به گزارش ایرنا، نام 'گاوبندی' كه در سال 86 به پارسیان تغییر یافت، نشان از سابقه تاریخی واصالت فرهنگی و هویت منطقه دارد و از گذشته های دور گاوبندی از منطقه های كشاورزی بوده و برخی در مورد وجه تسمیه آن می گویند كه به دلیل وجود گاوچاه های متعدد در منطقه به این نام معروف شده است.
شهرستان پارسیان به عنوان دروازه ورودی و خروجی غرب هرمزگان محسوب میشود كه در جنوب ایران قرار دارد كه از سمت شمال به شهرستان های مُهر و لامرد (استان فارس)، از سمت جنوب به خلیج فارس، از مغرب به شهرستان عسلویه (استان بوشهر) و از سمت مشرق به بخش شیبكوه از توابع شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان محدود می شود.
شهرستان پارسیان دارای 2 بخش (بخش مركزی و بخش كوشكنار) ، 3 شهر (پارسیان- كوشكنار- دشتی) و 4 دهستان (بوچیر- بهدشت- كوشكنار- مهرگان) است.
آب و هوای آن گرم و خشك با زمستان های معتدل و تابستان های گرم و مرطوب است و وجود 800 حلقه چاه كشاورزی و زمین های مساعد این شهرستان را به یكی از قطب های كشارزی استان تبدیل كرده است.
طبیعت زیبای شهرستان پارسیان دركنار چشمه ها وباغ های كشاورزی جلوه ای زیبا به جاذبه های گردشگری پارسیان بخشیده است.
مردم این شهرستان به زبان فارسی با لهجه محلی سخن می گویند و مردم روستاهای عرب نشین مانند حمیران، عمانی، بركه دوكا، چاه شنبه، چاه مه، زیارت، شیو، مغدان، غورزه، سروباشف فارسی، اكبری، تمبو جنوبی و شمالی به زبان عربی حرف می زنند.
سفال ها و كوزه های كشف شده در این منطقه بیانگر آن است كه تاریخچه سكونت در آن به بیش از 1400 سال می رسد.
در گذشته گاوبندی دارای نخلستان های در فولاد، جنگل غربی، خلفانی، ملاخنجی ها، درواه، خاجه، علی قاسم، ملا اسحاق، باقر حافظی، زریبه میر، زریبه ملا احمد بوده كه محصول آن به هند و آفریقا صادر می شد اما اكنون بواسطه كمبود آب از بین رفته است.
بسیاری از مسافرانی كه از منطقه عسلویه و استان بوشهر وارد هرمزگان می شوند و قصد دارند به بندر چارك و جزیره كیش بروند بایستی از مسیر پارسیان عبور كنند و این فرصت مناسبی برای آنان ایجاد می كند تا از مكان های گردشگری این شهرستان دیدن كنند.
طبیعت باشكوه و زیبای مناطق مختلف پارسیان در كنار چشمه ها و باغات، مزارع كشاورزی و دشت های سرسبز جلوه ای ویژه به جاذبه های گردشگری این منطقه بخشیده است.
**'تنگ' و آبشار 'بوچیر'
تنگ بوچیر منطقه ای بكر و دیدنی است كه در هرمزگان و شرق شهرستان پارسیان در نزدیكی روستای بوچیر واقع شده است.
بوچیر در هفت كیلومتری غربی روستای حمیران، و در 6 كیلومتری شرقی روستای هشنیز واقع شده و در پشت كوه سنجول قرار دارد.
این دره به چشمه چله بوچیر نیز معروف است، این تنگ بصورت شكافی در دل كوه است كه برای ورود به آن باید وارد آب شویم.
وجود دره های باریك و پرآب كه حدودا 50 متر می شود، وجود قندیل های زیبا، آب سرد و چشم انداز های طبیعی، بكر بودن زیبایی این چشمه را دوچندان كرده است.
آب این دره از چشمه ای كه در انتهای تنگ قرار دارد، تامین می شود و دمای آب بین 10 تا 20درجه سانتیگراد و در فصول مختلف سال ثابت است.
عمق آب در بعضی قسمت ها به قدری زیاد است كه برای عبور باید با مهارت های شنا كردن آشنا باشیم، همچنین در قسمتی از تنگ برای صعود و فرود نیازمند طناب خواهیم بود.
آبشار بسیار زیبا و بیاد ماندنی هم در این روستا قراردارد كه همه ساله و بیشتر اوقات در فصل گرم تابستان از استان هرمزگان و دیگر استانهای كشور گردشگران را به سوی خود جذی می كند زیرا زیبایی، جذابیت و طبیعت بكر آن خیره كننده است.
