به گزارش روز جمعه ایرنا، در جریان سفر 'سرگئی ریابكوف' معاون وزیر امور خارجه روسیه به اسلام آباد وی با 'تھمینه جنجوعا' ھمتای پاكستانی خود دیدار و گفت و گو كرد.
ھمچنین سیزدھمین نشست گروه مشورتی پاكستان و روسیه با موضوع ثبات راھبردی با حضور معاونان وزیران امور خارجه دو كشور برگزار شد.
طرفین درخصوص تحولات منطقه ای، مسائل امنیت جھانی و تاثیر آن بر قوانین بین المللی كنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه ھسته ای بحث و تبادل نظر كردند.
آنان حفظ رویكرد چند جانبه گرایی را در زمینه امنیت بین المللی و خلع سلاح مھم برشمردند و ھمچنین نگرانی مشترك خود را نسبت به برخی از اقدامات فرسایشی كه توافق ھای بین المللی حاصل از تلاش ھای سخت گذشته را با خطر لغو روبرو كرده است، ابراز داشتند.
معاونان وزیران امور خارجه پاكستان و روسیه با حمایت از توافق ھای دو جانبه و چند جانبه، در خصوص امنیت بین المللی، آژانس بین المللی انرژی اتمی، سازمان اوپك و كنفرانس خلع سلاح در ژنو رایزنی كردند.
پاكستان كه زمانی از متحدان نزدیك آمریكا محسوب می شد، تنها پس از گذشت چند سال از تحقق خواسته آمریكا در حمله به افغانستان و اشغال نظامی این كشور، دیگر روی خوشی در روابطش با واشنگتن ندید به ھمین دلیل اسلام آباد گزینه هایی برای پر كردن جای خالی احتمالی آمریكا، را زیر سر گذاشته كه توسعه روابط با مسكو از اھداف اولویت دار پاكستان در عرصه سیاست خارجی محسوب می شود.
پس از روی كار آمدن دولت ترامپ در آمریكا این كشور تقریبا هیچ نگاه امیدبخشی بسوی پاكستان نداشته است به ھمین دلیل پاكستان در مسیر گسترش روابط با كشورھایی ھمچون چین و روسیه قدم برمی دارد.
پاكستان طی سال ھای اخیر تلاش كرده است ضمن تقویت پایه های روابطش با چین، كانال های جدیدی در روابط با روسیه ایجاد كند.
نگاه پاكستان به گسترش روابط با روسیه، در شرایط كنونی بیش از آن چه نگاه اقتصادی باشد، ایجاد زمینه های همكاری با این ابرقدرت در حوزه های امنیتی، دفاعی و نظامی است.
روسیه یكی از كشورهای پیشتاز در عرصه تولید سلاح، سیستم های پدافند موشكی و سپرهای دفاع هوایی است؛ چیزی كه پاكستان برای عقب نماندن از اصلی ترین رقیب منطقه ای خود یعنی هند، به آن نیاز مبرم دارد.
از طرفی دیگر روسیه نه تنها با هدف گسترش همكاری های سیاسی، اقتصادی، دفاعی، نظامی و امنیتی، بلكه با هدف نزدیك تر كردن پاكستان به خود، روز به روز در حال گسترش روابط خود با این كشور در جنوب آسیا است؛ هدفی كه اسلام آباد نیز از آن به گرمی استقبال كرده و قصد ندارد سایه روسیه به عنوان یك ابرقدرت از سر پاكستان كنار برود.
رسانه های پاكستانی نیز اخیرا از دیدار آتی 'عمران خان' نخست وزیر این كشور با 'ولادیمیر پوتین' رییس جمهوری روسیه خبر داده اند.
قرار است كنفرانس طرح یك كمربند-یك جاده به میزبانی دولت چین در اردیبهشت ماه در پكن برگزار شود و بر اساس برخی گزارش ها، وزارت امور خارجه پاكستان در حال نهایی كردن دیدار عمران خان و پوتین در حاشیه كنفرانس پكن است.
آساق*274**1104**
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳
اسلام آباد - ایرنا - معاون وزیران امور خارجه پاكستان و روسیه ضمن ابراز نگرانی مشترك نسبت به برخی از اقدامات كه منجر به لغو احتمالی توافق ھای بین المللی می شود، بر حفظ چند جانبه گرایی برای اطمینان از امنیت بین المللی و خلع سلاح اتمی جهان تاكید كردند.