اسلام آباد - ايرنا - سخنرانان يك همايش بين المللي در پايتخت پاكستان تاكيد كردند: صلح و ثبات در منطقه نيازمند همكاري هاي قوي و مشترك ميان جمهوري اسلامي ايران، پاكستان و روسيه است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كنفرانس يك روزه اي با عنوان «روابط راهبردي پاكستان و روسيه» امروز (چهارشنبه) با حضور 'خانم تهمينه جنجوعا» قائم مقام وزارت امور خارجه پاكستان ، سفير روسيه در پاكستان، ديپلمات هاي مقيم اسلام آباد، كارشناسان پاكستاني و روسي و همچنين اساتيد دانشگاهي در هتل ماريوت اسلام آباد برگزار شد.
«ظفر اقبال چيمه» رئيس انديكشده چشم انداز راهبردي اسلام آباد و برگزار كننده اين كنفرانس، در سخناني گفت: اسلام آباد و مسكو تلاش مي كنند تا از طريق امضاي قراردادها و تفاهم هاي مهم فصل جديدي را در روابط ميان دو كشور آغاز كنند با اين حال حجم تجارت ميان دو كشور در سطح پاييني قرار دارد.
وي افزود: پاكستان با كمك جمهوري اسلامي ايران، روسيه و چين تلاش مي كند تا نقش خود را براي ارتقاي صلح و ثبات در افغانستان ايفا كند.
جنجوعا قائم مقام وزارت امورخارجه پاكستان نيز در اين كنفرانس بين المللي گفت: روسيه شريك مهم منطقه اي و راهبردي پاكستان محسوب مي شود. دو كشور داراي منافع مشتركي در افغانستان هستند و برقراري صلح و ثبات در افغانستان به نفع مسكو و اسلام آباد است.
وي همچنين از همكاري هاي گسترده اسلام آباد و مسكو در راستاي تقويت تعاملات نظامي و دفاعي خبر داد و اظهار كرد: پاكستان بخشي از فرآيند مسكو است و از نقش روسيه در قبال فرآيند صلح افغانستان نيز استقبال مي كند.
'الكسي ديدوف' سفير روسيه در پاكستان گفت: اسلام آباد شريك مهم مسكو است و دو كشور همكاري نزديكي براي كمك به برقراري صلح در افغانستان انجام مي دهند.
وي از تلاش هاي پاكستان و روسيه براي ايجاد كانال مستقيم بانكي جهت تقويت روابط مشترك تجاري و همكاري ها در بخش انرژي خبر داد.
'اِرينا نيكولاونا' پژوهشگر ارشد آكادمي علوم و مطالعات روسيه در مسكو نيز اظهار كرد: تهران، اسلام آباد و مسكو از همكاري هاي متقابل و نزديكي در سطح بين المللي برخوردار هستند.
وي افزود: ايران، پاكستان و روسيه همچنين داراي نقطه نظرات مشتركي درباره مسائل مختلف جهاني از جمله مواضع مشترك در سازمان ملل و سازمان همكاري شانگهاي هستند.
اين پژوهشگر روسي گفت: سياست دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا باعث تقويت مشاركت ميان كشورهاي اوراسيا شده است.
وي تاكيد كرد: همكاري مسكو با تهران، اسلام آباد، كابل و پكن عامل مهمي براي ثبات در جنوب و آسياي مركزي است.
وي با اشاره به حمايت روسيه از طرح راهروي مشترك اقتصادي پاكستان و چين، گفت: حضور روسيه در بخش انرژي پاكستان به سود اين كشور است.
«عارف كمال» سفير پيشين پاكستان در قطر و اردن نيز در اين كنفرانس گفت: روسيه امروز قدرت اصلي جهان محسوب مي شود در حاليكه قدرت آمريكا در سطح بين الملل رو به افول است به همين دليل واشنگتن براي قدرت طلبي دست به جنگ هاي نيابتي در مناطق مختلف جهان زده است.
وي اظهار كرد: روسيه برعكس آمريكا، هرگز به دنبال تغيير نظام در ديگر كشورها به ويژه ايران و روسيه نيست. مسكو بر خلاف واشنگتن با هدف ارتقاي صلح و ثبات در منطقه خواهان ايجاد پل ارتباطي ميان ايران و اعراب است.
اين كارشناس پاكستاني گفت: روسيه علاوه بر كمك به ارتقاي صلح در منطقه مي خواهد فضاي بيشتري در اختيار ايران براي ايفاي نقش اين كشور در منطقه، قرار بگيرد.
«يوليا سوشنيكوا» مشاور مركز مطالعات سياسي روسيه گفت: مسكو به رغم خروج يكجانبه يكي از اعضاي توافق هسته اي ايران، به اين توافق پايبند مي ماند.
وي ابراز اميدواري كرد كه روابط فعلي ميان جمهوري اسلامي ايران و روسيه در آينده بيشتر خواهد شد.
'فياض امير' جانشين پيشين فرمانده نيروي هوايي پاكستان و رئيس فعلي دانشگاه نيروي هوايي اين كشور نيز در اين كنفرانس گفت: همكاري قوي ميان تهران، اسلام آباد و مسكو براي برقراري صلح و ثبات در منطقه اجتناب ناپذير است.
وي با اشاره روابط عالي ميان ايران و روسيه، اظهار كرد: روسيه در حال همكار با كشورهاي مختلف براي دستيابي به صلح و ثبات است.
آساق*274**شبس**1613