دسترسی به این تنگ از طریق شهرستان پارسیان (گاوبندی)، روستای بوچیر و سپس جاده خاكی به طول 5 كیلومتر تا ورودی تنگه امكانپذیر است.
فاصله تنگ تا روستای بوچیر حدود 5 كیلومتراست كه مسیری خاكی است و بعد به دهانه تنگ میرسید كه حدود 800 متر ابتدایی آب نسبتا عمیق است و برای عبور از آن باید شنا كرد، در ادامه به دهانه تنگ میرسید كه تا انتهایش حدود هزارمتر راه دارید.
برای دسترسی به این تنگ می بایست از عسلویه به طرف بندرعباس حركت كرد، از روستای بوچیر تا تنگه نیز 20 دقیقه جاده خاكی را باید طی كرد تا به ابتدای دره رسید.
**'كوشكنار' و جاذبه های گردشگری آن
شهر و بخش كوشكنار شهرستان پارسیان درغربی ترین نقطه هرمزگان قرار دارد و در همسایگی پارس جنوبی و هم مرز استان بوشهر است.
كوشكنار كه در زبان پیران و قدیمی های منطقه قصركنار نیز خوانده شده از منطقه های كهن به شمار می رود.
عقیدة رایج بر این است كه نام كوشكنار از درخت 'كُنار' كه در منطقه به وفور یافت می شود، گرفته شده و این نام به همراه قصر كنار یاد آور خاطره ای ازلی از مردم منطقه است كه كُنار نزدشان حالت تقدس یا نیمه مقدس داشته است.
نام كوشك نیز در چند جای دیگر استان هرمزگان به معنی قصر به كار رفته است، منطقة كوشكنار یكی از حوزه های كهن شكل گیری كانون های یكجانشینی در شهرستان پارسیان(گاوبندی) به شمار می آید.
این بخش از شهرستان پارسیان داری مناطق تفریحی و گردشگری طبیعی فراوانی است و مناطق تفریحی و گردشگری این بخش دارای سه بخش دریایی، دشت و كوه به صورت یك جا را در خود دارد.
نقاط تفریحی این منطقه شامل مجموعه دیدنی تفریحی، گردشگری تبن و پارك شهروند در شهر كوشكنار، مجموعه تفریحی سرسبز و دیدنی ساحلی روستاهای سروباش، فارسی، اكبری بوده كه طراوت ویژه ای در ایام پایانی سال و به خصوص در زمان نوروز به این بخش و شهر جلوه خاصی بخشیده است.
از دیگر بخش های تفریحی و گردشگری كوشكنار می توان به تمبوجنوبی و تمبو شمالی، منطقه تفریحی سرسبز و وسیع و علفزار كورو واقع در شهر كوشكنار، منطقه زیبا و دیدنی تشتك تاسو و لاور واقع در كوههای سمت جنوبی شهر كوشكنار و سد سرتنگ و اسكله تبن اشاره كرد كه مهمانان نوروزی می توانند ساعاتی از روز را در این منطقه در كنار خانواده سپری كنند.
**'كلات سرخ' و 'تبن'
از جاهای دیدنی پارسیان كه در كوه های دشتی از بخش كوشكنار، مخروبه ای به نام كلات سرخ وجود دارد كه گفته می شود از قلعه های جنگی پیش از ظهور اسلام است.
مجموعه تفریحی گردشگری 'تبن' كوشكنار شامل كوه، خشكی و ساحل دریا است كه در همه فصول سال پذیرای مهمانان و گردشگران است.
این مجموعه دارای دو بخش كه فاز اول در بخش فوقانی بالای كوه و مشرف به دریا قرار دارد و فاز ساحلی بین كوهستان و دریا قرار دارد.
ساحل زیبای بندر بوستانو، ساحل نیرم، بندرطِبِن، چشمه تنگه بردول، چشمه تنگه سریدون (سی رودان)، چشمه شمس، چشمه تنگ آب دبه، چشمه فاریاب، چشمه بنوسركوه، گاله مزرو و زاخر در بركه دوكاء آبدان و آبشارچله، طبیعت سركوه شنبه در ارتفاعات روستای فومستان، طبیعت تمبو، آسیابهای آبی فاریاب و آسیاب فومستان از دیگر زیبایی های چشم نواز و دیدنی شهرستان پارسیان(گاوبندی) است كه مهمانان نوروزی می توانند روزهای لذت بخشی را در این روزهای تعطیلات در كنار خانواده برای خود رقم بزنند.
