منابع محلي به خبرنگار ايرنا گفتند: حدود 50 راس حيوان در سيل و سرماي اخير پارك ملي گلستان تلف شده اند كه تقريبا بيشتر آنها قوچ و ميش بوده است.
گفته مي شود به دليل متلاشي شدن لاشه گونه هاي تلف شده؛ شناسايي آنها بصورت دقيق ممكن نيست.
خبرنگار ايرنا امروز دوشنبه جزئيات بيشتر را از مدير پارك ملي گلستان پي جويي كرد كه اين مسوول با تاييد تلف شدن وحوش در اين زيستگاه بين المللي گفت: مطابق بررسي و پايش هاي اوليه چند راس از گونه هاي مختلف قوچ و ميش تلف شده اند و ساير وحوش خيلي درگير حادثه نبوده اند.
مهدي تيموري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: روز گذشته يك اكيپ متشكل از محيط بانان و كارشناسان كشوري و استاني، رابطين محيط زيست، دامپزشكاني از تهران و شهرهاي مختلف؛ منطقه آسيب ديده از سيل در پارك ملي گلستان را بررسي كردند كه اثري از بيماري و خطرات ناشي از آن مشاهده نشد.
وي با بيان اين كه كار بررسي و پايش امروز هم ادامه خواهد داشت، در خصوص تعداد دقيق حيوانات تلف شده در پارك ملي گلستان گفت: هنوز نمي توان آمار دقيق و قطعي ارائه داد.
مدير پارك ملي گلستان افزود: با نظر كارشناسان و متخصصان دامپزشكي حيوانات تلف شده در مكاني ديگر و به روش مخصوص دفن مي شوند.
تيموري اظهار داشت: حيوانات تلف شده بيشتر در منطقه ميرزابايلو يكي از زيستگاه هاي وحوش پارك ملي گلستان بودند و تاكنون در ساير مناطق پارك اثري از تلف شدن آنان وجود ندارد.
وي در خصوص علل و عوامل تلف شدن حيوانات پارك ملي گلستان گفت: هنوز نمي توان راجع تلف شدن وحوش ناشي از سيل نظر قطعي داد و بايد منتظر بررسي دقيق و آزمايش هاي تخصصي ماند و احتمال دارد سرما در اين موضوع موثر بوده باشد.
به گزارش ايرنا پارك ملي گلستان قديمي ترين پارك ملي ثبت شده در ايران و پناهگاهي كم نظير براي حيات وحش است كه 1350 گونه گياهي و 302 گونه جانوري از جمله نيمي از گونه هاي پستانداران ايران را در حدود 900 كيلومتر مربع گستره خود جاي داده و به همين دليل به عنوان ذخيره گاه زيست كره در ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده است.
3014/2729
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
گرگان - ايرنا - منابع محلي و روستائيان حاشيه پارك ملي گلستان از تلف شدن وحوش و حيوانات بر اثر سيل يا سرماي اخير در استان گلستان سخن مي گويند.