به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در نشست فوری چهارشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جولان كه به درخواست فرانسه برگزار شد، همه اعضای این شورا از تصمیم آمریكا برای به رسمیت شناختن حاكمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان ابراز تاسف كردند.
14 كشور از 15 عضو این شورا تاكید كردند كه همچنان بر موضع خود مبنی بر اینكه بلندی های جولان بخشی جدایی ناپذیر از سوریه و تحت اشغال رژیم صهیونیستی است، باقی می مانند.
روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، تصمیم ترامپ در شناسایی حاكمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های اشغالی جولان را نقض قطعنامه این شورا دانستند و بر حاكمیت سوریه بر این مناطق تاكید كردند.
ولادیمیر سافرنكوف سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست گفت: اعلام حاكمیت اسرائیل بر جولان نقض قطعنامه های بین المللی است. تغییر وضعیت جولان ناممكن است، چون كه وضعیت آن با قطعنامه ها و تصمیمات شورای امنیت تعیین شده است.
سافرنكوف با بیان اینكه با كمال تاسف تصمیم آمریكا درباره بلندی های جولان، بار دیگر بر مجموعه گام های یكجانبه آمریكا كه اخیرا برداشته است، تاكید دارد، افزود: نمونه دیگر آن، بیرون رفتن از برنامه جامع اقدام مشترك با ایران كه نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت می باشد و امور كشورهای جهان را نیز پیچیده كرده است.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل متحد هم تصریح كرد: قطعنامه های سازمان ملل متحد تاكید دارد كه جولان یك سرزمین اشغال شده سوری است و چین تغییر این وضعیت را رد می كند.
منصور العتیبی نماینده دائم كویت در سازمان ملل متحد خواستار تخلیه نیروهای صهیونیستی از بلندی های اشغالی جولان شد و گفت: ثبات منطقه با ادامه اشغالگری و تحمیل آن بر دیگران به دست نمی آید.
العتیبی با ابراز تاسف از تصمیم آمریكا در به رسمیت شناختن حاكمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان تاكید كرد: حمایت كامل خود را از درخواست درست و به حق سوریه در بازگرداندن تمام جولان اشغالی اعلام می كنیم و یادآور می شویم كه در تمام قطعنامه های شورای امنیت درباره سوریه بر حاكمیت، استقلال، یكپارچگی و تمامیت ارضی این كشور تاكید شده است.
نماینده فرانسه نیز با تاكید براینكه هرگونه انحراف از قوانین بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت محكوم به شكست است، ابراز تاسف كرد كه آمریكا با تصمیم های یكجانبه اقدامات جمعی شورا را تضعیف می كند.
همچنین، نماینده انگلیس در سازمان ملل با تاكید بر اعتقاد كشورش به نظام بین المللی قاعده محور، گفت كه موضع لندن همچنان اشغالی بودن بلندی های جولان است.
در نشست شب گذشته شورای امنیت، نماینده لهستان نیز به عنوان یكی از اعضای غیردائم این شورای تاكید كرد كه نظر قاطع اتحادیه اروپا درباره جولان این است كه الحاق این منطقه توسط رژیم صهیونیستی غیرقانونی است.
اتحادیه اروپا روز گذشته در بیانیه ای اعلام كرد كه تمامی 28 كشور عضو این ضمن مخالفت یكپارچه با شناسایی حاكمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان اشغالی، از تغییر سیاست آمریكا در باره این بخش از خاك سوریه پیروی نخواهند كرد.
دفتر فدریكا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این بیانیه اعلام كرد كه موضع این نهاد در باره وضعیت بلندی های جولان تغییری نكرده است و این سازمان به رغم تصمیم ایالات متحده برای تغییر موضع خود در باره این ارتفاعات راهبردی، حاكمیت اسرائیل را بر این بخش به رسمیت نخواهد شناخت.
