سيداصغر مطهري دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: ماهي قرمز، نژادي مهاجم است و در صورت رهاسازي در طبيعت، به سرعت تكثير شده و زيست ماهيان بومي را به مخاطره مي اندازد.
وي افزود: گونه هاي بومي قادر به رقابت با ماهي قرمز نيستند از اين رو به تدريج دچار آسيب شده و در معرض نابودي قرار مي گيرند.
مطهري با اشاره به برداشت و صيد ماهي از سد شيرين دره، اظهار داشت: در ميان آبزيان صيد شده از اين سد، ماهي زينتي هم مشاهده شده است اما تا كنون مشكل خاصي در زيست ماهيان بومي ديده نشده است.
وي خاطرنشان كرد: بهترين مكان براي رهاسازي ماهيان قرمز سفره هاي عيد، حوضچه ها و استخرهاي بوستان ها است.
*حمل سلاح به منزله آغاز به شكار است
مطهري با اشاره به اينكه برخي از افراد در روز طبيعت به قصد شكار در عرصه هاي طبيعي حضور مي يابند، گفت: حمل هرگونه سلاح در روز طبيعت به منزله مبادرت به شكار است و با مرتكبان آن برخورد مي شود.
وي افزود: خارج كردن سلاح از غلاف به معناي اقدام به شكار تلقي شده و با حامل آن برخورد قانوني مي شود و از شهروندان انتظار مي رود در صورت مشاهده موردي، مراتب را به سامانه فوريت هاي زيست محيطي 1540 گزارش دهند.
استان خراسان شمالي داراي سه پارك ملي به نام هاي سالوك، ساريگل و ضامن آهو، چهار منطقه حفاظتشده به نام هاي سالوك، قرخود، گلول و سراني و ساريگل، پناهگاه حيات وحش مياندشت و سه اثر طبيعي ملي به نام هاي ارس سراني، صنوبر نظرعلي و سروهاي قره باغ است.
در خراسان شمالي 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در كشور زيست دارد و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود در كشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود كشور ، چهار گونه خزنده دوزيست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهي و آبزي از مجموع 160 گونه آبزي موجود در كشور زيست مي كنند.
برخي از اين گونه ها نظير يوزپلنگ، بالابان، هوبره، كبك دري و كركس مصري در طبقه بندي اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت (IUCN) در ردههاي بحراني و در حال انقراض قرار دارند.
7185/5132
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۴
بجنورد- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست خراسان شمالي گفت: رهاسازي ماهي قرمز در طبيعت، تهديدي براي ماهيان بومي است از اين رو از مردم انتظار مي رود ماهيان زينتي را در رودها و يا سدها رها نكنند.