تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۲

سنندج - ايرنا - مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان گفت: با توجه به بارندگي هاي مناسب اخير، اكنون به طور ميانگين 85 درصد حجم مخزن سدهاي استان پر است.

كامران خرم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: حجم آب ذخيره شده پشت سدهاي استان به يك ميليارد و 694 ميليون مترمكعب رسيده است.
وي با اشاره به اينكه سد قشلاق سنندج 100 درصد پر است، افزود: ظرفيت مخزن اين سد 215 ميليون مترمكعب است كه روز گذشته پر شد و سرريز كرد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان، ميزان حجم آب سرريز از اين سد را 30 متر مكعب در ثانيه اعلام كرد و گفت: اين رقم با ميزان آب خروجي از دريچه ها به بيش از 50 مترمكعب در ثانيه مي رسد.
خرم با اشاره به اينكه سد «چراغ ويس» سقز 26 ميليون مترمكعب ظرفيت دارد، اضافه كرد: براي جلوگيري از سرريز اين سد ميزان ورودي و خروجي آن تقريبا برابر شده است.
وي يادآور شد: حجم آب كنوني سد سنگ سياه دهگلان نيز 16 ميليون متر مكعب است كه 2 برابر اين رقم ظرفيت دارد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان با اشاره به اينكه سد تلوار 230 ميليون مترمكعب ظرفيت دارد، اظهار كرد: بيش از 50 درصد اين سد پر و اكنون 90 ميليون مترمكعب آب در آن ذخيره شده است.
به گزارش ايرنا، كردستان استاني كوهستاني بوده و اقليم آن متاثر از توده‌هاي هواي گرم و مرطوب مديترانه‌ اي است كه موجب بارندگي ‌هايي در بهار و ريزش برف در زمستان ها مي شود.
از حوضه هاي آبريز اصلي استان كردستان مي توان به خليج فارس و درياي عمان، درياي خزر و درياچه اروميه و حوضه هاي آبريز فرعي نيز به سفيدرود شامل رودخانه هاي تلوار و قزل اوزن، مرزي غرب شامل رودخانه‌هاي سيروان و زاب كوچك، كرخه شامل رودخانه رازآور و درياچه اروميه شامل رودخانه هاي زرينه و سيمينه رود اشاره كرد.
تعداد دشت هاي استان 9 مورد بوده كه پنج دشت آن در نيمه شرقي، 2 دشت در غرب و 2 دشت ديگر در جنوب استان واقع شده است، دشت هاي قروه - دهگلان و چهاردولي در شرق استان جزو دشت هاي ممنوعه (از نظر برداشت آب هاي زيرزميني) محسوب مي شوند.
استان كردستان 9 سد در حال بهره برداري، 12 سد در دست اجرا و 15 مورد نيز در مرحله مطالعات دارد.
7355/3034/6033