ساري - ايرنا - رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي مازندران با بيان اين كه در حال حاضر مازندران استاني مسافر پذير است ، گفت : با توجه به چالش هاي اقتصادي استان و كشور ، حركت اقتصاد مازندران به سمت گردشگري اجتناب ناپذير است.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، مفيد غلامي راد روز دوشنبه در ستاد تسهيلات خدمات سفر نوروزي مازندران افزود : مازندران يك استان گردشگري است يعني موضوعي است كه بايد مورد توجه و برنامه ريزي قرار گيرد؛ هدف موضوع گردشگري چند بحث است اولا اقتصاد ما در آينده بايد قاعدتا مبتني بر خدمات باشد چون وضعيت كشاورزي ما در حال دگرگوني است.
وي گفت : با وجود اين كه در حال حاضر بيش از ۳۰ درصد ارزش افزوده و حجم اشتغال استان در حوزه كشاورزي است ، اما روندي كه از سمت غرب به سمت مركزي و شرق سوق پيدا مي كند گوياي اين است كه اقتصاد استان در حال تغيير مسير به سمت گردشگري است.
غلامي راد افزود : ساختار اقتصادي استان بويژه در مناطق مركزي و شرقي نيز در آينده نه چندان دور تغيير مي كند پس بايد اين مساله را به عنوان يك پيش بيني در برنامه هاي توسعه اي در نظر بگيريم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي مازندران گفت : برنامه پنج ساله استان بايد به گردشگري در ابعاد مختلف توجه كند، در برنامه هاي مختلف هم هدف گذاري ها و هدف گيري هاي خوبي شده بود اما به دلايل مختلف به اهداف نرسيديم.
وي ادامه داد: بر اساس آمار ظرفيت هاي اقامتي استان نشان دهنده اين است كه مازندران پتانسيل و ظرفيت دارد كه هرچه قدر در اين ايام و نيز ايام معمول گردشگر وارد استان شود را بپذيرد.
غلامي راد تاكيد كرد: برخي استان ها در اين شرايط حتي اعلام كردند از پذيرش گردشگر بيشتر معذورند اما استان مازندران اين ظرفيت را دارد و پتانسيل ديگر استان هم تعداد واحدهاي اقامتي دولتي از بهشهر تا رامسر است كه از قانون برنامه چهارم هدف گذاري شده كه استفاده اش عمومي شود اما متاسفانه هنوز عملياتي نشده كه اميدواريم با پيداكردن راهكارهاي مربوطه اين موضوع را هم بتوانيم مديريت كنيم.
رئيس سازمان مديري و برنامه ريزي مازندران گفت : با توجه به اينكه اين موضوع ملي است در صورت مديريت، بسيار مي تواند به ظرفيت هاي استان بيفزايد.
وي بر ضرورت تغيير مديريت گردشگري از وضعيت سنتي كنوني هم تاكيد كرد توضيح داد : مساله مهم ديگر اين است كه چه حوزه هايي را بايد ورود كنيم كه از اين فضاي مديريت ستادي در آينده خارج شويم و به مرحله اي برسيم كه هرچه تعداد مسافر به استان وارد شود بتوانيم مديريت كنيم و دغدغه اي نداشته باشيم.
غلامي افزود: حوزه بهداشت، هلال احمر ، حمل و نقل و تنظيم بازار اينها مسايلي است كه نيازمند هماهنگي ستادي هستند اما اميدواريم به مرحله اي از نظر زيرساخت هاي فرهنگي از جمله كنسرت، موسيقي و نمايشگاه، حمل و نقل و مسايل فرهنگي به مرحله اي از توسعه برسيم كه نياز به برنامه ريزي هاي روزانه نباشد.
وي گفت : در حال حاضر يكي از مسايل استان درآمد پايين مردم استان است هر چند سرانه درآمدي استان از بسياري استان هاي كشور بالاتر است اما ظرفيت هاي استان ايجاب مي كند اين درامد را افزايش دهيم.
وي تاكيد كرد : حوادثي همچون سيل بيشتر تاكيد مي كند كه درامد را برگردشگري يعني به نوعي مسافرپديري متمركز تر كنيم ، بايد به مرحله درامدزايي گردشگري با تدوين برنامه هاي موثر برسيم.
7335/1654