**اقامت مهمانان نوروزی در 26 مدرسه در پارسیان
فرماندار شهرستان پارسیان گفت: پارسیان با قرار گرفتن در محل تلاقی سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان دروازه ورودی غرب استان است و هر ساله در ایام نوروز پذیرای مهمانان زیادی از شهرهای مختلف كشور است.
عباس میرزاد افزود: برای نوروز 98 نیز 26 مدرسه با تجهیزات كامل، هفت پارك با فضای مناسب و 6 سالن سرپوشیده برای اسكان اضطراری مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است.
وی بیان داشت: همچنین به منظور اسكان مهمانان نوروزی در زمان بارندگی 2 سالن سرپوشیده در نظر گرفته شده است.
میرزاد همچنین عید نوروز را فرصتی برای معرفی ظرفیت های گردشگری پارسیان، عرضه و فروش محصولات صنایع دستی و غذاهای محلی به گردشگران نوروزی دانست.
به گفته فرماندار پارسیان، شهرهای ساحلی هرمزگان از جمله پارسیان ظرفیت تفریح دریایی و ساحلی سهم مهمی در پذیرایی از گردشگران در این فصل دارند.
**'بوم گردی گود كناردان' پارسیان آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان نیز گفت: میراث فرهنگی یكی از حوزه های پرتلاش و پرجاذبه است كه گردشگران زیادی را به خصوص در ایام نوروز به استان هرمزگان از جمله شهرستان پارسیان را سوق می دهد.
رضا برومند در خصوص با اشاره به جذب 3 میلیون نفر گردشگر داخلی در نوروز97، بیان داشت: این تعداد گردشگر از بازه زمانی 25 اسفند تا 15 فروردین وارد استان هرمزگان شدند كه برخی از آنها از طریق پارسیان وارد استان شدند و از مناطق گردشگری بازدید كردند.
وی در خصوص اهمیت گردشگری شهرستان پارسیان نیز گفت: این شهرستان با قرار گرفتن در محل تلاقی سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان دروازه ورودی غربی گردشگران و مهمانان نوروزی محسوب می شود كه همچنان دارای جاذبه های گردشگری بكری است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان یاد آور شد: مهمانان نوروزی و گردشگران استان های همجوار به خصوص، شهرستان پارسیان را با آثار باستانی و چشمه های پرآب آن می شناسند و به عنوان مثال 'تل پرگو' در پارسیان با قدمتی بیش از 5 هزار ساله گویای قدمت این شهر است.
برومند افزود: طبیعت بكر، بیش از 90 كیلومتر ساحل ماسه ای و صخره ای زیبا، آبشار چله، چشمه های بنو، و طبیعت سرسبز و چشم نواز تنبو و سركوه شنبه از جمله جاذبه های پارسیان بوده كه همه ساله گردشگران زیادی از آن ها دیدن می كنند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در خصوص اقامتگاه 'بومگردی گودكناردان' نیز گفت: این اقامتگاه بیش از 50 سال قدمت دارد و در مكانی خوش آب و هوا در روستای گودكناردان در حدود 30 كیلومتری پارسیان واقع شده است و علاقه مندانی زیادی دارد.
برومند وجود بندرها و سواحل زیبا و چشمه های متعدد در پارسیان از جمله ساحل زیبای بندر بوستانو، بندرطِبِن، چشمه تنگ آب دبه و تنگ' و آبشار 'بوچیر' از جاذبه های دیدنی است كه گردشگران زیادی را به این منطقه از استان هرمزگان می كشاند.
وی همچنین در خصوص تردد مسافران تا هشتم فرودین ماه جاری بیان داشت: مجموع تردد مسافر و گردشگر به جزیره های این استان 2 میلیون و 557 هزار نفر بوده و تعداد اقامت شبانه در مركزهای اقامتی، كمپ ها، مدارس و مهمانسراهای این استان نیز 2 میلیون و 928 هزار نفر ثبت شد.
شهرستان پارسیان با جمعیتی افزون بر 50 هزار نفر با قرار گرفتن در فاصله 450 كیلومتری از مركز استان در غربی ترین نقطه هرمزگان واقع است.
9887 /6048
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۴
بندرعباس- ایرنا- شهرستان پارسیان(گاوبندی) با دارا بودن چشمه ها و چاه های زیاد آب یكی از منطقه های زیبای استان هرمزگان در ایام نوروزی پذیرای مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی است.