به گزارش ایرنا، دو فروند هواپیمای روسی چند روز پیش با محموله كمك های 35 تنی به همراه 100 نظامی این كشور وارد ونزوئلا شدند.
مسكو اعلام كرد كه نیروهای نظامی خود را براساس قراردادی دو طرفه كه در سال 2006 با كاراكاس امضا كرده به ونزوئلا فرستاده است.
این در حالی است كه آمریكا بلافاصله نسبت به استقرار نظامیان روس در خاك ونزوئلا واكنش نشان داد.
در همین راستا 'مایك پمپئو' وزیر امور خارجه آمریكا در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود، مسكو را به تشدید تنش ها در ونزوئلا متهم كرد و گفت: ایالات متحده و كشورهای منطقه (در آمریكای لاتین) مقابل روسیه بیكار نخواهند نشست.
'جان بولتون' مشاور امنیت ملی كاخ سفید نیز روز گذشته در ارتباط با استقرار نیروها و تجهیزات نظامی روسیه در ونزوئلا گفت كه آمریكا استقرار نیروهای خارجی در این كشور را تهدید مستقیم علیه صلح بین المللی و امنیت منطقه می داند.
همچنین 'الیوت آبرامز' نماینده ویژه آمریكا در امور ونزوئلا با بیان اینكه واشنگتن به زودی پاسخ مناسب برای حضور نظامی روسیه در این كشور را می دهد، تهدید كرد كه مسكو هزینه این اقدام را می پردازد.
در این شرایط خبرگزاری رویترز گزارش داد كه اولین محموله كمك های دارویی و پزشكی چین روز گذشته وارد چین شد.
دولت پكن اعلام كرد كه ارسال این محموله كمك های دارویی بخشی از راهبرد چین در قبال سیاست هایش در ونزوئلا بوده و پكن همواره معتقد است كه خود ونزوئلایی باید در نهایت در مورد سرنوشت شان تصمیم گیری كنند. پكن بار دیگر همچنین با هرگونه مداخله خارجی در امور ونزوئلا مخالفت كرد.
این تحولات جدید در ونزوئلا نشان می دهد كه تنش ها میان چین و روسیه با آمریكا بر سر ونزوئلا همچنان رو به افزایش است و طرفین این مناقشه همچنان بر مواضع خود در این رابطه پافشاری می كنند.
دولت كاراكاس در حالی همچنان از سوی آمریكا تحت فشار بوده كه در سوی دیگر از حمایت ها و كمك های روسیه و چین اطمینان خاطر دارد.
بحران ونزوئلا كه پیشتر به عرصه ای برای تقابل غیرمستقیم میان روسیه و چین در یك طرف و آمریكا در سوی دیگر تبدیل شده بود، اكنون باعث شده تا تنش ها میان مسكو- پكن با واشنگتن تشدید شود.
آمریكایی ها در حالی نسبت به ادامه حضور نظامیان روس در خاك ونزوئلا هشدار داده اند كه مقامات مسكو به این هشدارها توجهی نشان نمی دهند و همچنان بر حمایت ها از دولت نیكلاس مادورو تاكید دارند.
این وضعیت می تواند شرایط را پیچیده تر كند.
دولت ترامپ در حالی پیشتر تاكید كرده بود كه همه گزینه ها از جمله مداخله نظامی در قبال ونزوئلا روی میز بوده كه بیشتر مقامات آمریكایی از بعید بودن اجرای مداخله نظامی واشنگتن در این كشور منطقه آمریكای لاتین سخن به میان آورده بودند اما حضور نظامیان روس و تدابیر نظامی مسكو در ونزوئلا می تواند شرایط را برای آمریكایی ها به گونه دیگری رقم بزند و كاخ سفید را به اتخاذ تدابیر جدید در این زمینه مجبور كند.
به گزارش ایرنا، ونزوئلا از روز 28 ژانویه (8 بهمن ماه) كه خوان گوایدو رئیس مجلس ملی این كشور در خیابان های كاراكاس خود را رئیس جمهور قانونی خواند، دچار بحران داخلی و بین المللی شد.
آمریكا بلافاصله گوایدو را به عنوان رئیس دولت موقت در این كشور به رسمیت شناخت و خواستار كناره گیری مادورو از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
برخی كشورهای اروپایی و متحدان آمریكا در آمریكای جنوبی و شرق آسیا همگام با واشنگتن خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا شدند.
مادورو آمریكا را به راه انداختن جنگ تجاری علیه این كشور و تلاش برای ایجاد كودتا و براندازی نظام موجود در كاراكاس متهم می كند.
برخی كشورها از جمله روسیه، چین، ایران، تركیه و كوبا از ریاست جمهوری مادورو حمایت كرده و نسبت به دخالت خارجی در امور داخلی این كشور هشدار داده اند.
اروپام**9234** 1546
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱
تهران- ایرنا - تحولات جدید در ونزوئلا نشان می دهد كه عرصه تقابل و زورآزمایی روسیه و چین با آمریكا بر سر این كشور منطقه آمریكای لاتین در حال شدت گرفتن است.