رويترز در ادامه اين مطلب زير عنوان « قصور يك دهه اي نيوزيلند درباره ثبت جرائم نفرت انگيز» نوشت
؛ چند هفته قبل از حمله يك فرد مسلح به دو مسجد در شهر كرايست چرچ نيوزيلند و كشته شدن 50 مسلمان، فردي در بيرون همين مساجد مسلمانان را تهديد و قرآني را به آتش كشيد ، اما مقامات دولتي هيچ توجهي به اين نوع تهديدها نكرد و مانند موارد پيشين رفتارهاي كينه توزانه عليه اقليتهاي مذهبي بويژه مسلمانان را ناديده گرفتند.
به دنبال حمله تروريستي به مساجد نيوزيلند، پليس در گزارشي عنوان كرد ما فكر نميكنيم فردي كه قبل از اين حمله مسلمانان را تهديد كرده بود در اين حمله دست داشته باشد و ما تنها به يك هشدار به وي بسنده كرديم.
به گزارش رويترز، بر خلاف ديگر كشورها، دولت نيوزيلند به مدت يك دهه است كه هيچ گزارش جامعي از جرائم نژاد پرستانه و نفرتانگيز خود ارايه نكرده است و تاكنون هشدار بسياري از آژانسهاي بينالمللي و محلي را نسبت به تبعات اين چشمپوشي ناديده گرفته است.
«ژانت اندرسون» مشاور حقوقي ارشد كميسيون حقوق بشر در اين مورد ميگويد، ما براي ساليان سال است كه بر ارائه گزارش جامع جرائم نفرتانگيز و نژادپرستانه تأكيد ميكنيم اما تاكنون هيچ پاسخي از دولت نيوزيلند در اين مورد دريافت نشده است.
«انور غني» از انجمن اسلامي نيوزيلند نيز ميگويد، شواهد حاكي از آن است كه در سالهاي اخير افزايش رفتار ضد مسلمانان افزايش يافته است.
به گزارش ايرنا، در حمله به دو مسجد نور و لينوود در شهر كرايستچرچ نيوزيلند در روز جمعه 24 اسفند ماه گذشته ، 50 نمازگزار كشته و دهها تن ديگر زخمي شدند.
مظنون اصلي «برنتون هريسون تَرنت» 28 ساله اهل استرالياست كه پيشتر بارها در صفحات اجتماعي خود در فضاي مجازي با انتشار پيامهاي نژادپرستانه از حضور مهاجران مسلمان در سرزمينهاي اروپايي ابراز خشم كرده بود.
هريسون ترنت قرار است در پنج آوريل -16 فروردين 1398- در نخستين جلسه محاكمه حاضر شود.
«دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا با انكار انگيزههاي نژادپرستانه در حمله تروريستي نيوزيلند مدعي شد كه مليگرايي افراطي و برتريطلبي سفيد پوستان را معضلي رو به گسترش نميداند.
آساق**9473**1104**
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
تهران - ايرنا - به دنبال حمله تروريستي اخير در دو مسجد نيوزيلند، خبرگزاري رويترز روز يكشنبه در مطلبي نوشت، عمده دليل بروز چنين حادثه اي عدم ارائه گزارش هاي جامع دولت نيوزيلند در مورد جرائم نژادپرستانه قبلي در اين كشور طي يك دهه گذشته است.