در نشست چهارشنبه شب شورای امنیت درباره جولان، رزماری دی كارلو معاون سیاسی دبیركل سازمان ملل متحد قطعنامه شورای امنیت و مجمع عمومی این سازمان را مبنای قانونی حاكمیت بر منطقه جولان دانست.
دی كارلو همچنین تاكید كرد كه موضع سازمان ملل درباره وضعیت جولان در قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی به ویژه قطعنامه های 242 (1967) و 497 (1981) شورای امنیت، منعكس شده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا روز دوشنبه در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، حكمی را امضا كرد كه به موجب آن، دولت آمریكا حاكمیت این رژیم بر جولان را به رسمیت میشناسد.
اما این اولین انزوای آمریكا در شورای امنیت سازمان ملل نیست. واشنگتن پیشتر نیز در نشست هایی با موضوع ایران و وضعیت قدس منزوی و مورد هجمه دوستان و دشمنان خود در این نشست شده بود.
در نشستی كه در مهرماه سال گذشته در شورای امنیت و اتفاقا با ابتكار آمریكا تشكیل شده بود، سران كاخ سفید تلاش داشتند تا با حاضر كردن ترامپ در این نشست، اجماعی علیه ایران تشكیل دهند اما روند نشست برخلاف انتظارشان پیش رفت.
نیكی هیلی سفیر وقت آمریكا در سازمان ملل با سوء استفاده از ریاست دوره ای كشورش بر شورای امنیت ابتدا عنوان این نشست را ایران انتخاب و اعلام كرده بود كه ترامپ شخصا ریاست آن را برعهده خواهد گرفت.
اما وقتی مشخص شد كه این نشست به محفلی برای حمله به تصمیم های یكجانبه آمریكا بدل خواهد شد، كاخ سفید تلاش كرد با تغییر دستور كار جلسه از شدت این موقعیت فاجعه بار برای ترامپ بكاهد.
نشست شورای امنیت اگرچه با موضوع «منع گسترش سلاح های كشتار جمعی» و ریاست ترامپ در مهرماه سال گذشته برگزار شد، اما با آغاز حملات نمایندگی های كشورهای عضو این شورا علیه ترامپ، او مجبور به ترك پیش از موعد جلسه شد.
آمریكا یك بار دیگر در آذرماه سال 1396 در شورای امنیت در انزوا قرار گرفت و تصمیم های یكجانبه ترامپ موجبات شرمساری او را فراهم كرد.
ترامپ پیش از آن در تصمیم دیگری در راستای حمایت از اشغالگری و تجاوزگری های رژیم صهیونیستی، قدس را به عنوان پایتخت این رژیم به رسمیت شناخته بود.
شورای امنیت به درخواست بیش از نیمی از اعضای این شورا نشستی تشكیل داد كه نمایندگان رژیم صهیونیستی و اردن هم به دلیل مرتبط بودن با موضوع جلسه، در آن حضور داشتند.
در این نشست همه اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت به انتقاد از تصمیم های یكجانبه ترامپ و بی احترامی به قوانین بین الملل و قطعنامه های این شورا پرداختند.
این نشست نیز به عاملی برای انزوای آمریكا تبدیل شد و در نهایت واشنگتن با توسل به وتو توانست از قطعنامه علیه خود فرار كند. اما جامعه بین المللی موضوع را به مجمع عمومی سازمان ملل برد و قاطعانه تصمیم ترامپ را محكوم كرد.
مجمع عمومی سازمان ملل در اول دی ماه سال 1396 با 128 رای موافق قطعنامه ای تصویب كرد كه تصمیم ترامپ برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را محكوم كرده و خواستار لغو آن شد.
شبد**9416**9122
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸
تهران- ایرنا- ابراز تاسف 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن اشغال جولان توسط رژیم صهیونیستی و تاكید آن ها بر سوری بودن این منطقه، بار دیگر آمریكا را در این شورا منزوی كرد.