به گزارش بامداد شنبه ايرنا به نقل از پايگاه آمريكايي فارين پاليسي، رژيم صهيونيستي اكنون بيشتر از هر زماني احساس مي كند كه براي گسترش روابط با اعراب نيازي به حل موضوع فلسطين ندارد.
در ماه فوريه (بهمن 97) كه اجلاس ضد ايراني ورشو برگزار شد، ايالات متحده سعي كرد متحدان اروپايي خود را متقاعد سازد كه از توافق هسته اي با ايران خارج و تحريم هاي بيشتري عليه تهران اعمال كنند؛ البته هيچ كدام از اين اهداف محقق نشد و اين نشست تنها به محفلي تبديل شد كه در قالب آن كشورهاي عربي از ائتلافي كه با اسرائيل دارند چندان شرمسار نباشند!
نشست ورشو كه به ميزباني آمريكا - لهستان در شهر ورشو با عنوان اصلي «آينده صلح و امنيت در خاورميانه» در روزهاي 24 و 25 بهمن برگزار شد، به محل مباحث ديپلماتيك و رسانه اي فراواني تبديل شد. مايك پمپئو وزير امور خارجه آمريكا در 22 دي ماه در جريان سفر خاورميانه اي خود در گفت وگو با شبكه خبري 'فاكس نيوز' از برگزاري اين گردهمايي بين المللي با تمركز بر فعاليت هاي منطقه اي ايران در ورشو پايتخت لهستان با حضور متحدان آمريكا از جمله بعضي شيخ نشين هاي حاشيه خليج فارس و در راس آنها عربستان سعودي و نيز رژيم صهيونيستي خبر داد.
در جريان اين نشست وزيران امور خارجه امارات متحده عربي، عربستان سعودي و بحرين در كنار بنيامين نتانياهو در مراسم افتتاحيه حضور داشتند. بي دليلي نبود كه مايك پنس معاون ايالات متحده از اين نشست به عنون آغاز 'يك دوره جديد' نام برد.
قبل از اين نشست نتانياهو به عمان سفر كرد و سفر رئيس جمهوري كشور عربي- آفريقايي چاد هم به سرزمين هاي اشغالي صورت گرفت.
سفر نخست وزير رژيم صهيونيستي به سلطان نشين عمان در چارچوب سياست هاي اين رژيم براي خارج كردن فلسطين از اولويت كشورهاي عربي انجام شد. اين ديدار در حالي انجام شد كه همزمان ارتش رژيم صهيونيستي شش فلسطيني را در تظاهرات مسالمت آميز نوار غزه، موسوم به «بازگشت» به شهادت رساند. رژيم صهيونيستي تمام تلاش خود را به كار مي بندد تا از طريق ديدار و گفت و گو با كشورهاي عربي، از آنان 'حساسيت زدايي' كرده تا ضمن خارج كردن قضيه فلسطين از صدر مسائل جهان عرب، اين بحران هفتاد ساله را صرفا به عنوان نزاعي ميان فلسطينيان و اسرائيل نشان دهد. اين سفرها و گفت و گوها ابزاري بود تا صهيونيست ها با سرپوش گذاشتن بر جنايات جنگي عليه ملت فلسطين، خود را به عنوان يك 'كشور عادي' در خاورميانه نشان دهند.
علاوه برعمان، نخست وزير رژيم صهيونيستي يكشنبه 30 دي 97 سفر خود به چاد را در راستاي عادي سازي بيشتر با اعراب انجام داد.
رژيم صهيونيستي در دهه هاي اخير با بسياري از دولت هاي عرب منطقه بطور مخفيانه رابطه داشته است؛ از دولت هاي خليج فارس تا كشورهاي پيراموني مانند مصر و اردن و اخيرا هم سعودي ها و اماراتي ها در همراهي و همدلي با اسرائيلي ها به گونه اي عمل كرده اند كه رسانه هاي بين المللي از آنان به عنوان متحدان منطقه اي ياد مي كنند.
اسرائيل در خلال سفر به عمان از امكان برقراري سفرهاي هوايي ميان تل آويو و برخي پايتخت هاي عربي هم سخن گفت.
در ميان كشورهاي عربي غير از چاد، مقاماتي از بحرين نيز از اسرائيل ديدن كردند.
دشمني با ايران و منافع تجاري مشترك دو موردي است كه نتانياهو سعي دارد از رهگذر آن روابط با كشورهاي عربي را گسترش دهد. علاوه بر اهداف رژيم اسرائيل، روابط جديد بين كشورهاي عربي و اسرائيل بخشي از يك حركت بزرگتر است كه دونالد ترامپ در حال تلاش براي هدايت آن است، به اين ترتيب كشورهاي عربي سني به طور رسمي با اسرائيل مقابل ايران جبهه گرفته و كاخ سفيد انعقاد يك معاهده صلح ميان اسرائيل و فلسطين را تكميل كننده آن مي بيند.
اما نتانياهو به اين نتيجه رسيده كه مي تواند محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين را كاملا ناديده بگيرد و همزمان به گسترش روابطش با اعراب اميدوار باشد.
عده اي حتي در داخل اسرائيل معتقدند با چنين شيوه رفتاري نمي توان مشكلات خاورميانه را حل كرد و بدون در نظر گرفتن حقوق مسلم مردم فلسطين چگونه مي توان با حربه هايي سياسي همچون تهديد ايران به بهبود روابط بلند مدت با اعراب اميدوار بود.
صهيونيست هاي ليبرال نيز بر اين باورند كه نتانياهو تنها سعي در نگه داشتن منازعه اسرائيل و فلسطين در بن بست(keeping the conflict on ice) دارد زيرا حفظ وضع موجود از لحاظ سياسي به نفع خود اوست. اين وضع بلاتصميمي (indecision) نهايتا منجر به طرح راه حل يك دولت مي شود و اين چيزي نيست كه بسياري با آن موافق باشند.
كارشناسان نظامي بازنشسته و برخي مقام هاي اسرائيلي معتقدند كه گسترش روابط با اعراب بدون رسيدن به صلح با فلسطيني نوعي فريبكاري است. به زعم آنان عدم انگيزه تل آويو براي حل مناقشه و تلاش براي افزودن بخش هايي از كرانه غربي ايده هاي بسيار خطرناكي است كه او آن را دنبال مي كند و موجب پيچيدگي بيشتر اوضاع مي شود و در نهايت به ضرر اسرائيل خواهد بود. بنابراين كارشناسان سياسي ايده ارتباط با كشورهاي عربي تنها به بهانه مقابله با ايران را شكست خورده مي دانند و آن را از لحاظ سياسي غير حرفه اي و يك رفتار سياسي موقت قلمداد مي كنند.
**9460**1379
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۵
تهران - ايران - پايگاه آمريكايي فارين پاليسي گزارش داد كه رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي عربي ائتلاف پنهان ضد ايراني را شكل داده و تل آويو از آن براي فشار بيشتر بر فلسطيني ها استفاده مي كند.