قم- ايرنا- رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، رونق توليد را عامل مهم در بي اثر كردن تحريم ها دانست و گفت: ايجاد 5 هزار شغل در سال 98 در حوزه صنعت و معدن در اين استان برنامه ريزي شده است

محمود سيجاني روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به تحقق حدود 105 درصدي چشم انداز سند اشغال سال 1397 استان در حوزه صنعت و معدن افزود: در سند اشتعال سال گذشته ايجاد 4 هزار و 500 شغل در حوزه صنايع و معادن استان توسط اين سازمان متعهد شده بود كه تا پايان اين سال 4 هزار و 700 شغل ايجاد شد.
وي با اشاره به نام گذاري امسال به نام «رونق توليد» توسط رهبر معظم انقلاب ادامه داد: اين نام گذاري نشان از درايت عميق رهبر فرزانه انقلاب دارد چرا كه بي اثر كردن تحريم ها، ايجاد اشتغال، بهبود ارزش پول ملي، تامين كالاهاي اساسي و مقابله واقعي با جنگ اقتصادي دشمن در گرو حفظ و رونق توليد در كشور است.
وي با تاكيد بر اينكه رونق توليد در بخش هاي مختلف صنعت، توليد و كشاورزي از سال گذشته در استان قم در دستور كار قرار گرفته و در سال 98 نيز با قدرت بيشتري ادامه خواهد داشت،گفت: حفظ اشتغال موجود، پيشگيري از تعطيلي واحدهاي فعلي، احياي واحدهايي كه امكان راه اندازي مجدد دارند و همچنين توسعه و تكميل طرح هاي نيمه تمام صنعتي از جمله اولويت هاي سال 98 استان است.
سيجاني افزود: ستاد رونق توليد كه از سال گذشته به رياست استاندار قم تشكيل شده است و به صورت مستمر نسبت به وضعيت واحدهاي توليدي در استان نظارت دارد تا در صورت ضرورت تصميم لازم براي رفع موانع توليد در آن واحدهاي صنعتي گرفته شود.
وي با اشاره به ايجاد كميته پيشگيري از تعطيلي واحدهاي صنعتي ذيل ستاد رونق توليد در قم گفت: اين كميته وظيفه نظارت مستمر بر واحدهاي توليدي، دادن مشاوره و پيگيري براي رفع موانع توليد واحدهاي صنعتي استان به منظور جلوگيري از تعطيلي واحدهاي صنعتي است.
سيجاني با بيان اينكه حدود 280 واحد صنعتي غيرفعال در استان وجود دارد اظهار داشت: تحريم ها و ممنوعيت ورود برخي از كالاها، بعضي كالاها كه تا پيش از اين توليد آنها در كشور صرفه اقتصادي نداشت، توجيه پيدا كرده است كه اين موضوع زمينه احياي واحدهاي تعطيل را در كشور و استان ايجاد كرده است و در اين زمينه بسياري از واحدهاي تعطيل قم در سال هاي اخير راه اندازي مجدد شده اند.
سيجاني ادامه داد: علاوه بر حفظ اشتغال و جلوگيري از تعطيلي واحدهاي صنعتي موجود، توسعه و ايجاد واحدهاي صنعتي جديد نيز در دستور كار قرار دارد كه در اين راستا تكميل طرح هاي صنعتي نيمه تمام از جمله اولويت هاي سال 98 است.
وي با اشاره به وجود 150 طرح نيمه صنعتي با پيشرفت بالاي 60 درصد در استان گفت: تكميل اين طرح ها به عنوان يك اولويت در دستور كار است كه با فعال سازي اين طرح ها، شاهد رونق توليد و افزايش اشتغال استان در حوزه صنعت خواهيم بود.
قم داراي هفت شهرك صنعتي شكوهيه، الغدير، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است.
2 هزار و 300 واحد صنعتي كوچك، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد كه بيش از 90 درصد آن مربوط به صنايع كوچك و متوسط است؛ همچنين بيش از 53 هزار تن در واحدهاي صنعتي استان فعاليت مي كنند.
7404/ 6133/