تهران- ایرنا- معاون دادستان كل كشور در امور فضای مجازی معتقد است كسانی كه شایعات و اخبار دروغ را در فضای مجازی منتشر می كنند، شریك جرم محسوب شده و با آنان برخورد خواهد شد.

«جواد جاویدنیا» روز پنج شنبه با اشاره به برخی شایعات منتشرشده در فضای مجازی پس از وقوع سیل اخیر به خبرنگار قضایی ایرنا گفت: معاونت فضای مجازی دادستانی كل كشور از پلیس فتا خواسته تا ضمن رصد كردن شایعات منتشرشده، با تولیدكنندگان و منتشركنندگان اخبار دروغ برخورد كند.
وی افزود: بر همین اساس با كلیه مواردی كه نشر اكاذیب، تشویش اذهان عمومی و شایعه پراكنی در شرایط كنونی باشد، برخورد می شود و نسبت به تولید كنندگان این شایعات و كسانی كه بدون توجه به صحت و سقم اخبار نسبت به انتشار آن اقدام می كنند، نیز برخورد خواهد شد. چون منتشركنندگان شایعات نیز شریك در جرم محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر كشور شامگاه دوشنبه در جلسه با علما و معتمدین اهل سنت و شیعه گلستان از برخی بدرفتاری ها در فضای مجازی نسبت به عملكرد دولت در سیل گلستان گلایه كرد و گفت: برخی افراد در شبكه های اجتماعی و فضای مجازی به دنبال عقده‌گشایی سیاسی هستند و از هر فرصتی حتی نمایش رنج مردم برای جذب آرای بیشتر در صندوق های انتخابات دریغ نمی كنند.
وی افزود: به مراجع قضایی و دادستان گفته‌ام با عواملی كه با نشر خبر دروغ و كذب به دنبال بزرگنمایی مشكلات مناطق سیل‌زده هستند، برخورد قانونی شود تا آرامش عمومی و روانی خسارت دیدگان تامین شود.
حجت الاسلام محمدجعفر منتظری هم انتشار شایعات در فضای مجازی را اخلال در امنیت كشور دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: با شناسایی منابع انتشار دهنده اخبار دروغ، برخورد لازم با آنها صورت خواهد گرفت و هماهنگی هایی میان دادستانی كل كشور با وزارت كشور و نیروی انتظامی صورت گرفته است.
در همین زمینه دیروز(چهارشنبه) معاون اجتماعی پلیس فتا گفت: پلیس با افرادی كه بخواهند با انتشار شایعه در خصوص حوادث سیل اخیر در فضای مجازی باعث تشویش اذهان عمومی و برهم زدن آرامش جامعه شوند، برخورد قانونی می كند.
سرهنگ رامین پاشایی افزود: از چند روز گذشته تصاویری در خصوص سیل و حوادث جانبی آن در فضای مجازی دست به دست در حال انتشار است و در آنها از خسارات مالی و جانی گفته می شود كه با كمی تعمق و دقت می‌توان پی برد این تصاویر متعلق به خسارات سیلاب در خارج از كشور یا مربوط به حوادث گذشته است.
وی تصریح كرد: كاربران فضای مجازی به شایعات و دروغ‌ پردازی‌های برخی شبكه‌های مجازی درخصوص بارندگی و سیل توجه نكرده و به آن دامن نزنند و اخبار بارندگی و سیل را تنها از طریق ستاد بحران استان، رسانه ملی و خبرگزاری های معتبر دنبال كنند.
پاشایی افزود: از شهروندان می خواهیم به خبرهایی كه از قول منابع ناشناس در فضای مجازی منتشر می‌شود، توجه نكنند؛ چراكه بسیاری از این افراد سودجویانی هستند كه می‌خواهند با سوءاستفاده از سیل اخیر، مخاطبان و دنبال‌كننده‌های صفحات و كانال‌های خود را افزایش دهند.
وی اضافه كرد: به همه رده های استانی اعلام شده با رصد فضای مجازی در صورت مشاهده هرگونه شایعه یا محتوایی كه باعث تشویش اذهان عمومی و برهم زدن آرامش جامعه شود، سریعا اقدام لازم صورت گرفته و با شناسایی منتشركنندگان این تصاویر و محتویات برخورد لازم با آنان صورت ‌گیرد.
اجتمام*1003*1193**2021**