در خلیج فارس همانند دیگر ماهیان با خطر انقراض روبه رو است.
به گفته حمید عالی حسینی كارشناس شیلات، برخی محققان بر این باورند كه دخایر گونه های مختلف كوسه ماهی نه تنها در خلیج فارس بلكه در تمامی دریاهای جهان مورد تهدید واقع شده است.
وی می گوید: كوسه ها یكی از ذخایر پر ارزش آبزیان است كه از گذشته نه چندان دور به علت سودجویی استفاده از گوشت، روغن سرشار از ویتامین، باله ها، پوست، دندانها و به دلیل ذهنیت، شناخت نادرست و وحشت بی موردی كه از این حیوان وجود دارد، مورد هجوم بیرحمانه بشر قرار گرفته اند.
عالی حسینی گفت: اكثر مردم تصور می كنند كه همه كوسه ها مانند كوسه های سفید خطرناكند و همواره به دبنال شكار انسانها هستند این در حالی است كه این تفكر و القائات غلط یكی دیگر از دلایل هجوم انسان ها به سوی ذخائر كوسه بوده است.
وی می گوید: افزایش سریع صید اینگونه آبزی، در ابتدا به خاطر تقاضای زیاد باله های آن بوده ولی بعداً به خاطر گوشت و غضروفشان بشدت مورد بهره برداری قرار گرفته اند.
همچنین از پوست كوسه ماهی ماهی در تهیه چرم و وسایل لوكس مانند كیف دستی، كفش، چكمه، كیف زنانه ومردانه، بندساعت، كمربند، جاكلیدی، جلدهفت تیر و دسته چاقو استفاده می شود، همچنین از كبد این آبزی علاوه بر استخراج ویتامین A برای تهیه روغن استفاده می شود، تعدادی ازكوسه ها نیز پوست باارزشی دارند، درحالیكه گوشت آنها بی ارزش است.
در استانهای ساحلی از قدیم الایام جگر كوسه برای روغن كاری بدنه لنج ها كاربرد داشته و علاوه بر آن به عنوان یك داروی محلی، سنتی برای درمان انواع دردهای مفصلی، استخوانی و عضلانی و همچنین برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می شده است.
طبق برخی گزارشها، بیشرین صید كوسه های در خلیج فارس و دریای عمان از سه گونه دوسه مری، چانه سفید و لیمباتوس است.
1339
تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۸
كیش - ایرنا- فرمانده انتظامی و دریابانی كیش از كشف 85 قطعه كوسه ماهی صید شده به عنوان گونه ای از آبزیان كمیاب و در حال انقراض آبهای خلیج فارس خبر داد.